DiBatonio Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: Masz jakieś problemy ze zrozumieniem zasad pisowni języka polskiego? 😝 Ojjjj tam, kolega zajechał staropolszczyzną troszkę 😉 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Mamman Hands "Circadia" Byłem bardzo ciekawy tej płyty. Chłopaki fajnie się rozwijają z płyty na płytę. Nie jest to " hałaśliwy" jazz raczej taki w stylu Wasilewski Trio bardziej z wiodącym saksofonem. Styl zespołu łączy w sobie szeroką gamę wpływów, m.in jazz, współczesna klasyka, muzyka elektroniczna, minimalizm, folk. Ale tutaj poszli bardziej w klasyczne trochę transowe brzmienia. Polecam Edytowano 13 godzin temu przez Jarek Ch. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 9 godzin temu, Jarek Ch. napisał: Mamman Hands "Circadia" Byłem bardzo ciekawy tej płyty. Chłopaki fajnie się rozwijają z płyty na płytę. Nie jest to " hałaśliwy" jazz raczej taki w stylu Wasilewski Trio bardziej z wiodącym saksofonem. Styl zespołu łączy w sobie szeroką gamę wpływów, m.in jazz, współczesna klasyka, muzyka elektroniczna, minimalizm, folk. Ale tutaj poszli bardziej w klasyczne trochę transowe brzmienia. Polecam Mam jego plyty jeszcze z czasów gdy wydawała je Gondwana Records. Muzyka szybko wpada w ucho, choć druga i kolejna plyta wydają się juz później bardzo podobne... Dla jednych będzie to zaletą, dla innych wadą 😉. Chetnie poslucham Mammala pod szyldem ACT - ciekawe, czy jest zmiana stylistyki, czy po prostu zmiana stajni na lepszą. Dawno go nie słyszałem, a jest okazja. A z nowości wczorajszych obok Mammal Hands mamy U2 (😲!),Hiromi (😍), Gorillaz, Spiętego, Pata M, Paula McC...😁.... Różności, staruchy się budzą z zimowego snu 🤣 Edytowano 3 godziny temu przez BlaBla Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Chetnie poslucham Mammala pod szyldem ACT - ciekawe, czy jest zmiana stylistyki, czy po prostu zmiana stajni na lepszą. Dawno go nie słyszałem, a jest okazja. A z nowości wczorajszych obok Mammal Hands mamy U2 (😲!),Hiromi (😍), Gorillaz, Spiętego, Pata M, Paula McC...😁.... Różności, staruchy się budzą z zimowego snu 🤣 Zmienił się skład, nowy perkusista, czy to słychać to już musi sobie każdy ocenić. Btw. Spięty byl w streamingu już tydzień temu. Raz przesłuchane, ale chyba bywało lepiej. Tzn. nie jest źle, ale nic w głowie mi nie zostało. Muszę do tej płyty wrócić. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No to jednak wojna… Ciekawe czy wiedzieli, że akurat przypada 43 lata od wydania trzeciego albumu w dorobku U2? 2 godziny temu, BlaBla napisał: A z nowości wczorajszych obok Mammal Hands mamy U2 (😲!),Hiromi (😍), Gorillaz, Spiętego Niektóre te nowości to trochę już czerstwe… u2 i spięty to już trochę znane… 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts