Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Jaka ta muza jest dobra. Szczere, emocjonujące teksty (właściwie czasami deklamacje, melorecytacje i krzyk) wokalistki Alex Freiheit oraz gitara jej męża basisty Piotra Buratyńskiego. Radykalny punkowy przekaz. Nawet wyrazy hm... obelżywe mają tutaj sens i swoje miejsce. Płyta zasłużenie nominowana do Fryderyków w kategorii Album Roku Muzyka Poetycka r. Od daty wydania w 2018 roku zespół zgarnął Paszport Polityki i inne nagrody, ale mam wrażenie, że dziś ta płyta jest jeszcze bardziej aktualna, a przede wszystkim broni się muzycznie. Bardzo polecam

obraz_2026-02-13_135418286.png.c7bcc06577ac4fee3e7b52a090e24cd4.png

Edytowano przez Jarek Ch.
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Nieźle dajesz z tymi płytami, masz gumowe ściany i regały?  🤭

Musisz mieć imponującą kolekcję płyt.

Ciężko się pomieścić.... Żona zgodziła się oddać w salonie część segmentu, jak widać zrobiłem sobie 8 szuflad po 100 sztuk w każdej. Najwazniejszych 400-500 mam w pokoju gdzie słucham, a jeszcze jest kilka setek u teściowej, no ale to już taki troche złom z bardzo dawnych lat, jakieś takie the best of i inne dziwne wydania np z gazet, tudzież moich córek stare płyty. Tych juz nawet nie skatalogowałem.

Płyty traktuję trochę jak chleb i książkę albo zdjęcia - no nie wyrzucę przecież....

20260213_140439.jpg.7f5fe13b3602e201e7704bf7a40b8456.jpg

Edytowano przez BlaBla