Skocz do zawartości

proac response d18 plus exposure amp.

Recommended Posts

Napisano
Witam !
Od niedawna jestem posiadaczem wzmacniacza exposure 2010 s2 Dotychczas gra to z głośnikami monitor audio bx6. Docelowo myślę o kupnie proac d18.
Słuchałem wcześniej ten model , lecz w innej konfiguracji. Zastanawiam się , czy wyżej wymienione proaci zagrają poprawnie z exposure. Zaznaczam , że
słucham jazz , klasykę i trochę new age. Pomieszczenie odsłuchu to 30 metrów kwadratowych.
Napisano
Witaj,
ogólnie połączenie ProAc z elektroniką Exposure to dobra opcja, jednak mam wątpliwości, czy D18 poradzą sobie w 30 m2.
Przy tej klasie kolumn namawiam na odsłuch konkretnego systemu w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym, tylko tak dokonasz optymalnego wyboru.
Napisano
Cytat

Witaj,
ogólnie połączenie ProAc z elektroniką Exposure to dobra opcja, jednak mam wątpliwości, czy D18 poradzą sobie w 30 m2.
Przy tej klasie kolumn namawiam na odsłuch konkretnego systemu w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym, tylko tak dokonasz optymalnego wyboru.

Witam ponownie. Dziękuję za szybką reakcję na moje pytanie. Jest to cenna uwaga , której pewnie prędko bym nie uzyskał. Jeżeli masz jakieś spostrzeżenia
na temat tego zestawu to proszę o sugestie. Do zestawu , który posiadam obecne źródłem jest CDS 700 Yamaha. Kable głośnikowe to audioquest type 8 oraz
interkonect audioquest King cobra. Zakladając nabycie wspomnianych proac d18 , czy to zestawienie pozwoli cieszyć się dobrą jakością brzmienia. Pozdrawiam.
Napisano
Witam !Dziękuję za każdą uwagę i spostrzeżenie , które ułatwić mogą właściwą konfigurację zestawu . Osobiście , jestem zauroczony brzmieniem proac
i chyba rzeczywiście przeniosę zestaw docelowo do pomieszczenia mniejszego 24 metrów. Dalej jednak prosze o informację , dotyczące dopasowania
exposure i proac response d18. Pozdrawiam !
Napisano
Dopasowanie w jakiej kwestii? O ile tylko spodaba Ci się takie brzmienie, wzmacniacz da z kolumnami bez problemu radę. Ja się tylko zastanawiam, czy to jest odpowiedni wzmacniacz do takiej muzyki jakiej słuchasz? A może kolumny trzeba delikatniej grające w wysokich tonach, bardziej miękkie, lepiej wypełnione w średnicy, by zrównoważyć zdecydowany, twardy i bardzo bezpośredni charakter wzmacniacza?
Może napisz co Ci się nie podoba w dotychczasowej konfiguracji z MA BX6?