jaman Napisano 22 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2013 Do kolumn chciałbym dokupić wzmacniacz stereo. Budżet to ok 2000 zł. Słucham głównie rocka, zależy mi na czystym brzmieniu, dobrym basie i wyraźnymi wysokimi tonami. Pokój ma 20 m2. Teraz posiadam amplituner ONKYO TX-8211 i odtwarzacz CD ONKYO DX7210. Sprzęt gra dobrze. Sprzęt może być używany, ale zależy mi na dobrym odsłuchu. Nie mam żadnego rozeznania w tego typu sprzęcie i porównania jak on może grać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2013 Nie wiem, czy uda się jakoś doprowadzić wzmacniaczem do porządku dźwięk, który zmodyfikują Klipsche. Szkoda, że przed zakupem kolumn nie zapytałeś jakie byłyby dobre. Ale jeśli nie zależy Ci na neutralności brzmienia ani na jego naturalności, to może nie będzie źle.Dla Ciebie oczywiście. Ale przecież to ma być dla Ciebie. Ty będziesz słuchał.Te kolumny grają mocnymi niskimi tonami (przydałaby się lepsza kontrola) i dość wyrazistymi wysokimi. Najgorzej jest ze średnicą. Jaki miałby to być wzmacniacz? Do głowy przychodzi mi co prawda dość miękki, ale dobry, energetyczny wzmacniacz Densen B-100http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/24/134266.phpMożesz poszukać wzmacniacza NAIM NAIT 5(i) albo jakiegoś innego modelu.A tu masz szybki i mocny Baltlab Epoca 2, choć nie wiem, czy nie obnaży on wad Twoich kolumn.http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/19/130695.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaman Napisano 23 czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2013 Nie wiem, jestem za mało osłuchany w sprzęcie by stwierdzić co mi się podoba. Chciałbym by dźwięk był jak najbardziej wiernie odtworzony. Jeśli problemem są kolumny, to je mogę zawsze na Allegro sprzedać, pod warunkiem, że zauważę różnicę na korzyść nowych kolumn. Te akurat w sklepie najlepiej dla mnie brzmiały i je kupiłem. Nie odsłuchiwałem za wiele, kilka lat temu chciałem coś szybko kupić. Teraz jest inaczej, nie śpieszy mi się i mogę więcej czasu poświęcić na odsłuchy. Jakie kolumny warto zatem odsłuchać w cenie ok. 2500 zł za obie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2013 Jeśli już kupiłeś kolumny i Ci się podobają, to szkoda od razu sprzedawać. Zbyt dużo stracisz na odsprzedaży. Na razie kup jakiś dobry wzmacniacz i słuchaj. Z czasem może posłuchasz tu i tam różnych kolumn, będziesz wiedział jakie brzmienie naprawdę wolisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 lipca 2013 Ostatnio ktoś szarpnął używke HK990 w podobnym budżecie, troche sie zagapiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 W podobnym budżecie???Jaman wspominał o kwocie 2 tysiące, więc HK za taką kwotę to raczej kiepskie wyjście Natomiast f1angel wspominał o Baltlabie - ten wzmacniacz naprawdę wymaga dużo droższego sprzętu towarzyszącego, by rozwinął skrzydła!Dotyczy to nie tylko kolumn, ale i CDka.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts