PianoMan Napisano 7 grudnia Napisano 7 grudnia 5 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Patrząc po tytułach, to nie tak bardzo… no jaki złośliwy, przed edycją posta musiał zacytować… Od razu złośliwy… 🙄 Tytuły może i podobne, ale 1991 to „album” a ta druga płytka to składanka… dla mnie to oczywiste, że wersje mogą się różnić… Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 grudnia Napisano 7 grudnia Na forum ostatnio modne jest „biciwo” więc gramy ! https://tidal.com/track/221106210/u 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 grudnia Napisano 7 grudnia Podsumowując. Szału nie ma, ale słuchać się da. 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Środa o 17:19 Napisano Środa o 17:19 A muwio, że to drogie hobby, a tu patrz 3 nowe płytki za 54 złociszy… 4 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano Środa o 20:10 Napisano Środa o 20:10 (edytowany) Tortoise "Touch". Nowa płyta legendy Edytowano Środa o 20:12 przez Jarek Ch. Odpisz, cytując
gienas Napisano Czwartek o 14:22 Napisano Czwartek o 14:22 Nie wiem refren to czy zwrotka lalala Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 13:05 Napisano wczoraj o 13:05 Jeszcze z Paulem Di,Anno na wokalu. 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano wczoraj o 16:24 Napisano wczoraj o 16:24 Ongiś słuchając tej płyty - dla mnie była niestrawna. A teraz dorosłem i się nadziwić nie mogę, jak to niestrawna... 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 16:45 Napisano wczoraj o 16:45 21 minut temu, gienas napisał: Ongiś słuchając tej płyty - dla mnie była niestrawna. A teraz dorosłem i się nadziwić nie mogę, jak to niestrawna... A to akurat moja ulubiona płyta SBB 😇, a mam z czego wybierać. No i już jest w kolejce, pliki to duża wygoda. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 21:15 Napisano wczoraj o 21:15 Tymczasem 45 lat temu ukazał się „Sandinista”, w oryginale na trzech winylach, a za dwa dni 46 rocznica „London Calling”, czyli jak wydać dwa albumy, ale 5 płyt… 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Zebrało mi się na retrospekcje Są takie wieczory. " Trzeci Oddech Kaczuchy " byłem na sześciu koncertach. Zespół dla mojego pokolenia , chyba można powiedzieć już kultowy. Moim zdaniem nieliczny zespół który lepiej wypada w Tidalu niż na żywo. Ale , czapki z głów za te te teksty. 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Niezbyt często słucham z plików ale czasem gdy nie ma płyty, albo trochę z ciekawości.... Tu DSD 256 pobrany z HDTracks (3 godziny się to cholerstwo ściągało!). To jest takie nagranie, że wgniata w fotel. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, BlaBla napisał: wgniata w fotel. A widzisz, przydaje się fotel😊 A nagranie zaraz poszukam. Jeśli masz inne kobiece, ale soprany, to poproszę. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, AudioTube napisał: A widzisz, przydaje się fotel😊 A nagranie zaraz poszukam. Jeśli masz inne kobiece, ale soprany, to poproszę. Tak, przydaje się.... Tego akurat nagrania nie polecam np z Tidala, bo brzmi tam tragicznie. Co do wokali żeńskich, to raczej u mnie taka sztampa - Patricia Barber, Diana Krall, Cassandra Wilson, Tanita Tikaram, mało oryginalnie ale za to dobre jakościowo płyty. No i na pewno nie soprany... Z nowego pokolenia to mnie zachwyciła Dominique Fills-Aime, która ma świetne kompozycje, fantastycznie śpiewa i co nie mniej ważne, ma absolutnie rewelacyjnie nagrane płyty. Ale czy to sopran? Wątpię. Także z tymi sopranami to tak słabo u mnie. Więcej grzechów nie pamiętam...😁 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dzisiaj komercja, ale całkiem fajnie zrealizowana. Odpisz, cytując
Recommended Posts