trombek #1 Napisano 3 września 2013 Witam , prosiłbym was o rade ,wskazówkę , gdyż chce sobie sprawic starszy amplituner dokladnie Sony str de 405 , i nie zabardzo wiem o nim , jak sie sprawuje itp, wiec prosiłbym o jakies opinie od ludzi ktorzy kojarzą i znają ten sprzęt. Dziekuje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 3 września 2013 Ten Soniak to totalne nieporozumienie!Po pierwsze - to stary amplituner kina domowego, ale bez standardowych dekoderów CA (nie ma żadnego wejścia cyfrowego). Więc do kina domowego się nie nadaje.Po drugie - w stereo również do bani.Po trzecie - mała moc i niski model.Po czwarte - a czemu akurat ten model chcesz kupić?No a po piąte - ile możesz wydać, jaką masz powierzchnię pokoju, jakie kolumny...Co podłączysz pod ten amplituner (jaki sprzęt towarzyszący) i czego będziesz słuchał na nim?Sprzęt na chwilę czy na czas dłuższy - czy będziesz dalej inwestował?Dźwięk jakiś będzie się wydobywał, ale niewątpliwie można lepiej.Skoro piszesz w dziale STEREO - to lepiej szukaj amplitunera (lub oddzielnie wzmacniacza i tunera) stereo, a nie kina domowego.Czego szukasz - sprzętu z lat 90 czy starszego albo nowszego? SONY czy może być inna firma?Już zdecydowanie lepszym wyjściem będzie taki amplituner stereo JVC RX-501 (w komplecie pilot) za 200zł (na razie nikt nie licytuje):http://allegro.pl/amplituner-jvc-rx-501-dy...3501818313.htmlJak zakładasz nowy wątek, to powinieneś coś więcej napisać na początek - bo na razie dostałeś odpowiedź na podstawie szczątkowych informacji.PozdrawiamPS. No chyba, że masz go za damo lub prawie za bezcen (w komplecie z pilotem), zależy Ci na radiu z RDSem i jakimś przedwzmacniaczu gramofonowym, a jako alternatywę masz jakiś bezfirmowy wynalazek lub kiepskie kino domowe typu "all in one". Jeżeli masz bardzo małe oczekiwania wobec sprzętu - to w takim (i tylko w takim!) wypadku można przeżyć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trombek #3 Napisano 4 września 2013 To tak , kolumny mam Onkyo ps-a7, juz troche wiosen mają , muzyki słucham rap , elektryczna , cena mysle ze max 300 wiecej nie da rady na teraz a porzebuje bo sie popsuła stara wieża , głownie bede używał do tv i kompa Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 7 września 2013 Kolumny nie są zbyt wymagające - nieduże, niezbyt mocne, więc nie powinno być problemu z ich napędzeniem. 6 om to też nie problem dla praktycznie wszystkich amplitunerów i wzmacniaczy w tych granicach cenowych.Napisałeś, że sprzęt będzie podłączony pod TV - będziesz wzmacniacz dźwięk wychodzący z TV czy z innego źródła (np. DVD czy komputer)?Bo jeżeli bezpośrednio z TV, to czy masz wyjście analogowe z telewizora (minijack albo 2x cinch)?Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trombek #5 Napisano 7 września 2013 TV i Kompa bede podłączał 2 kablami czyli oddzielnie to ampli, w tv z tyłu mam 2 hdmi , mam chincze i mam tez jakies czarne wejscia przypominające minijack , ale nie wiem do konca , jest tam napisane na jednym AUDIO a na drugim SERVICE, ale nie ma digital wiec nie ma. Jeszcze raz dziekuje za pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kostku #6 Napisano 7 września 2013 Jaką masz kartę dźwiękową w tym kompie? Cytat mam chincze i mam tez jakies czarne wejscia Tylko pamiętaj, że Ciebie interesują wyjścia (out) z TV, a nie wejścia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trombek #7 Napisano 8 września 2013 dzwiekową mam zintegrowaną ,a do tv juz kiedys wieze podłączałem wiec działało jak podlączyłem chinczami Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach