bpos Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 Witam !Od niedawna jestem posiadaczem wzmacniacza exposure 2010 s2 Dotychczas gra to z głośnikami monitor audio bx6. Docelowo myślę o kupnie proac d18.Słuchałem wcześniej ten model , lecz w innej konfiguracji. Zastanawiam się , czy wyżej wymienione proaci zagrają poprawnie z exposure. Zaznaczam , żesłucham jazz , klasykę i trochę new age. Pomieszczenie odsłuchu to 30 metrów kwadratowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 Witaj,ogólnie połączenie ProAc z elektroniką Exposure to dobra opcja, jednak mam wątpliwości, czy D18 poradzą sobie w 30 m2. Przy tej klasie kolumn namawiam na odsłuch konkretnego systemu w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym, tylko tak dokonasz optymalnego wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bpos Napisano 8 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2013 Cytat Witaj,ogólnie połączenie ProAc z elektroniką Exposure to dobra opcja, jednak mam wątpliwości, czy D18 poradzą sobie w 30 m2. Przy tej klasie kolumn namawiam na odsłuch konkretnego systemu w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym, tylko tak dokonasz optymalnego wyboru. Witam ponownie. Dziękuję za szybką reakcję na moje pytanie. Jest to cenna uwaga , której pewnie prędko bym nie uzyskał. Jeżeli masz jakieś spostrzeżeniana temat tego zestawu to proszę o sugestie. Do zestawu , który posiadam obecne źródłem jest CDS 700 Yamaha. Kable głośnikowe to audioquest type 8 orazinterkonect audioquest King cobra. Zakladając nabycie wspomnianych proac d18 , czy to zestawienie pozwoli cieszyć się dobrą jakością brzmienia. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 Chyba nie zrozumiałeś co napisał Q21. Te ProAc'i bedą za małe do 30m2.Czyli możesz się cieszyć wspomnianym zestawem ale w mniejszym pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bpos Napisano 10 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2013 Witam !Dziękuję za każdą uwagę i spostrzeżenie , które ułatwić mogą właściwą konfigurację zestawu . Osobiście , jestem zauroczony brzmieniem proaci chyba rzeczywiście przeniosę zestaw docelowo do pomieszczenia mniejszego 24 metrów. Dalej jednak prosze o informację , dotyczące dopasowaniaexposure i proac response d18. Pozdrawiam ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 września 2013 Udostępnij Napisano 10 września 2013 Dopasowanie w jakiej kwestii? O ile tylko spodaba Ci się takie brzmienie, wzmacniacz da z kolumnami bez problemu radę. Ja się tylko zastanawiam, czy to jest odpowiedni wzmacniacz do takiej muzyki jakiej słuchasz? A może kolumny trzeba delikatniej grające w wysokich tonach, bardziej miękkie, lepiej wypełnione w średnicy, by zrównoważyć zdecydowany, twardy i bardzo bezpośredni charakter wzmacniacza?Może napisz co Ci się nie podoba w dotychczasowej konfiguracji z MA BX6? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts