Celdur Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Szczegółowe tony średnie, nienatarczywe wysokie i niskie bez efektu "subwoofera"Nie do końca wiem pod które określenie (ciepłe, jasne itd.) mogę to ubrać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Do tego samego wzmacniacza ? Miałeś jakieś inne od czasu Poltonów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Tak zielu do tego grundiga. Innych niestety nie slyszalem oprocz Mission 34i i Magnat Supreme 1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Sory Celdur, trochę Cię nie było na Forum i nie pamiętam jaki duży masz pokój, ale chyba szukasz podłogówek a nie monitorów. no chyba, że do innego pokoju, bo nic nie piszesz czy pozbyłeś się Poltonów.No własnie, masz je nadal, chcesz zmienić, czy szukasz dodatkowych kolumn i jakich dokładnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Pokój 18m2, Poltony mam nadal i chcę zmienić z uwagi na bardzo kiepską jakość tonów niskich jak i samej "taniej" i lekkiej budowy kolumn.Sprzedać ich nie dam rady bo kto by to chciał Monitory czemu nie, jeśli potrafią dobrze zagrać elektronikę.Mogą być te i te. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Już mi się przypomniała Twoja historia . A widzisz, uprzedzałem Cię nie tylko ja, by ich nie brać i padały konkretne propozycje kolumn z tego co pamiętam.Posłuchaj, a może sprzedaj te Poltony za ile by nie poszły. Bo i tak po cholerę Ci one jak kupisz drugą parę kolumn. a wtedy dołożysz to co za nie dostaniesz do lepszych kolumn. Nie pamiętam co dokładnie Ci proponowaliśmy wtedy, były chyba Cantony Fonum 601 i rożne inne. Tym razem proponowałbym Ci kupić Dali 350. Większych Ci nie trzeba do 18 m2, te będą w sam raz, a różnica w brzmieniu będzie kolosalna.I nie myśl o tych tytułowych Yamahach. Znam te kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 A skąd wiesz, że nie dasz rady? Wystaw na Allegro, spróbuj. Zawsze to będzie parę złotych więcej do innych kolumn.Chyba nie zamierzasz ich z sentymentu trzymać, albo nie sprzedać w ogóle, bo za mało weźmiesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Tych Poltonów nawet ze względów sentymentalnych nie opłaca się trzymać. Z pewnością nie zyskają z czasem na wartości. A jak dostaniesz za nie nawet dwie stówy, to tylko zwiększysz szansę kupno lepszych kolum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 17 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Dzięki koledzy za szybkie odpowiedzi. W takim razie rozglądam się za używanymi Dali w dobrym stanie.Poltony chętnie sprzedam nawet za 200zł tylko problem stanowi obecnie brak kartonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Nie widzę problemu. Kupisz w Castoramie kilka płyt styropianowych, obłożysz nimi kolumny, na to folia stretch i po sprawie. Możesz zaproponować także odbiór osobisty. Może trafi się ktoś bliżej.Rozglądałeś się za Dali ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 17 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Patrzyłem na allegro i obecnie oprócz Concept 1 w miarę rozsądnej cenie niczego innego nie widziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 17 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Czy coś jeszcze oprócz Dali mam brać pod uwagę? Najlepiej w granicach do 600zł.Jakieś quadrale może albo tannoye? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Celdur, jak przejrzysz swój stary temat (dotyczył dokładnie tego samego), to znajdziesz tam wiele propozycji kolumn. I dodatkowo uważam, że nie ma sensu ograniczać się finansowo do podłogówek za 600 zł. Pisałeś wcześniej, że chcesz wydać 600-800 zł. Znów obniżasz budżet. Jak masz tak kupować, to zbieraj kasę, sprzedaj Poltony i szukaj kolumn, jak będziesz miał 1000 zł.Pamiętam że wtedy znalazłem Ci Cantony Fonum 601 za ok. 600 zł i nie kupiłeś ich. Może znajdziesz coś tej marki w podobnej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Wystaw na olx, czy gdzie tam wolisz, ładnie opisz i amator się znajdzie, wystaw za 299zł z opcją do negocjacji cena robi swoje i tyle. Warszawa i okoliczne sypialnie to spora aglomeracja i pare osób tam mieszka Co do Dali ze znaczkiem 1( zensor 1,concept1) to raczej też nie ten kierunek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Do ilu doszła licytacja jak wystawiałeś wcześniej ? Chyba przekroczyła 200 zł z tego co pamiętam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts