Adrianox360 Napisano 22 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2013 Hej,Kupiłem Dali Zensor 7 oraz amplituner stereo Denon DRA 700AE. Powiem, że bardzo ładnie to gra po wygrzaniu już ale jednak muszę mocniej odkręcić ampli do -10db żeby zaczęło to coś mocno uderzać. Wydaję mi się, że jest jakby za cicho w porównaniu do tego jak słuchałem na dużo tańszym wzmaku w sklepie.Co z tym mogę zrobić, czy to tylko mylne odczucie obsługi amplitunera, w którym zaczyna się od -80db a dopiero cos gra na -30db?A druga sprawa czy jako laik muzyczny usłyszę różnicę między PMA 520 a moim DRA700ae i na czyj plus, wzmaka czy o obecnego tysiąc złotych droższego ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2013 Wzmacniacz byłby lepszy. Za 1000zł miałbyś taki używany, że te które zamierzasz kupić musiałyby się ze wstydu schować do szafy. A Dali Zensor, mimo iż nieszczególnie energetyczne (też mogłeś mieć dużo lepsze używane, o ile te kupiłeś nowe) nabrałyby słyszalnej ochoty do grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 22 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2013 Cały zestaw nowy, Zensory 7 i DRA700Czyli zostało mi się albo przyzwyczaić do takiego zestawu albo sprzedać ampli i kupić wzmak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2013 A jak inaczej chcesz polepszyć jakość dźwięku?Wiadomo lepsze kable głośnikowe, interkonekty, dobry filtr sieciowy mogą sporo dać.Ale rewolucyjnych zmian, takich jak oczekujesz nie przyniosą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 22 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2013 Wiesz, po prostu myślałem, że jako laik nie usłuszę różnicy między wzmakiem a połowę dwukrotnie droższym ampli. Kable kupiłem droższe i reszte też raczej z tej nieco droższej półki tylko dziwi mnie, że dra700 nie ma mocy bo na głośniki na pewno zrzucić nie mogę. Wiem jak grały w sklepie podpięte do wzmaka... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2013 Nie jest tajemnicą i nie od dziś wiadomo, że wzmacniacz lepiej zagra od amplitunera. Poza bardzo nielicznymi wyjątkami, co to jako te jaskółki wiosny nie czynią.Szkoda, że nie zapytałeś wcześniej na forum. Szkoda, że kupiłeś nowy sprzęt.A teraz co? Albo się z tym pomęczysz, albo sprzedasz, tracąc kilkadziesiąt procent ceny zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 23 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2013 Dobra, ampli mogę sprzedać. Kwestia doboru wzmaka i tu się zdaję na Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2013 Może najpierw sprzedaj, bedziesz wiedział jaką kwotą dysponujesz. Chyba, że już teraz wiesz ile chcesz wydać na wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2013 Witaj,zastosowanie amplitunera Denon DRA-700AE do kolumn Dali Zensor 7 niestety nie wykorzysta potencjału jakościowego kolumn. Wzmacniacz byłby wyraźnie lepszym rozwiązaniem, chociaż jeśli chcesz pozostać przy marce Denon i odpowiada Ci to brzmienie, zwróć raczej uwagę na model PMA-720AE. Jeśli jednak masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci wybrać najbardziej optymalną konfigurację sprzętową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts