arekk20 Napisano 6 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2013 Witam chciałbym poradzić się was (a w tej kwestii jesteście chyba najlepszą pomocą) czy taki zestaw: YAMAHA RX-V373 + JAMO S426 HCS3dawał by radę, dla normalnego użytkownika.Pokój mam około 20m2(może troszkę większy), przeznaczenie było by raczej 50% filmy 40% muzyka 10% gry.Jak widzicie nie mam zbyt dużego zakresu, jednak jeśli były by ciekawsze oferty w tych cenach chętnie je rozważę.Z góry dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 6 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2013 Z muzyką nie będzie lekko. Może uda Ci się przyzwyczaić. Ale posłuchaj na tym sprzęcie ulubionej płyty przed zakupem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekk20 Napisano 7 czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2013 A jakie kolumny do 1000zł polecacie? Użytkowanie to tak jak pisałem wyżej 50 filmy 40 muzyka i 10 gryKLIK Warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2013 Witaj,podana konfiguracja zestawu powinna Cię usatysfakcjonować w projekcjach filmów, jednak muzyka niestety zabrzmi na tym sprzęcie bardzo, bardzo kiepsko.Moim zdaniem masz dwa rozwiązania:1. Jeśli duży nacisk kładziesz na kino domowe, filmy, pozostać przy powyższej konfiguracji, tylko zamień kolumny na np. zaproponowane powyżej zestawy Taga. Zwróć uwagę na model Taga TAV-406 v.2 5.0 - http://www.q21.pl/taga-harmony-tav-406-v-2...dyt-20-x-0.html. Brzmienie takiego zestawu będzie wyraźnie lepsze niż z kolumn Jamo2. Jeśli możesz zrezygnować z efektu dźwięku przestrzennego, dzięki temu uzyskując znacznie lepsze stereo, zdecydowanie polecam klasyczny system dwukanałowy. Za podobne pieniądze możesz kupić wzmacniacz Denon PMA-520AE, Cambridge Audio Topaz AM10, Yamaha A-S300, Pioneer A-20. Każdy z nich zagra wyraźnie lepiej. Natomiast w kwestii kolumn wybór będzie uzależniony od gatunków muzycznych - jeśli bas nie jest dominującą częścią pasma, jakie lubisz, to zdecydowanie zwróciłbym Twoją uwagę na dobre kolumny podstawkowe. Idealnie swoją rolę spełniłyby Monitor Audio MR2, Kef C3, Q Acoustics QA 2020i.Przemyśl sprawę, w przypadku decyzji wyboru zestawu dwukanałowego napisz proszę, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, przygotuję Ci kilka propozycji.Jeśli tylko masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oraz oferty finansowej jestem do dyspozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekk20 Napisano 7 czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2013 Kusi mnie perspektywa stereo, jednak do tej pory słuchałem muzyki z Tonsil space '86 i wydawała się nie najgorsza, więc jak dla mnie nawet w zestawi 5.0 muzyka będzie ok, chodzi mi głównie o to czy przy większych głośnościach na tym drugim zestawie nie będę słyszał szumów itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mscislaw Napisano 7 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2013 (edytowany) Ale po co chcesz to zmieniać. Tonsil space to bardzo dobry sprzęt. Edytowano 8 czerwca 2013 przez RoRo odpowiadając na post poprzednika nie ma sensu cytować go w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 10 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2013 Tonsil Space a tanie kolumny kina domowego to zupełnie inne brzmienie. Koniecznie posłuchaj sprzętu przed zakupem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 11 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2013 STXy nie są przypadkiem trochę lepsze od chińskich Jamo?5.0 http://stx.pl/category/kolumny-kino-domowe-system-5-05.1 http://stx.pl/category/kolumny-kino-domowe-system-5-1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poniatowski Napisano 12 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2013 na pewno są lepsze! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 12 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2013 Akurat nie te. To odpowiednik marketowej chińszczyzny. Jeżeli chcesz kupić dobre kolumny STX, musisz sięgnąć po serię FX lub MX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 13 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2013 Pablo popierasz to osobistym odłuchem? Że FX i MX są lepsze to wiem ale że tutaj aż tak słabo?Serię FS na przedbiegach skreślasz? np. FS-250n Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 14 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2013 Słuchałem i z przekonaniem skreślam serię F. Również słuchałem serię FX i z czystym sumieniem mogę ją polecić. Serii FS jeszcze nie słuchałem ale jak na razie obejmuje tylko jeden model. Trudno złożyć z niej kino domowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 14 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2013 Można przecież z FS-250n zrobić same fronty a centralny i tylne dać inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 14 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2013 Dla spójności brzmienia w kinie wszystkie głośniki powinny pochodzić z jednej serii. Tymczasem nie ma nawet głośnika centralnego zgrywającego się z nimi. O satelitach już nie wspomnę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts