Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Nie wiadomo jaką specyfikację ma ten głośnik, więc znalezienie dla niego zastępcy jest niemożliwe. Tym samym możesz kupić dowolny w odpowiednim rozmiarze i liczyć na to, że jakoś zagra. Opcja dla wytrwałych: sprawdzić jaką objętość ma skrzynka i na jaką częstotliwość jest wystrojony bass-reflex, a później szukać głośnika, który by tam pasował (pewnie za trudna sprawa?)...
Napisano
hmmm, wiem tyle że głośnik ma 165W i ma 6 omów - powiedzcie mi jeszcze jedno - to filmik z moim głośnikiem w roli głównej:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/32926098/00034.MTS
Wszyscy mówią że uszkodzona będzie cewka - naprawa czegoś takiego to 30zł - tyle powiedział mi jeden serwis - opłaca się to robić - chodzi mi o to czy po takiej wymianie głośnik popracuje jeszcze trochę czy padnie po miesiącu ?
Napisano
Tak, można przeprowadzić taką naprawę głośnika. Oczywiście pod warunkiem, że będzie ona przeprowadzona fachowo i precyzyjnie. Nie wiem, ile taka operacja będzie kosztować. Należałoby się upewnić do do jej ceny, aby się nie okazało, że jest nieopłacalna. Skoro znasz specyfikę głośnika, może warto poszukać nowego o takiej samej średnicy i rozważyć koszty ponownie.

Czy to nie ty pisałeś wcześniej w innym temacie, że kupiłeś zestaw z uszkodzonym subwooferem ?