Silvanesti Napisano 19 maja 2013 Udostępnij Napisano 19 maja 2013 Witam, mam problem mianowicie jestem totalnym newbie w tematach audio i nie wiem do czego podlaczyc tą skrzynie http://screenshooter.net/6639695/ykkocby - http://screenshooter.net/6639695/ecwhswy . Dowiedzialem sie ze potrzebuje wzmacniacza, i tutaj juz wogole nie wiem co zrobic żeby polaczyc Pc+wzmacniacz+skrzynia tak zeby to grało. Czy znajde jakis odpowiedni wzmacniacz do 200 zl? Jak to wszystko podlaczyc, co potrzebuje? Pomocy ! Moje gg 8953106, Jesli ktos jest z okolic Katowic, Sosnowca lub Myslowic to z checią zaprosze na piwo za pomoc z tym wszystkim Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 maja 2013 Udostępnij Napisano 19 maja 2013 Masz tylko jedną taką kolumnę? Większość muzyki jest nagrywana w trybie stereo, więc potrzeba dwóch kolumn. Wzmacniacz by się jakiś znalazł.A do czego konkretnie ma to służyć? Chcesz słuchać na tym muzyki, czy tylko chcesz mieć prymitywny odsłuch?Poza tym wygląda mi to na kolumnę estradową, więc jakość dźwięku gdybyś chciał słuchać muzyki nie będzie wysoka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 20 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2013 Chce to podlaczyc do komputera, tak zeby glosniej bylo bo mam juz podlaczony subufer i 2 male glosniczki z logitecha, myslalem ze skoro skrzynia bassowa to bass mocniejszy bedzie zawsze mozna dokupic druga taka skrzynie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 maja 2013 Udostępnij Napisano 20 maja 2013 Nie wiem czy to kolumna basowa. Widzę tam i mniejsze głośniki, które wyglądają na średniotonowe.A gdyby nawet, to kolumnę z samymi niskimi tonami czy wręcz subwoofer (bo tak się mówi na skrzynię basową) chcesz podłączyć do wzmacniacza? I piszemy niskie tony albo bas a nie bass. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 21 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2013 Chce to w jakiekolwiek sposób podłączyć do komputera i nie mam pomysłu jak z racji tego że tam jest miejsce na 2 kabelki a w komputerze nie ma. A jak już mówiłem nie znam się na tym wogóle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 21 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2013 Też do usunięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 21 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2013 Do usunięcia bo telefon 3 razy posłał to samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 21 maja 2013 Udostępnij Napisano 21 maja 2013 To co masz, potocznie nazywa się tubą, choć z definicji tuba to tylko głośnik niskotonowy w obudowie, często z własnym wzmacniaczem. Ty natomiast masz pełnozakresową kolumnę pasywną o impedancji 4 ohm, ale jest to tylko 1 kanał. Do stereo musiałbyś sobie kupić drugą taką. Bezpośrednio do komputera jej nie podłączysz, bo uszkodzisz kartę. Trzeba kupić wzmacniacz ewentualnie amplituner, najlepiej do stereo, 2-kanałowy, taki który jest przystosowany do obciążenia 4 ohm. Sprzęt do kina domowego naturalnie też się nada, lecz ze względu na znacznie niższą relację cena/jakość po prostu zagra gorzej. Podłączasz tubę za pomocą 2-żyłowego kabla głośnikowego (nie Cinch / RCA), wystarczy taki zwykły instalacyjny. Czerwone gniazdko / zacisk w tubie łączysz z czerwonym gniazdkiem / zaciskiem we wzmacniaczu (opisane jako speakers lub load), tak samo czarny. Natomiast kompa ze wzmacniaczem podłączasz przejściówką mały jack / RCA. Wtyczki Cinch podłączysz pod dowolne gniazda we wzmacniaczu oprócz PHONO (tylko dla gramofonu). Z suba bym zrezygnował, bo z kiepskiego brzmienia przejdziesz na beznadziejne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 21 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2013 Dziekuje, mimo wszystko dokupie drugą taką skrzynke i sprobuje to podlaczyc. A bylbys w stanie polecic mi jakis wzmacniacz lub amplituner, ktory bedzie w stanie to pociągnac? Jakiś w miare tani Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 maja 2013 Udostępnij Napisano 21 maja 2013 Ja mam jeszcze bardziej radykalną propozycję. Zrezygnuj z tej skrzyni (bardzo dobra nazwa ) i najlepiej ją sprzedaj. Nie pakuj się w coś co odtwarza (nie odważę się napisać: "gra") dźwięk bardzo licho. Kup dwie kolumny (stereo) i wzmacniacz. Przynajmniej posłuchasz czegoś z przyjemnością a nie tylko duże BBBBUUUMMM i nic właściwie poza tym. Weź pod uwagę rady bardziej doświadczonych kolegów. Co Ty na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 21 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2013 Ale mnie wlasnie kreci Buuum lubie jak wszystko w pokoju drga i wibruje, po drugie slucham Hardstyle a tam chodzi w wiekszosci o bas Chcialbym kupic wlasnie coś w miare taniego bo duzo nie zarabiam ale jednoczesnie wydajnego bo subufer i 2 glosniczki to troszke mało i np jak sobie leze w łózku to ledwo czuc drgania Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 21 maja 2013 Udostępnij Napisano 21 maja 2013 Altus 140 załatwia sprawę - masaż wnętrzności pewny i na leżąco i na stojąco, cena przystępna. I na wzmacniacz starczy, i będzie BUUUUM.Wzmacniacz to jakiś Techics będzie dobry - ostro gra, szczególnie w złożeniu z Altusami.f1angel, męczysz się, kombinujesz, a tu chodzi o bum, nie o muzykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 maja 2013 Udostępnij Napisano 22 maja 2013 Wzmacniacz dało by się znaleźć. Ale nie wiemy do jakich kolumn w końcu to ma być. Skrzynie Alpharda (kurczę, nie mogę znaleźć co to konkretnie jest - może dasz jakiś link?) mają głośnik niskotonowy i (chyba) średniotonowe. Wysokotonowego nie widzę. Bez tego nie zagra pełnym pasmem, więc? Skąd właściwie to wytrzasnąłeś? A jeśli nie odtwarza wysokich tonów (może średnie też nie całe pasmo), to jak chcesz słuchać muzyki? Nawet takiej z buuum, no chyba, że samego tylko buuum Masz jakiś budżet na ewentualne kolumny (chyba masz, bo chciałeś dokupić drugą skrzynię) A gdyby Ci się udało sprzedać tę, którą masz, może starczyłoby na jakieś choćby poprawnie grające kolumny. Oczywiście popatrzyłoby się za takimi z dużym basem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 22 maja 2013 Udostępnij Napisano 22 maja 2013 Hej, popatrz dokładnie, a znajdziesz LINKJa nie wierzę w dane papierowe tych konstrukcji, zwłaszcza w moc, na pewno nie da sie tym zrobić BUUM, ale rozumiem, że autor wątku nie ma kasy na coś lepszego, a od czegoś tez trzeba zacząć Ja zaczynałem od jakichś plastikowych głośniczków do gramofonu Bambino, a teraz proszę, audiofil pełną gębą Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 22 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2013 Mysle ze jestem w stanie wydać 300 zł na taki sprzet do sluchania buuum Czy to wystarczy?A ta skrzynie która mam kupiłem po okazyjnej cenie 20 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 maja 2013 Udostępnij Napisano 22 maja 2013 Dzięki Profi Brrrr, rzeczywiście szajse . Ja też zaczynałem od Bambino a później już "wypas", bo Amator 1 stereo Silvanesti. Pamiętaj, że zazwyczaj takie superokazje są do superbani. Jak w tym przypadku. Rozumiem, że 300zł jest na wzmacniacz i kolumny? Czy na wzmacniacz 200zł a na kolumny 300zł, ale chyba nie?Jeśli trzy paczki na wszystko, będzie trudno, ale popatrzymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 22 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2013 300 zł na wszystko, to nie musi byc mega piekne, tylko ma grac i robic Buuum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 maja 2013 Udostępnij Napisano 22 maja 2013 Jeszcze jedno mi potrzebne. Jakiej wielkości masz pokój? I spróbujemy coś znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 23 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Około 5 na 5 metrów wysokosc 2.70 jak dobrze pamietam ;p ale pewnien nie jestem bo dawno temu mierzylem, na jednej ze scian mam 2 biurka i tam chcialem umiescic sprzet zeby na przeciwnej (łózko) bylo dobrze czuc drgania Ewentualnie pod biurkiem umiescilbym kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Silvanesti, ja przez Ciebie przedwcześnie osiwieję. Pod biurkiem? to nie subwoofer. A może pod łóżko je położysz? Będziesz czuł super drgania.Tak jak myślałem bardzo trudno jest znaleźć coś w takim budżecie. Żałuję, że zaproponowałem pomoc, ale słowo się rzekło. Tu masz kilka propozycji, za które nie odpowiadam. Choć wybierałem z tego co było jak najciekawsze.http://allegro.pl/wzmacniacz-grundig-finea...3257913060.htmlhttp://allegro.pl/blaupunkt-artech-ma-5690-i3261494198.htmlhttp://allegro.pl/uher-ua-50-top-model-tan...3263574390.htmlhttp://allegro.pl/glosniki-magnat-project-...3263731400.htmlhttp://allegro.pl/pieknie-brzmiace-heco-ph...3264533243.htmlhttp://allegro.pl/eltax-concept-200-100-sp...3269082745.htmlhttp://allegro.pl/kolumny-yamaha-ns-s34-pr...3265239512.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanesti Napisano 24 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Dziekuje! O takie zestawienie mi własnie chodziło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 maja 2013 Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Nie dziękuj, tylko napisz co kupujesz. Albo jak kupisz napiszesz parę słów o tym jak to gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts