ryper Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 listopada 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Posiadam amplituner Pioneer VSX-322 i przymierzam się do zakupu kolumn Maudio 9950 lub Jamo S 426 (oba zestawy impedancja 6 om tak jak amplituner). Chciałbym prosic was o opinię czy te zestawy będą dobrym połączeniem z moim amplitunerem, który byłby lepszy?Obecnie podłączyłem do niego mój obecny zestaw głośników PHILIPS'a HTS 3540 ( http://www.ceneo.pl/9453836?se=rh4qp_sNHoR...CFcpZ3godw18A8A ) natomiast głośniki przednie i tylne mają impedancję 8 om, centralny 4 om i zaczynają mi one grac dopiero przy głośności 40/80 i w górę. Domyślam się że chodzi o to że impedancja nie jest taka sama jak w amplitunerze ale nie jestem pewien. Jakby to wyglądało przy podłączeniu jednego z wyżej wymienionych zestawów??Serdecznie pozdrawiam forumowiczów i z góry dziękuję za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 listopada 2012 Witaj,Jamo S426 HCS3 będzie optymalmym rozwiązaniem do Twojego systemu, konfiguracje takie bardzo dobrze sprawują się.Zaprasżam w miarę możliwości na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość radus12 Napisano 8 listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 listopada 2012 A ja polecam maudio, mam trochę sprzetu tej marki i nigdy mnie on nie zawiódł. Niesamowicie czysty dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 listopada 2012 Naprawdę? Słuchałeś czegoś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryper Napisano 8 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2012 kurcze ciężka decyzja nie wiem za bardzo jakie głośniczki mogę kupić tak do 1500-1700 z subwooferem... Jak możecie mi polecić jakieś inne oprócz tych wymienionych to będę wdzięczny. Patrzyłem też za Jamo 506, Tagą harmony 506 v.3... Sam nie wiem :/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 listopada 2012 Cytat A ja polecam maudio, mam trochę sprzetu tej marki i nigdy mnie on nie zawiódł. Niesamowicie czysty dźwięk icon_smile.gif A co testowałeś z M-AUDIO ?Bo słuchałem Monitorów studyjnych 5a, 8a i miałem styczność z klawiszami ProKeys i myślę, że ta marka to jednak budżetówka, niezła, ale jednak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 listopada 2012 To chodziło o M-Audio studyjne? Ja myślałem, że raczej o te chińskie sety KD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts