marcin13 Napisano 2 grudnia 2012 Napisano 2 grudnia 2012 Ktoś słuchał obu tych sprzętów?Roznica w cenie kolosalna, ciekawe czy w brzmieniu również.Jeden china drugi japan. I tyle rożnic.Redaktor audio nie zachwycił sie 3313ciekawe jak brzmieniowo do 4311?Dziekuje za odpowiedzi. Odpisz, cytując
don Napisano 3 grudnia 2012 Napisano 3 grudnia 2012 Coś Ci podpowiem. Metoda poprawiania brzmienia za pomocą wyższego modelu amplitunera przypomina próbę poprawienia OSIĄGÓW samochodu, za pomocą tuningu zewnętrznego, w tym przypadku osiągów Poloneza. Bo tak tego Denona 3xxx należałoby zakwalifikować w hierarchii jakości stereo (niżej jest tylko Trabant i Maluch, czyli najtańsze wzmacniacze i amplitunery kinowe).Czyli picujesz tego Poldka, dodajesz neony, spojlery, aerodynamiczne nakładki, wloty powietrza, wydajesz dwukrotnie-trzykrotnie więcej niż jest wart a poprawa osiągów nieadekwatna do wydanych pieniędzy.Zasada jest prosta. Jak chcesz poprawić brzmienie w muzyce to nie inwestujesz w wyższy model amplitunera, tylko kupujesz sprzęt przeznaczony do tego - wzmacniacz lub końcówkę mocy. Inaczej wyrzucisz pieniądze w błoto, bo zapłacisz olbrzymie pieniądze a przyrost jakości będzie zdecydowanie mniejszy, niż gdybyś tą różnicę w cenie przeznaczył właśnie na wspomniany klocek stereo. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 grudnia 2012 Napisano 3 grudnia 2012 Witaj,zacząłbym od innej strony - napisz proszę jakie są Twoje wymagania co do sprzętu, z jakimi kolumnami nowy amplituner będzie współpracował, w jak dużym pomieszczeniu, do czego będzie wykorzystywany (muzyka, film) oraz jakiej funkcjonalności oczekujesz. Czy koniecznie musi być Denon ?? Odpisz, cytując
marcin13 Napisano 3 grudnia 2012 Autor Napisano 3 grudnia 2012 Rozumiem sugestieale trudno miec w domu i dobre stereo i kinoHistoria moich sprzetów jest dosc długa i nie chce zanudzacProblem jest taki ze moj Arcam 280 ktorego nie dawno nabyłem okazuje sie niewystarczajcy do połączeniawszystkich klocków, a do tego jego konfiguracja jest bardzo a'la BIOSi nie mam zadnego zródła a mam 5 głosników kinowych bose z subem i centrala ale bez hdmi ,male sonusy, 2 strefe w kuchni i kota przed domem:) Odpisz, cytując
Recommended Posts