SzpaQ Napisano 11 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2012 Witam. Tak jak w temacie.. chodzi mi o bass bardziej i jak możecie to napiszcie za ile mniej więcej pójdą ;phttp://allegro.pl/yamaha-ns-g-10-glosniki-...2857221435.htmlhttp://allegro.pl/rewelacyjne-jvc-spe-500-...2859022871.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naglosnienie-warszawa.pl Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Kolego zacznijmy od tego jaki masz wzmacniacz. Tam jest wyraznie napisana impedancja 4, lub 8 Ohm ....Yamaha moze pracowac na 4 i 8 Ohm-ach.Jesli chodzi o barwę dźwięku, to sprawdz na forach zagranicznych, jakis USA, UK...jak to gra i jak ludzie to oceniaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 13 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Wzmacniacz PIONEER A-333 410W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Witam.Te kolumny są kiepskie, a za jaką cenę pójdą ... nie wiem. Musisz poczekać do końca aukcji, ale moim zdaniem te JVC to już osiągnęły tyle ile są warte .Masz dobry wzmacniacz, ze sporym poborem mocy. Zastanów się nad budżetem, jaki możesz przeznaczyć na zakup kolumn i wtedy napisz raz jeszcze. Wtedy, można poszukać czegoś dobrego, z czego będziesz zadowolony .Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 13 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 a cos na temat yamahy? budzet 200-250zł chcialbym dodac jeszcze ze do tego wzmacniacza mam juz podlaczane dwie kolumny 50watowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Chcesz je wymienić czy podłączyć dwie dodatkowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Cytat a cos na temat yamahy? budzet 200-250zł chcialbym dodac jeszcze ze do tego wzmacniacza mam juz podlaczane dwie kolumny 50watowe Pytasz o te kolumny Yamahy ? Też bym je sobie odpuścił.A kolumny, które już masz ? Możesz napisać coś więcej na ich temat ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 13 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Myślałem żeby podłączyć dodatkowe ale tak na prawde nie wiem jak by bylo lepiej. Te kolumny to są od wieży Sony rx 33po 50W każda 6 Ohm'owe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 No właśnie. Ja bym proponował Tobie, kupić parę porządnych kolumn. Dwie dobre kolumny, zapewnią Ci lepszy dźwięk, niż 4 kiepskie. 200 zł, to za mały budżet, żeby coś kupić konkretnego. Może poczekaj, zbierz troszkę kasy i wtedy poszukaj, albo napisz. Jednak nie pchaj się w te tanie głośniczki, nie polepszysz zestawu, a jeszcze będziesz miał problem, żeby to później sprzedać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 13 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 No budżet niby większy mam ale powiedziałem sobie że więcej na audio nie dam i musze cos kupic za ten hajs ;p A takie ? http://allegro.pl/tonsil-perfect-150-150-w...2861433884.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 No, nie bardzo. Jeszcze pytanie, ile ktoś za nie zapłaci ?Jeśli będą kosztować finalnie 350 zł, to zapłacisz tyle ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 13 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Nie ;p A może mi ktoś wytłumaczyć czemu te JVC albo Yamaha kiepskie są ? Przecież to dobre firmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 dobre dla ludzi którzy nie znają innych audiofilskich firm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 13 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 No to weźcie mi ludzie doradźcie na jakiej mocy głośniki i z jakich "audiofilskich" firm polować w cenie 200-250zł. A i mam jeszcze pytanko jakie kolumny moge teraz maksymalnie podpiac do tego wzmacniacza ? Jakieś 150W max pewnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2012 Firmy nie grają, tylko konkretne produkty tych firm. Czyli niektóre modele kolumn. Te które podałeś w linkach za 100zł można kupić, ale jak się chce lepsze brzmienie trzeba poszukać i 200-250zł. to też nie szał. Ale już lepiej.Piszesz, że masz już jedną parę kolumn. Chcesz podłączyć drugą parę i słuchać tego naraz w jednym pokoju? A jeśli tak, to dlaczego?Czy nowe mają mieć 150W, to niekoniecznie. To nie jest wyznacznikiem brzmienia kolumn ani ich jakości. A tym bardziej głośności z jaką zagrają (jak się wielu ludziom wydaje). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 14 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Bo chce miec duza moc i duzo bassu w pokoju. A ewentualnie takie http://allegro.pl/pioneer-cs-777-wysoki-mo...2841376601.html ? Możliwe że bym sie skusił i je wygrał tylko pytanie czy warto i za ile one moga pojść ;P Kolega mówi, że coś z tymi membranami nie tak jest ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Membrana jednego średniotonowca jest jakaś zgnita...Tutaj masz dobre propozycje do takiego grania:http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...amp;#entry91819 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 14 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Z tego linku co podałeś to najbardziej mi sie te podobaja: http://allegro.pl/kolumny-pioneer-cs-7030-...2858901558.html tylko pytanie czy mój wzmacniacz to wytrzyma ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Śmiało . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 14 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 A no to spoko tylko przypominam jeszcze o tych dwoch 50W. A tak w ogóle to do ilu watów on może wytrzymać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Czemu o to pytasz ciągle, planujesz podpiąć jeszcze większe kolumny ?Ja mam wzmacniacz z podobnym poborem mocy. Napędza całkiem nieźle, potężne kolumny i wszystko jest ok.Odnośnie tych kolumn od wieży Sony.Jeśli zdecydujesz się na zakup kolumn, które proponował Pacio94, nie sądzę, że będzie potrzeba podpinać te Sony. Sam zobaczysz. Moim zdaniem, tylko będą przeszkadzać w brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 14 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Bo ja zielony jestem w tych sprawach to musze pytać ;d A te 190Watowe pioneerki na luzie wzmacniacz wytrzyma ? Takie 250Watowe też bym mogl podlaczyc do tego wzmaka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 podłączyć można, ale nie estradowe. Posłuchaj, przy kolumnach dużej mocy trzeba odpowiednio dobrać wzmacniacz. Kiedy połączysz dwa elementy, które nie są dobrze dopasowane do siebie, efekt może być niezadowalający. Z tymi Pioneerami wzmacniacz da sobie radę. Tylko już powoli, nie wiem czego szukasz. Najpierw kolumny za 200-250 zł. Teraz mówisz o tych za 370 zł i kolejny raz pytasz o kolumny dużo większe. Nie rozumiem, czego potrzebujesz tak finalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 14 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Haha no wiem wiem ;d Bo pomyślalem sobie ze jak by mi spuścił z ceny troche na tych pioneerach to moze i bym wzial ;P Ale da sobie rade tak na luzie czy z bólem ? ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Twój wzmacniacz ma 410w poboru mocy, 100w na kanał, więc poradzi sobie bez problemu. Ile możesz wydać max na kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts