Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Oczywiscie ze tak ten pierwszy kabel to nawet sie nie nadaje zeby sie na nim powiesic ,zlocone styki daja lepszy kontakt.Na pewno uslyszysz roznice w basie in plus.

Ja mam przedluzacz sluchawkowy pro linka i w sumie moze byc mam tez 2chinch-1 3,5mm zlocony thomsona i roznica jest taka ze sygnal mniej traci(jest mniej degradowany)

Jezeli nie potrzebyjesz 5 metrow kup krotszy.
Napisano
Różnicę usłyszysz na 100%, ale pomińmy na chwilę aspekty dźwięku. Zwróć uwagę na wykonanie, na jakość wtyków, tego droższego kabelka na pewno tak szybko nie wykończysz. Możesz uzyskać jeszcze więcej i kupić kabel na metry do tego odpowiednie końcówki i masz kabel. No tylko ten sposób wymaga zabawy z lutownicą no i wyboru odpowiedniego kabla najpopularniejsze to klotz i cardas (chociaż nie wiem czy ktoś się pokusił o zrobienie kabelka 2xRCA i Jack na tych kablach)
Napisano
Chyba jednak wezmę prolinka, nie mam żadnego doświadczenia w posługiwaniu się lutownicą. Niestety w obecnej sytuacji 5 metrów to dla mnie minimum. Po małym przemeblowaniu mógłbym zmniejszyć długość potrzebowanego kabla do 3m, ale nie wiem czy takie zamieszanie jest warte być może niesłyszalnej różnicy w dźwięku
Napisano
OK Zakupiłem tego Prolinka, od razu słychać różnicę w basie i tonach wysokich. Już nigdy nie kupię zwykłego kabla!!! (przynajmniej do sprzętu audio)
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...