DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Jeszcze jedna plyta, ktora wczoraj dojechała Nieźle dajesz z tymi płytami, masz gumowe ściany i regały? 🤭 Musisz mieć imponującą kolekcję płyt. Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Jaka ta muza jest dobra. Szczere, emocjonujące teksty (właściwie czasami deklamacje, melorecytacje i krzyk) wokalistki Alex Freiheit oraz gitara jej męża basisty Piotra Buratyńskiego. Radykalny punkowy przekaz. Nawet wyrazy hm... obelżywe mają tutaj sens i swoje miejsce. Płyta zasłużenie nominowana do Fryderyków w kategorii Album Roku Muzyka Poetycka r. Od daty wydania w 2018 roku zespół zgarnął Paszport Polityki i inne nagrody, ale mam wrażenie, że dziś ta płyta jest jeszcze bardziej aktualna, a przede wszystkim broni się muzycznie. Bardzo polecam Edytowano 3 godziny temu przez Jarek Ch. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Nieźle dajesz z tymi płytami, masz gumowe ściany i regały? 🤭 Musisz mieć imponującą kolekcję płyt. Ciężko się pomieścić.... Żona zgodziła się oddać w salonie część segmentu, jak widać zrobiłem sobie 8 szuflad po 100 sztuk w każdej. Najwazniejszych 400-500 mam w pokoju gdzie słucham, a jeszcze jest kilka setek u teściowej, no ale to już taki troche złom z bardzo dawnych lat, jakieś takie the best of i inne dziwne wydania np z gazet, tudzież moich córek stare płyty. Tych juz nawet nie skatalogowałem. Płyty traktuję trochę jak chleb i książkę albo zdjęcia - no nie wyrzucę przecież.... Edytowano 3 godziny temu przez BlaBla 2 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 46 minut temu, BlaBla napisał: Ciężko się pomieścić.... Żona zgodziła się oddać w salonie część segmentu, jak widać zrobiłem sobie 8 szuflad po 100 sztuk w każdej. Najwazniejszych 400-500 mam w pokoju gdzie słucham Coś pięknego domyślałem się, że to będzie blisko tysiaka. U mnie ubogo może 1/4 z tego co u Ciebie, dołożyłem ostatnio półkę do regału, bo czasem coś kupię co mnie zainteresuje, a za wiele miejsca nie mam. Pomysł z szufladami jest bardzo dobry i praktyczny. Gratuluję kolekcji, takich rzeczy jak kolekcja płyt bardziej zazdraszczam ludziom jak klamotów audio. 👍 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Recommended Posts