Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich
Mam prośbę o pomoc w identyfikacji kolumn.
Od 10 lat gram na nich i naprawdę żal mi je wyrzucać bo fajnie wymiatały a padł mi bas w jednej. Chętnie bym poszukał części i złożył z powrotem do kupy czy raczej dał komuś do złożenia , ale poza tym że są firmy HECO i na pewno to stary wypas bo kupiłem dawno temu i już dobrze używane to nie mają żadnych oznaczeń kompletnie i nie wiem co to za model więc nie wiem ...czego mam szukać.
Jak ktoś wie co to za sprzęt byłbym wdzięczny za pomoc w identyfikacji.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Co w nim padło - zawieszenie czy przepalił się?
Najprostszym wyjściem i często najszybszym i najrozsądniejszym cenowo/brzmieniowo może być wymontowanie obu głośników, a następnie ich naprawa w którejś z firm zajmujących się regeneracją głośników icon_cool.gif
Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Niestety nie wiem co to za model ale moja rada taka: wykec popsuty glosnik i sprawdz oznaczenia na nim powinno cos byc moc impedancja jakis nr seryjny.Moze na tej podstawie dokupisz glosnik a jak nie to wymien dwa na inne

Zrób ja kolega GAWRON___M' radzi, w tym przypadku ciężko będie się dowiedzieć bo są one nietypowe. Znalazłem taką stronkę Producent kolumn
Produkują kolumny, nazywają tak samo. Klepnij do nich email z foto z zapytaniem o parametry. Może coś poradzą.

pozdr arti
Napisano
Dzięki za rady i myślę że zrobię tak że wyślę na tę stronkę zdjęcia ( od Artiego ) , może odpowiedzą a jeśli nie to faktycznie wykręcę i w środku jakieś oznaczenia będą a potem do regeneracji ... i to może byc największy problem hihi bo pewnie za dużo takich firm nie ma ?! Zobaczymy. A co padło ... Trudno mi powiedziec bo na tym się nie znam , na pewno się nie spalił natomiast po prostu "pierdzi" jeśli tak mogę niedelikatnie rzec. Słuchac się tego po prostu nie da icon_twisted.gif

Pozdrawiam
Napisano
Dzięki zaraz zerknę , może coś się trafi. Przy okazji się zorientuję ile to by kosztowało bo wiadomo że i tak wszystko od kasy zależy niestety. A mieszkam we Wrocku , mam nadzieję że znajdą się firmy które naprawiają i to a nie tylko dziury na drogach hihi. Trochę boli to moje zawieszenie ale mam nadzieję że do Euro 2012 bedzie jakaś sensowna obwodnica i mniej pułapek. icon_mrgreen.gif
Napisano
Rafraj
No to niestety nie mogę Ci pomóc - z Wrocławia nie mam żadnych namiarów audio, znam jedynie ratusz i rynek icon_lol.gif
A co do dróg - to chyba GDDKiA (Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad) zakłada, że wszyscy w Polsce przesiądą sie na rowery (po co szersze drogi i większa ich liczba) lub się na poduszkowce (to odnośnie dziur w drogach, zresztą to jest bardziej robota dla władz gminnych, bo na drogach krajowych jakoś jeszcze idzie - może ciut wolno).
Zawieszenie - myślałeś o swoim samochodzie czy o piankach w głośnikach? icon_mrgreen.gif
Pozdrawiam
Napisano
Myślę że kolega pisał o samochodowym zawieszeniu.

rafraj piszesz że działa ale pierdzi, prawdopodobnie to wina sparciałego resoru głośnika (tej gąbki).
Koszt samego zamiennika to około 10-20 zł szt.
Taką naprawę można wykonać samemu, trzeba oczyścić i wkleić zamiennik.
Jeśli jednak nie czujesz sie na siłach to zleć komuś.
Staraj się nie używać tych głośników w tym stanie bo mogą się mocniej uszkodzić i naprawa będzie droższa.
Zaglądnij tu: Behringer sprzedaż i naprawa głosników
Nie znam firmy, znalazłem ich w necie, są z Wrocka.

pozdr. Arti
Napisano
Dzięki raz jeszcze za pomoc , podzwonie i popytam jakie ceny proponują za wymianę i robociznę. Mówisz że to może być wina resoru Arti .... Hmm , gdyby faktycznie tak było i gdyby takie koszta jedynie bardzo bym się ucieszył... Może i coś w tym jest bo akurat ta gąbka jest w stanie szczątkowym...z zewnątrz tak wygląda przynajmniej. Na razie nie używam w zasadzie tych kolumn nawet nie ze względu na uszkodzenia tylko nie da się słuchać po prostu. Gram sobie na pożyczonych więc jakoś żyję icon_smile.gif)) Takie nawet fajne Cantonki. Dzięki za tego Behringera też icon_smile.gif)

Zawieszenie oczywiście samochodowe Roro icon_smile.gif) A rower jest generalnie bardzo zdrowy jak najbardziej tylko niekoniecznie w zimie icon_smile.gif) Co do poduszkowców żadnych danych nie mam ale wątpię żeby były na kieszeń przeciętnego zjadacza hihi....no i potrzebują na parkingu więcej miejsca icon_smile.gif)

Pozdrawiam