jerzol175 Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Witam, na wstępie chciałbym się przywitać. Teraz do sedna sprawy, dostałem od wujka wyżej wymieniony zestaw. Jest tylko mały problem bowiem głośniki są zniszczone. Obudowa jest z litego drewna i bardzo solidnie wykonana. Wracając do głośników czy istnieje jakakolwiek możliwość naprawienia ich? Z góry przepraszam za jakość zdjęć brak aparatu dobrego:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Na pewno istnieje możliwość naprawienia. Ważne tylko, żeby oddać głośniki rzetelnemu serwisowi. Wykręć głośniki z kolumn, spisz nazwę i model (i inne dane jeśli są) z kolumn (zwykle z tyłu jest nalepka lub blaszka z danymi) i wieź głośniki do serwisu, Nawet nie powinno to zbyt wiele kosztować, a kolumny ładnie wyglądają - skrzynia z drewna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Witam.Zawieszenia piankowe, to ich mankament. Z czasem pianka twardnieje, traci swoją elastyczność, pęka i resor głośnika wykrusza się. Można to oczywiście wymienić i głośnik będzie jak nowy i gotowy do pracy na kolejne kilka długich lat. Nie mogę dopatrzyć się na zdjęciu, czy membrany są także uszkodzone, pogniecione ? Z tym już może być gorzej.Głośniki wysokotonowe można wyciągnąć domowymi sposobami, należy jedymie zachować przy tym ostrożność i precyzję. Najlepiej odkurzacz i kawałek przewodu gumowego.Niskotonowce musisz wykręcić i wysłać do serwisu zajmującego się takimi naprawami. Znajdziesz w sieci.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzol175 Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Tak głosniki sa wykonane z drewna i jeden wazy 70 kilo a wykrecenie nic nie da bo one sa chyba jeszcze z tyłu przyklejone. A mozecie mi podac jakis dobry serwis gdzie mi to zrobia ?? Pozdrawiam http://www.soundandmore.com/showad.php?an=904§io=25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Głośnik z kolumny na pewno da się wyjąć - po odkręceniu śrub może sprawiać wrażenie przyklejonego ale bardziej ze względu na to, że nigdy nie wyciągane były i przylegają ściśle niż klej ktoś tam stosował. Poza tym łatwiej Ci będzie wysłać czy zanieść same głośniki niż całe kolumny.Poza tym wskaż przynajmniej w przybliżeniu miejsce zamieszkania - w Krakowie był niezły serwis i chyba jeszcze jest ale jeśli nad morzem mieszkasz to pewnie bliżej znajdziesz równie dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Z tą naprawą wcale nie musi pójść tak prosto. Te woofer'y są prawdopodobnie zrobione przez Seas'a, ale nie jestem przekonany czy to nie na specjalne zamówienie AAA... W modelach Harlekin (10 000 euro) i Violin mk6 (podobno; 30 000 euro) zastosowano identyczne. Co do tweeter'ów to w ogóle informacje są szczątkowe, napotkałem tylko stwierdzenie, że są to produkty Dynaudio zrobione na zamówienie AAA.Postaraj się wyjąć te głośniki, bo bez znajomości ich oznaczeń możesz się tylko przejechać na "profesjonalnych serwisach". Podejrzewam, że o części zamienne będzie trudno, a nowe głośniki mogą okazać się "dość" drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzol175 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 A wiec udało mi sie go wyjac. był przyklejony. Tylko to na nich jest. W kolejnym poscie drugie zdjecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzol175 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 A to drugie zdjecie.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 No to mamy problem... Może spróbuj skontaktować się bezpośrednio z producentem? link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzol175 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Dzieki za rade własnie napisałem do nich. Znalazłem ogólnie głosniki na ruskiej stronie ale cena mnie przeraza. Nie sadziłem ze beda one takie drogie. Zastanawiam sie jakiej firmie wysłac je do regeneracji. Moze mi polecicie jakas dobra.? Pozdrawiam http://translate.google.pl/translate?hl=pl...%26site%3Dwebhp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemikost Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 w przeliczeniu na nasze to niecały tysiąc. Biorąc pod uwage poczatkowy koszt kolum myśle, że to przystepna cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Z tymi głośnikami byłaby igła. Jak stan skrzynek dobry to efekt będzie niepowtarzalny. Pełna reanimacja . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Dla mnie ta cena też nie jest z kosmosu, inna sprawa, że przesyłka z Rosji to chyba dość ryzykowana sprawa (ja bym się chyba nie zdecydował)...Ciekawe, że sprzedający napisał o woofer'ze, iż jakoby pochodzi z serii EXCEL Seas'a, a w katalogu firmy nie ma nawet podobnego modelu.Łatwiej byłoby cokolwiek znaleźć gdybyśmy mieli pełną specyfikację tych woofer'ów, wtedy byłaby opcja znalezienia zamiennika, ale chyba nie zanosi się na to, żeby takie dane były w ogóle osiągalne, niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzol175 Napisano 1 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Polećcie dobry serwis zajmujacy sie naprawa głosników?? Z góry dziekuje . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 http://www.naprawaglosnikow.pl/membrany-pl/ napisz do nich tak jak proponują ws nietypowych, zaradzą może coś . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemikost Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Zadzwoń też tu http://passca.pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts