bombel84 Napisano 3 lutego 2014 Napisano 3 lutego 2014 Witajcie.Jestem zmuszony wymienić głośnik z suba w zestawie z906 tylko nie wiem zupełnie na co.Możecie doradzić jakiś produk jakiś link z allegro co kolwiek. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 3 lutego 2014 Napisano 3 lutego 2014 Nie wiadomo jaką specyfikację ma ten głośnik, więc znalezienie dla niego zastępcy jest niemożliwe. Tym samym możesz kupić dowolny w odpowiednim rozmiarze i liczyć na to, że jakoś zagra. Opcja dla wytrwałych: sprawdzić jaką objętość ma skrzynka i na jaką częstotliwość jest wystrojony bass-reflex, a później szukać głośnika, który by tam pasował (pewnie za trudna sprawa?)... Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 3 lutego 2014 Napisano 3 lutego 2014 Poszukaj takiego samego na allegro - to najrozsądniejsze wyjście. Odpisz, cytując
bombel84 Napisano 4 lutego 2014 Autor Napisano 4 lutego 2014 hmmm, wiem tyle że głośnik ma 165W i ma 6 omów - powiedzcie mi jeszcze jedno - to filmik z moim głośnikiem w roli głównej:https://dl.dropboxusercontent.com/u/32926098/00034.MTSWszyscy mówią że uszkodzona będzie cewka - naprawa czegoś takiego to 30zł - tyle powiedział mi jeden serwis - opłaca się to robić - chodzi mi o to czy po takiej wymianie głośnik popracuje jeszcze trochę czy padnie po miesiącu ? Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 4 lutego 2014 Napisano 4 lutego 2014 Tak, można przeprowadzić taką naprawę głośnika. Oczywiście pod warunkiem, że będzie ona przeprowadzona fachowo i precyzyjnie. Nie wiem, ile taka operacja będzie kosztować. Należałoby się upewnić do do jej ceny, aby się nie okazało, że jest nieopłacalna. Skoro znasz specyfikę głośnika, może warto poszukać nowego o takiej samej średnicy i rozważyć koszty ponownie.Czy to nie ty pisałeś wcześniej w innym temacie, że kupiłeś zestaw z uszkodzonym subwooferem ? Odpisz, cytując
Recommended Posts