czarny013 Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2014 Witam wszystkich. to mój pierwszy post na tej cenionej prze ze mnie stronie.Mam pytanie 1.Jakie będą dobre przweody do mojego zestawu Onkyo TX-8050 razem z kolunami STX FS-250n?długość przewodów to 7m na strone.Obecnie mam zwykłe przewody czysto miedziane (99%) beztlenowe.Oraz pytanie 2.Co sądzicie o podłączeniu mojego zestawu na bi-amping?Kolumny nie mają takiej możliwość ale ponoć mółbym je podłączyć w następujący sposób.Z Onkyo z kanału A-R i B-R pociągnąć 2x po 2 przewody i złązyć je prze jednej kolumnie, na zacisku.tak samo z rdugą kolumną z tym że z A-L i A-L.Co sądzicie?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 26 lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 lutego 2014 Tylko po co jak 8050 ma tylko dwie końcówki mocy, a nie cztery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 26 lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 lutego 2014 Z bardzo dobrych i tanich kabli to Alphard da Vinci SL-10 2x4mm2(zasięgnąłem tutaj opinii i lepsze które wpłyną dodatnio na dźwięk to już tylko za parę stówek za mb) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Podłączenie podwójne (bi-wire albo bi-ampli) ma sens jeśli kolumny mają podwójne terminale - wtedy zwrotnica, po zdjęciu zworek, osobno przekazuje prąd do sekcji wysoko i średnio tonowej i oddzielnie do nisko tonowej.Można takie kolumny łączyć w ten sposób nawet, jeśli wzmacniacz ma pojedyncze terminale na każdy kanał. W odwrotnym przypadku jest to bez sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Bi-amping jest wówczas, gdy napędzasz kolumny dwoma wzmacniaczami albo końcówkami albo wzmacniaczem zintegrowanym i końcówką (jest kilka opcji). W swoim wzmacniaczu musiałbyś mieć dwie końcówki stereofoniczne a jest tylko jedna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts