MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Czyli muszę mieć dobry wzmacniacz tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Dlaczego nikt tutaj nie polecał tego co mi? ,tj. Grundig FineArts V3. Przecież to bardzo mocny wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Pierw kwestia głośników później wzmacniacz, ale orientacyjnie chce wiedzieć czy budżet który mam starczy również na wzmacniacz ?Sprzedający używał Deonon AVR-2809 koszt ok 1500 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Kolega jeszcze nie wybrał kolumn. A FA będzie jak najbardziej ok, tylko, że aktualnie nie jest nigdzie dostępny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Nie wiem własnie czy pchać się w infinity bo jak później ciężko mi będzie znaleźć wzmacniacz w tej kwocie to zbytnio nie ma to sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Szkoda że do 1k nie możesz dołożyć. Na allegro są używane NADy za 599zł np. http://allegro.pl/wzmacniacz-nad-c-315-bee-i3972772137.html(pewnie mnie zaraz zlinczują że kiepski, chyba że może trafiłem dobrze) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Te Infinity nie będą aż tak trudne do napędzenia. Przykładowo wspomniany Grundig Fine Arts V3, spokojnie sobie z nimi poradzi. A to co napisał F1angel, odnośnie odpowiednio mocnego wzmacniacza, tyczyło się kolumn Dynaudio. Rozmawialiśmy o tym kilka postów wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Budżet mój to ok 1100 zł , wspomniałem wyżej w postach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 MAreve jeżeli Ci zależy na Tannoy M2 to w razie niepowodzenia zakupu na gumtree próbowałbym kupić na Twoim miejscu kolumny z pierwszego linku z mojego postu #132. Cena za nie może nie być wysoka (obecnie 20funtów) a koszt sprowadzenia tych kolumn do Polski to zaledwie 14,95 funtów pod warunkiem, że sprzedający zapakowałby te kolumny w jeden karton (więc mógłbyś już teraz napisać do sprzedającego czy będzie w ten jeden karton w stanie je zapakować, choć nie pisz na razie, że jesteś z Polski). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Zieluwid, dzięki za sprostowanie.Te monitorki Infinty faktycznie lepiej zagrają z dobrym wzmacniaczem, ale też nie przesadzajmy.Celdur, piszesz, że FA V 3 jest bardzo mocny a narzekałeś po zakupie, że słaby NAD C-315BEE faktycznie nie grzeszy mocą, choć NADy są wydajne prądowo i pozornie jest słaby, ale potrafi zagrać dynamicznie. Lepiej jest kupić jakiś starszy model. A te czterocyfrowe ciekawiej grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Nigdy nie mówiłem że jest słaby tylko że cichy ale problem został rozwiązany Kurcze a myślałem że to całkiem dobry, starszy NAD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 To jeden z nowszych modeli. Nie jest zły, ale starsze lepiej grają. Jak to większość wzmacniaczy w tych czasach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Nie wiedzialem że to prawie nówka. Myślałem że ma trochę lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Te z gumtree są aktualne , rozmawiają ze sprzedającym , zobaczymy co wyjdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Jeśli nie uda się z gumtree to biorę infinity Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Jakieś problemy są z gumtree? Co Ci powiedziała firma załatwiająca zakup? 24h chyba powinny wystarczyć na uzgodnienie wszystkiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Te ? :http://allegro.pl/kolumny-infinity-referen...3958490365.html [ INFINITY REFERENCE 10 ]Dopytaj czy są jeszcze, bo Kolega temat obok pisał, że już poszły z jakimiś mocowaniami za 500 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Mój błąd , źle odczytałem email . Bodajże sprzedający jeszcze nie odpisał.Podobają mi się infinity , tylko ich stan wizualny nie satysfakcjonuje mnie do końca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 21 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Tak te , odda za 400 zł łącznie z przesyłką . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 lutego 2014 Na zdjęciu kolumna z lewej strony, ma zadrapanie na górnym lewym rogu. Tył jeżeli ma nawet dziurki po wkrętach, to i tak będzie niewidoczny. Chyba, że chodzi o coś jeszcze.Rozumiem Cię, bo sam nie znoszę zaniedbanych klocków, poobgryzanego nie kupię. Zastanów się, akurat te źle nie wyglądają. Zawsze możesz poprosić o dodatkowe zdjęcia, lub pod pretekstem jakiegoś obicia, odrapania próbować zbić ze 2,3 dyszki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 22 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 Wpadły fajne M1 , stan rewelacyjny , odda za 500 zł , troszkę dużo , ale stan wynagradza :Tannoy M1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 No nie wiem. Ostatnio zaczynają mnie wkurzać posiadacze M1, cena 600 zł. Chcą dostać więcej, niż te kolumny kosztowały kiedy były nowe. To chyba jedyne kolumny, które z biegiem lat, zyskują na wartości :[attachment=4429:25_najle...dio_2001.pdf] 25_najlepszych_zespo__w_g_o_nikowych_wed_ug_test_w_Audio_2001.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 22 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 Tanie nie są , ale zszedł do 500 z przesyłką . Jeśli nie wyjdzie z gumtree to będę myślał albo o infinity (- za ich stan) lub m1(stan idealny ale cena niezbyt niska, woliłbym w lepszym stanie a troszkę więcej dać).A dźwiękowo co będzie lepsze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 No to tyle kosztowały, jak były nowe.Przy wyborze Tannoy - Infinity, raczej zdecydował bym się na te Infinity Reference. No tylko, że tutaj masz rozterkę, jeżeli chodzi o ich stan wizualny. Może zaczekaj w takim razie. Czasami pojawiają się jeszcze lepsze Infinity z serii RS za 500 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 Tutaj są tanie Tannoy M1:-http://www.ebay.co.uk/itm/Tannoy-Mercury-M...vectorid=229508-http://www.ebay.co.uk/itm/TANNOY-MERCURY-M...vectorid=229508-http://www.gumtree.com/p/for-sale/tannoy-m...kers/1046350125-http://www.gumtree.com/p/for-sale/tannoy-m...aker/1048352984Ostatnio na ebay nie poszły za 55GBP więc pewnie i teraz nie pójdą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts