trombek Napisano 3 września 2013 Udostępnij Napisano 3 września 2013 Witam , prosiłbym was o rade ,wskazówkę , gdyż chce sobie sprawic starszy amplituner dokladnie Sony str de 405 , i nie zabardzo wiem o nim , jak sie sprawuje itp, wiec prosiłbym o jakies opinie od ludzi ktorzy kojarzą i znają ten sprzęt. Dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 września 2013 Udostępnij Napisano 3 września 2013 Ten Soniak to totalne nieporozumienie!Po pierwsze - to stary amplituner kina domowego, ale bez standardowych dekoderów CA (nie ma żadnego wejścia cyfrowego). Więc do kina domowego się nie nadaje.Po drugie - w stereo również do bani.Po trzecie - mała moc i niski model.Po czwarte - a czemu akurat ten model chcesz kupić?No a po piąte - ile możesz wydać, jaką masz powierzchnię pokoju, jakie kolumny...Co podłączysz pod ten amplituner (jaki sprzęt towarzyszący) i czego będziesz słuchał na nim?Sprzęt na chwilę czy na czas dłuższy - czy będziesz dalej inwestował?Dźwięk jakiś będzie się wydobywał, ale niewątpliwie można lepiej.Skoro piszesz w dziale STEREO - to lepiej szukaj amplitunera (lub oddzielnie wzmacniacza i tunera) stereo, a nie kina domowego.Czego szukasz - sprzętu z lat 90 czy starszego albo nowszego? SONY czy może być inna firma?Już zdecydowanie lepszym wyjściem będzie taki amplituner stereo JVC RX-501 (w komplecie pilot) za 200zł (na razie nikt nie licytuje):http://allegro.pl/amplituner-jvc-rx-501-dy...3501818313.htmlJak zakładasz nowy wątek, to powinieneś coś więcej napisać na początek - bo na razie dostałeś odpowiedź na podstawie szczątkowych informacji.PozdrawiamPS. No chyba, że masz go za damo lub prawie za bezcen (w komplecie z pilotem), zależy Ci na radiu z RDSem i jakimś przedwzmacniaczu gramofonowym, a jako alternatywę masz jakiś bezfirmowy wynalazek lub kiepskie kino domowe typu "all in one". Jeżeli masz bardzo małe oczekiwania wobec sprzętu - to w takim (i tylko w takim!) wypadku można przeżyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trombek Napisano 4 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2013 To tak , kolumny mam Onkyo ps-a7, juz troche wiosen mają , muzyki słucham rap , elektryczna , cena mysle ze max 300 wiecej nie da rady na teraz a porzebuje bo sie popsuła stara wieża , głownie bede używał do tv i kompa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 września 2013 Udostępnij Napisano 7 września 2013 Kolumny nie są zbyt wymagające - nieduże, niezbyt mocne, więc nie powinno być problemu z ich napędzeniem. 6 om to też nie problem dla praktycznie wszystkich amplitunerów i wzmacniaczy w tych granicach cenowych.Napisałeś, że sprzęt będzie podłączony pod TV - będziesz wzmacniacz dźwięk wychodzący z TV czy z innego źródła (np. DVD czy komputer)?Bo jeżeli bezpośrednio z TV, to czy masz wyjście analogowe z telewizora (minijack albo 2x cinch)?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trombek Napisano 7 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2013 TV i Kompa bede podłączał 2 kablami czyli oddzielnie to ampli, w tv z tyłu mam 2 hdmi , mam chincze i mam tez jakies czarne wejscia przypominające minijack , ale nie wiem do konca , jest tam napisane na jednym AUDIO a na drugim SERVICE, ale nie ma digital wiec nie ma. Jeszcze raz dziekuje za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 7 września 2013 Udostępnij Napisano 7 września 2013 Jaką masz kartę dźwiękową w tym kompie? Cytat mam chincze i mam tez jakies czarne wejscia Tylko pamiętaj, że Ciebie interesują wyjścia (out) z TV, a nie wejścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trombek Napisano 8 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2013 dzwiekową mam zintegrowaną ,a do tv juz kiedys wieze podłączałem wiec działało jak podlączyłem chinczami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts