Paulus Napisano 3 lutego 2008 Napisano 3 lutego 2008 Witajcieod dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem miniwieży. Nie mam miejsca na pełnowymiarowy sprzęt a wiem, że niektóre systemy mini też potrafią grać. Już prawie zdecydowałem się na Pianocrafta ale z większości recenzji wynika, że ten sprzęt idealnie sprawdza się w nastrojowych i delikatnych klimatach. Ja niestety albo stety słucham hard rocka i metalu więc nie wiem czy kupno yamahy będzie optymalne. Zastanawiałem się tez nad mini onkyo cs315 lub cs515 ale nie znalazłem wiele opinii na ten temat. Wieża będzie stała w pokoju ok.15m. Onkyo czy Yamaha, a może coś innego? Zakres cenowy: 1000-1500 zł. Z góry dziękuję Odpisz, cytując
RoRo Napisano 3 lutego 2008 Napisano 3 lutego 2008 PaulusSprawdzałem na rockowo PianoCraft E410 (z CD) i E810 (DVD), oba mają ten sam wzmacniacz i takie same kolumny. Było nieźle (tzn. dobrze). Wieże Yamahy są łatwo dostępne i proponuję sprawdzić "organoleptycznie", czyli odsłuchać. Natomiast od razu można odpuścić sobie słabszy model E700.Powierzchnia Twojego pokoju spokojnie może być dobrze nagłośniona przez Yamahę Jednak nie słuchałem Yamahy metalowo/hardrockowo... W razie czego można jeszcze bez problemu dokupić sub Yamahy do systemu, ale zbliżasz się wtedy do 2 tysięcy Popatrz m.in. na posty w temacieSprzęt do 2 tys. zł? , Prośba od totalnej nowicjuszkihttp://audio.com.pl/forum/index.php?showtopic=3448oraz wrzuć hasło PianoCraft w wyszukiwarce na Forum.Pozdrawiam Odpisz, cytując
cz58y Napisano 3 lutego 2008 Napisano 3 lutego 2008 Prawdę powiedziawszy, to nie widzę w zakładanej kwocie takiej mini wieży do ciężkiego grania. Co prawda największą mocą dysponuje PianoCraft E410 , ale w podstawowej wersji będzie i tak nie ciekawie. Można zmienić kolumny na większe, czy dodać suba, ale czy to ma sens? Odpisz, cytując
Janek83 Napisano 4 lutego 2008 Napisano 4 lutego 2008 Mam Onkyo cs-315, słucham między innymi muzyki metalowej i jestem zadowolony. Zestaw możesz kupić nawet za 950zł, a opinie są na ceneo.pl i na niemieckich stronach.Ja nie żałuję, za resztę pieniędzy możesz dokupić jakiś subwoofer, bo bas na kolumnach z zestawu nie schodzi zbyt nisko. Odpisz, cytując
Gość Napisano 6 lutego 2008 Napisano 6 lutego 2008 Ja mam Pianocrafta E810 i jestem zadowolony z grania. Mozna zmienic kable oczywiscie. Słucham min. Pearl Jam-u i SOAD. Odpisz, cytując
leon Napisano 6 lutego 2008 Napisano 6 lutego 2008 Witam, moim skromnym zdaniem:Ja podpisuje się również pod Onkyo CS-315, plus jakiś podstawowy sub -całość akurat około 1500zł się zakręci. Jak na 15 metrów, powinno bez problemu wystarczyć. No chyba, że bardzo Ci zależy, aby cała Twoja ulica/osiedle Cię słyszało, to raczej nie da rady Tak, czy owak, jakość dźwięku wydobywającego się z powyższego zestawu bedzie OK. Odpisz, cytując
Paulus Napisano 6 lutego 2008 Autor Napisano 6 lutego 2008 Bardzo dziekuję za wszystkie odpowiedzi !Nie zamierzam słuchać mega głośno - lubię swoich sąsiadów W takim razie przejrzę oferty sprzedaży. Dzisiaj w saturnie słuchałem Yamahy 810 i grała naprawdę ładnie. Teraz muszę dorwać gdzieś to onkyo dla porównania. Pozdrawiam Odpisz, cytując
redrum Napisano 7 lutego 2008 Napisano 7 lutego 2008 polecam sprzęt JVC - mam już drugą z kolei miniwieżę tej firmy i jestm bardzo zadowolona Odpisz, cytując
Recommended Posts