Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
No i otrzymałem telefon ze sklepu i okazało się, że marantza mcr503 już nie dostaną. Za to ściągną mi na sklep cambridge'a one +.
Ktoś się o nim wypowie?
Patrząc na moc to widzę tylko 2x30W, więc troche mało przy marantzowym 2x60W. Na whathifi.com recenzji to także nie ma zbyt dobrej. Z danych technicznych wynika jedynie, że ma dobre THD i stosunek sygnału do szumu.

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Cięzko pogodzić małe rozmiary z oczekiwaniami co do jakości (choć już sporo małych urządzeń z wyższej pólki je spełnia ) i wejściem na gramofon . Skreśliłeś juz HK Mas on przeciez miał to wejście , yamha pianocraft ma sporo wersji od zwykłych muzycznych wersji z Cd po nawet miniwieże pianocraft z bluereyem, poczytaj na ich stronie czy jakis model oferuje wejście na gramofon .
znalazłem fajne porównie HK z yamahą
http://www.av.com.pl/zestawy-mini-a-mikro/...aft-640?start=1
Napisano
Masa nie skreśliłem, po prostu w tamtym sklepie tego nie posłucham... Pianocrafty odpadają za względu na brzmienie, które mi nie odpowiada i to pomimo wspomnianych w tej recenzji B&W685, gdyż na nich słuchałem modelu 750 (z blurayem) i ta szorstkość wspomniana w recenzji nie zniknęła.
Dzwoniłem do kolejnego sklepu i kolejna opinia, że zarówno MAS, cambridge, denon itp nie ma szans z tym małym marantzem...
W środę prawdopodobnie zdecyduję się już na zakup.
Napisano
Witaj,

Może czegoś nie doczytałem ale:

http://www.ceneo.pl/9156038#tab=click_scroll

, tzn. zakup w necie nie wchodzi w grę ?

Sprzęt masz już osłuchany, polubiony.
Kolumny możesz kupic w sklepie. Chyba spodobały Ci się z nim Monitor Audio.

Jeżeli chodzi o Yamahę, to może jej nie wykluczaj, tylko sprawdź ją za jakimiś cieplejszymi, miodniejszymi kolumnami.
Podobno np. Indiana Line sa bardzo fajne w tym typie.

B&W "z definicji" są ostre.

Napisano
Wchodzi i prawdopodobnie kupię z rtvmaxa zestaw z mcr 503 z bx2, gdyż już mam podrezerewowany (za 2700 zł), jedyna szansa na to, że zmienię zdanie to osłuch tego cambridge one, który może mnie oczarować, aczkolwiek po wspomnianych wcześniej opiniach wątpię w to. Niemniej jednak postaram się do niego podejść z obiektywnym uchem i bez uprzedzeń.

Nie wiem czy w sklepie będzie dostępny odsłuch Yamahy z Indianą, ale kto wie, zobaczy się.

Na koniec pytania z cyklu tych głupich odnośnie do kabli wraz z wtykami i zworkami (to chyba będzie mi zbędne, bo służą do bi-wiringu tak?) . Rozumiem, że kupując kable głośnikowe z metra muszą być one połączone ze wtykami i wtedy łączy się głośniki z wejsciami "speakers" http://sklep.rms.pl/galerie/m/marantz-mcr-...503-a_18275.jpg Jeszcze potem kwestia jak połączyć, bo w bi-wiring nie chce się bawić, więc jakby ktoś mógł to niech napisze w jakiej kolejności do których wejść te kable powtykać (chyba, że będzie to w instrukcji urządzenia). Rozumiem, że przy zakupie w sklepie otrzymam gotowe kable bez potrzeby lutowania/łączenia ich z mojej strony?

Ja słuchałem tego zestawu na real cable bm 250 i nie chciałbym zepsuć brzmienia kablami.
Napisano
Kupując na pewno zaproponują coś, jak nie gratis to kup podstwowy markowy miedziany kabel 1,5 mm max 2,5mm od 7 zł już pewnie kupisz. Ważne aby był cały i miedziany. Potrzebujesz 2 razy po 2 metry to kupisz 4 m i ciachniesz, zdejmiesz nożykiem izolację na ok. 2cm, no problem icon_wink.gif Nie lutujesz, wkładasz i dokręcasz palcami. Oczywiście np. kanał lewy z czerwonego wyjścia do czerwonego wejścia w kolumnie "przewodem z czerwonym paskiem" i czarny do czarnego, przewód bez paska, potem analogicznie kanał prawy. Wybierz sobie wyjście głośników A . Możesz kupić w sklepie elektronicznym wtyki bananowe na te kable głośnikowe jeśli marantz je obsługuje lub kolumny, ale to tak dla dobrego samopoczucia i że jest elegancko bo to ładne małe cacuszko, są od kilku zł za szt . Montaż 4 to pół godzinki, są na śrubki bez lutowania. Chociaż czuję że kolega bardziej humanista niż inżynier, ja też, ale wszystko z wiekiem teraz to i autoalarm naprawię . (Zaraz posypia się gromy że banany poprawiają dżwięk i lepsza powierzchnia styku ,prosze nie ,jest tak piękna pogoda i złota jesień icon_wink.gif

DSC01446.jpg

Napisano
Kupione

Marantz mcr-503, monitor bx2, 3metry qed silver anniversary xt z konfekcją. Całość 2900 zł od poważnego sklepu, bez jakiejś ściemy, że towar poserwisowy, importowany bez gwarancji w polsce. Teraz tylko liczyć na akceptację brzmienia wśród rodziny, wszystko powinno być u mnie w poniedziałek wraz z nadejściem kuriera.

@jacek75 jak będziesz miał okazję posłuchać tego marantza, to podziel się swoimi wrażeniami, porównamy sobie i zobaczymy czy to tylko ja, czy faktycznie ten marantz ma coś w sobie icon_smile.gif