Angel Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 Możesz posłuchać, seria Topaz jest słabsza od Azur, ale nie tak jazgotliwa. Monitor Audio zazwyczaj dobrze grają z Cambridge Audio, więc jak najbardziej spróbuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 Słuchałem tych cambridge'ów i nie polecam, to już o wiele lepiej brzmi urządzenie all in one tej firmy tj. One+ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazad92 Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Czyli nie opłaca się umawiać na odsłuch tych cabridge audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Na odsłuch warto pojechać. Zawsze będziesz miał jakiś punkt odniesienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Słuchałem tych cambridge'ów zarówno na BX2 (w tym przypadku trochę brakowały mocy, żeby je napędzić) jak i MR2. Jeśli chodzi o brzmienie to jest ono bardzo poprawne, ale niczym nie zachwyca i zdecydowanie brakuje przestrzeni, mnie ten zestaw w odsłuchu po prostu nudził. Spróbować zawsze możesz, bo przynajmniej zdobędziesz nowe doświadczenie, ale tak jak napisałem wcześniej, lepiej brzmi od tego zestawu One+ stworzone przez Cambridge Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazad92 Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Witam ponownie. Odnośnie zakupu sprzętu porobiło mi się z wydatkami i budżet się rozszedł więc zakup będę musiał odłożyć w czasie. Szperając po strychu natknąłem się na stary wzmacniacz unitra pw9013 razem z głośnikami unitra tonsil(nie wiem jaki model bo napis na naklejce wyblakł i nijak go było odczytać ) Z ciekawości podpiąłem wzmaka pod głośniki z mojej wieży jvc. Jako źródło posłużył telefon ( wiem że marne źródło ale z innym nie chciało mi się grzebać). Byłem ciekawy czy to ruszy po włączeniu zasilania. Sprzęt włączyłem zaczęło szumieć za chwilę nastał spokój. No to zobaczymy jak to gra. Włączyłem utwór i... ciary mi przeszły po plecach że sam wzmacniacz na budżetowych głośnikach potrafi tak zagrać. Później podłączyłem głośniki pod wieżę i włączyłem tą samą piosenkę. Totalna kaszana. Muzyka wydała mi się się płaska bez wyrazu, po prostu coś tam leciało. Może bardziej doświadczeni koledzy się teraz uśmiechają pod nosem ale na chwilę obecną znalazłem dla siebie wzmacniacz. Macie może jakieś propozycje głośników do tego wzmacniacza( Pokój 12 m2)? Wydaje mi się ze to nie ostatnie słowo mojej unitry i może zagrać lepiej na innych głośnikach. Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 A te głośniki Tonsila nie działają ? Nie wiem czy jest sens wydawać kasę tymczasowo na kolumny, skoro jakieś tam masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Unitra pw9013 też ostatnimi czasu odkurzałem ten wiekopomny wyrób polskich inżynierów, na chwilę podłączyłem, zabolały uszy przestraszyłem się o kolumny, dla mnie czas podniecania się tym dźwiękiem minął lata temu ( może niestety ). Z racji niewielkiej mocy unitry, jak i małej powierzchni pokoju poszukaj jakiś niedużych monitorów, przefiltruj na allegro po cenie od /do pewno coś trafisz . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazad92 Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Właśnie w tym szkopuł ze nie. Obydwie membrany sparciały(jedna ma dziurę) a kopułki są powgniatane więc już raczej nie zagrają. Chyba że nie ma sensu pakować kasy w nowe kolumny i zostać z przy tych z jvc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Wszystko zależy od Ciebie i od tego czy chcesz kupić lepsze kolumny (bo pewnie lepiej zagra niż z tymi od JVC) i ile możesz na to wydać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Te JVC, to nie jest dobry pomysł. Jeżeli masz jakieś fundusze na ten cel, to proponowałbym kupić przyzwoicie grające monitory. One mogą zostać u Ciebie na dłużej, w przyszłości dokupisz wzmacniacz i będziesz miał już niezły zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazad92 Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Hm. Myślę tak o kwocie ok 1500zł W miarę możliwości chciałbym żeby były nowe ( o ile się to nie będzie mijało z celem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Jeśli świadomie się ograniczasz nowym produktem, choć mógłbyś mieć ze dwa razy lepsze używane i bierzesz pod uwagę dużą ew. stratę na odsprzedaży gdyby zaszły jakieś zmiany w Twoim statusie lub guście, to Twoja sprawa. Szukamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Jak kolumny za 1500zł do tej unitry to musisz uważać ( myślałem nad monitorami za 200-500zł ). Jak powłączasz loudness, kontur, bas i treble w prawo ( co Ci się chyba podobało), przy tej jej małej mocy łatwo spalić kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Jasne, byłoby o wiele rozsądniej i odniosłoby to lepszy skutek gdybyś nawet za te 1500zł kupił wzmacniacz i monitory. Używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Ja tez podobnie myślałem o monitorach, maksymalnie za 500-700 zł, używanych. I na takie namawiam. Powiem więcej. Nie ma sensu do takiego wzmacniacza kupować nowych kolumn za 1500 zł.A tak na marginesie, za 1500 zł, można złożyć nieźle grający, cały zestaw stereo. Oczywiście używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazad92 Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 No to skoro tak radzicie to budżet kastruje do 500zł. Możliwe są wahania in + ale niewielkie. Kolumny oczywiście używki. Nie ukrywam że podobało mi się przekręcenia pokręteł w lewo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 W lewo? To znaczy zdjąłeś trochę niskich i wysokich tonów, tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazad92 Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Oj pomyłka:) W prawo oczywiście . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Też mnie to zastanowiło . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Dobra, mam tutaj pierwszą propozycję ciekawych kolumn. Warto :http://allegro.pl/kolumny-mordaunt-short-m...4023240539.html [ Mordaunt-Short MS 3.10 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Kilka propozycji. Może byłyby lepsze, ale Twój wzmacniacz chyba nie przyjmuje kolumn 4 omowych?Standowe:http://allegro.pl/monitor-audio-b1-i4004520279.htmlhttp://allegro.pl/tannoy-revolution-r1-oka...4020824463.htmlhttp://allegro.pl/mission-m71i-jasne-100-s...4010734000.htmlhttp://allegro.pl/gale-gold-monitors-kolum...4027807120.htmlhttp://allegro.pl/tannoy-mercury-m2-i4029918179.htmlChyba, że takie małe podłogówki, odpada problem zakupu standów.http://allegro.pl/kolumny-kef-cresta-3-mad...4023810867.htmlhttp://allegro.pl/kef-cresta-30-i4022297177.htmlKtóre, to zależy od Twojego gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Tak, tylko 8 Ohm, miałem kiedyś przez chwilę tego grzmota. Te pierwsze podłogówki mają wymienione głośniki, ale na oryginalne z tego jak to wygląda. Widziałem je jakiś czas temu. Ale wysokotonowe zniszczone. Choć za tą cenę i do takiego wzmacniacza to i tak rarytas.Wszystko zależy, jak Autor ogólnie zapatruje się na zakup kolumn do tego wzmacniacza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Rzeczywiście pierwsze mają powgniatane kopułki. Nie zauważyłem. W takim razie odpadają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazad92 Napisano 9 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Dzięki za propozycje:-) Gadałem z tatą jako pierwszym właścicielem tego wzmaka i mówił że w grę wchodzą tylko głośniki 8ohm bo 4 może popalić. Głośniki stojące odpadają ze względu na brak miejsca w pokoju. Monitory zostały by powieszone na ścianie ze względu na jak najszersze rozstawienie. Najbardziej do gustu przypadły mi głośniki firmy gale. Kolorem pasują mi do mebli. Zastanawia mnie jeszcze dwie rzeczy:1. Te głośniki mają 4 wejścia na głośnik a ode mnie ze wzmacniacza wychodzą tylko 2 na głośnik. Czy da się to pogodzic?2.Lubię dobry bas w muzyce elektronicznej. Czy te głośniki taki zapewnią w moim pomiesczeniu?Jeżeli szukam niemożliwego w tej kwocie to mnie poprawcie bo dopiero raczkuję jeśli chodzi o sprzęt z wyższej półki;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts