krzychu72 Napisano 15 marca 2013 Udostępnij Napisano 15 marca 2013 Witam. Chciałbym podłączyć komputer do wzmacniacza i szukam dobrego przewodu ( cenie do ok. 150 zł ) jack - 2x cinch. Zastanawiam się m in. nad:http://allegro.pl/jack-2rca-klotz-ac110-hi...3104240240.html ; ewentualnie: przewód QED QE5091; Czy w takim połączeniu jakość kabli ma duże znaczenie ? Chwilowo jeszcze mam amplituner KD, głośniki to ATC SCM7. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 15 marca 2013 Udostępnij Napisano 15 marca 2013 Z doświadczenia wiem, że najczęściej wąskim gardłem jest karta dźwiękowa a nie przewód. Nie masz w karcie wyjścia cyfrowego SPDIF? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu72 Napisano 15 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2013 Niestety nie mam takiego wyjścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BC_Leszcz Napisano 19 marca 2013 Udostępnij Napisano 19 marca 2013 Ten kabel z aukcji jest bardzo dobry. Ba, bardzo dobry, aż za dobry! Z kabla Lagrange można zrobić niezłe interkonekty - sam mam jeden taki.3m za 150zł ? Przesada, szczególnie jeśli to jest karta zintegrowana.Zrobiłem sobie kiedyś kabel Jack-2xRCA o długości 15m na zwykłym kablu gitarowym/mikrofonowum "SCHELLER PROFESSIONAL MICROPHONE CABLE" i nigdy nie zaobserwowałem jakichkolwiek degradacji dźwięku na linii PC-wzmacniacz względem innego/lepszego kabla o długości 1,5 - 3m a podłączałem to nie tylko do zintegorwanej dźwiękówki ale również do całkiem niezłej karty ASUUS Xonanr STX.Jak szukasz gotowca to kupuj ten i nie będziesz rozczarowany.Ewentualnie zrób sobie sam taki kabel za 1/4 tej ceny i nie będzie gorzej. Wystarczy że kabel to nie sznurówka tylko solidny kabel audio.Wątpię aby taki kabel był gorszy:http://allegro.pl/sheller-kabel-jack-3-5st...3091026683.htmla kosztuje 34zł ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu72 Napisano 19 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2013 W takim razie poszukam tańszego. Znalazłem taki np:http://allegro.pl/prolink-futura-minijack-2x-rca-3m-warszawa-i3088762705.htmlTak na marginesie mój znajomy podczas odsłuchu miał zaprezentowany taki przewód za ok. 900 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 marca 2013 Udostępnij Napisano 19 marca 2013 A porównywał go z tańszym? Jak wypadł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu72 Napisano 20 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2013 Nie porównywał go do żadnego inne przewodu. Cały odsłuch był na tym jednym przewodzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 marca 2013 Udostępnij Napisano 20 marca 2013 A to wielka szkoda. Kupić kabelki za 9 stówek i nie porównać ich z tańszymi, czy warto?Tobie polecam jednak kupić takie, które będą z dobrej miedzi beztlenowej. Widziałem już piękne kabelki z "miedzi",którą przyciągał magnes Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BC_Leszcz Napisano 21 marca 2013 Udostępnij Napisano 21 marca 2013 Cytat W takim razie poszukam tańszego. Znalazłem taki np:http://allegro.pl/prolink-futura-minijack-2x-rca-3m-warszawa-i3088762705.htmlTak na marginesie mój znajomy podczas odsłuchu miał zaprezentowany taki przewód za ok. 900 zł. 900 zł za Prolink z serii futura? Niemożliwe! Szczyt złodziejstwa i bezczelności ...Kable Prolinka serii OxyPure mogą być dość drogie, ale 900zł to wciąż przesada ...A ten z linku pewnie będzie wystarczająco dobry. Napisz do jakiej karty dźwiękowej chcesz to podpiąć, bo jeśli do zintegrowanej to nie ma sensu kupować droższego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu72 Napisano 21 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2013 Bardzo przepraszam ale wkradło się małe nieporozumienie. Ten kabelek Prolinka kosztuje poniżej 100 zł i nad nim się zastanawiam. Ten przewód za 900 zł to był przewód firmy VERTERE, i nie był on przedmiotem zakupu tylko służył do podłączenia laptopa ze wzmacniaczem. Podczas odsłuchu nie był porównywany z innymi kabelkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fran_otto Napisano 20 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2016 tutaj masz stronę do producenta http://prolinkcables.pl/pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2016 Kolego odpowiadasz na temat, w którym ostatni post był napisany przed trzema laty. Chyba należy to potraktować jako spam lub formę zaistnienia na forum za wszelką cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts