wisniowy79 Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Witam,Niedawno zostałem posiadaczem następującego zestawu:DENON DRA-365DENON DCD-735Chciałbym zakupić do tego zestaw kolumn do 1500 PLN.Z uwagi na to, że jestem kompletnie zielony w temacie, chciałbym zasięgnąć Waszych opini....Będę bardzo wdzięczny za pomoc.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 Szkoda Panie Wiśniowy i zielony, że nie poczytałeś innych wątków. wiedziałbyś co należy napisać, by Ci mógł ktoś coś w miarę sensownego polecić. Czyli.Jakiej wielkości masz pomieszczenie?Jak umeblowane (jaka akustyka - jak nie wiesz spójrz do innych wątków)?Jakiej muzyki słuchasz? Jakie brzmienie preferujesz?Masz jakieś kable (głośnikowe i interkonekty), jakie?Przez zestaw kolumn rozumiesz dwie kolumny stereo (lewa i prawa)?Czy kolumny mogą być używane (masz szansę mieć dźwięk dużo lepszej jakości niż z nowych)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisniowy79 Napisano 14 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2012 przepraszam i juz sie poprawiam, pokój ma około 25m2Pokój jest prawie pusty, wisi telewizor stoi stół i narożnikZ rodzajem muzyki będzie trudniej, bo słucham wszystkiego, Queen, Pink Floyd, Phil Colins, U2 słucham także sporo radiaNie posiadam żadnych kabli do kolumnInteresuje mnie tylko stereoKolumny raczej nowe, chcę zakupić na raty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 25 m2 - to sugeruje kolumny podłogowe"Pokój jest prawie pusty, wisi telewizor stoi stół i narożnik" - to z kolei brzmi groźnie - dźwięk będzie do Ciebie trafiał po, ale i wraz, z dziesiątkami odbić od wszystkiego płaskiego, twardego itp.Co do nowych, bo na raty - na wielu aukcjach jest opcja "raty PayU" - nawet w wyszukiwaniu możesz to zaznaczyć i pokazuje Ci tylko aukcje z taką możliwością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisniowy79 Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Tak właśnie myślałem o podłogowych, nadal jednak nie wiem jakie będą odpowiednie do sprzętu, który posiadam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Witaj,musisz się liczyć z dużymi problemami z akustyką pomieszczenia.Co do kolumn - zwróciłbym Twoją uwagę na Mission Mx4 oraz Monitor Audio MR4. Bardzo dobrze zagrałyby także kolumny Wharfedale Diamond 10.6.Serdecznie zapraszam na odłuchy, w przypadku pytań służę pomocą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisniowy79 Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Dziękuję za pomoc, gdybyś tylko jeszcze mógł mi powiedzieć, któe z tych trzech pozycji poleciłbyś najbardziej.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisniowy79 Napisano 15 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Cytat Witaj,musisz się liczyć z dużymi problemami z akustyką pomieszczenia.Co do kolumn - zwróciłbym Twoją uwagę na Mission Mx4 oraz Monitor Audio MR4. Bardzo dobrze zagrałyby także kolumny Wharfedale Diamond 10.6.Serdecznie zapraszam na odłuchy, w przypadku pytań służę pomocą Zastanawiam się tylko, czy ten amplituner będzie w stanie uciągnąć kolumny które mi zaproponowałeś?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2012 Spokojnie, to są tanie kolumny przeznaczone do taniej elektroniki. Da radę. A swoją drogą, skoro chcesz wziąć na raty takie powiedzmy sobie szczerze średnio brzmiące kolumienki, to czy nie lepiej wziąć kredyt?AdamC jak widzę też Ci podobną rzecz sugerował.I tak będziesz spłacał a mógłbyś kupić jakieś lepiej brzmiące używane kolumny (nawet dużo lepiej brzmiące). Np. takie ESAhttp://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/49/117717.phpCzy niezwykle muzykalne Castle Avon http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/49/117462.phpAlbo nie tak wyrafinowane, ale dużo lepsze niż MA z serii MR czyli MA RS5 http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/48/116854.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts