Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam was icon_smile.gif, zastanawiam sie nad wieża Kenwood zaprezentowanej na obrazku poniżej icon_smile.gif, ciekawy wyglad niezłe kolumny lecz nie wiem nic na temat parametrów tej wieży oraz kolumn. Wiecie cos wiecej na temat tego sprzętu??, kolumny sa innego producenta z Angli. Czy nie jest za słaby do nagłosnienia 30m2??

O to sprzet :
Kolumny KEF C-40
Amplituner R 42-L - tutaj akurat wiem ze to jest 240V, 50Hz, 90W
CD DP 320

Prosze o pomoc!!
Z góry pozdrawiam!

DSC01446.jpg

Napisano
Podstawowa sprawa, że środkowe głośniki (pewnie nisko-średniotonowe) nie są oryginalne. I tu właściwie się kończy dyskusja.
Nie polecam.

Jeśli szukasz jakiegoś zestawu, to napisz pierwszy post jak należy, korzystając z tego.
http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html
Im więcej danych podasz, tym precyzyjniej będzie można Ci pomoc. Jeśli to zlekceważysz, też zostaniesz zlekceważony (siłą rzeczy).
Napisano
Cytat

Podstawowa sprawa, że środkowe głośniki (pewnie nisko-średniotonowe) nie są oryginalne. I tu właściwie się kończy dyskusja.
Nie polecam.

Jeśli szukasz jakiegoś zestawu, to napisz pierwszy post jak należy, korzystając z tego.
http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html
Im więcej danych podasz, tym precyzyjniej będzie można Ci pomoc. Jeśli to zlekceważysz, też zostaniesz zlekceważony (siłą rzeczy).

Nie są to dalekie odległosci od mojego miejsca zamieszkania wiec w razie czego podjechac i uslyszec jak gra moge, lecz widze ze nie polecasz wiec juz wiem na czym stoje..

Pokoj 25m2 Cena do 450zł, lecz chciałbym aby to było w okolicach trojmiasta aby podjechac zobaczyc gdyz kupilem z tablicy.pl wieze Sanyo Dc 007c i okazało sie ze po kilkukrotnym otwieraniu CD nagle dzis rano sie popsuło i mieli Dyskami i nie chce wysunac sie na zewnatrz do tego gdy to działało jeszcze wczoraj to Płyty nagrywane na Audio niska jakoscia czy tez wysoka jakoscia nie odtwarzało poprostu, tak samo Mp3, A wieza łapie glosnosc tak naprawde od 10-12 Volume zamiast od samego poczatku, wiec mozliwe ze to potencjometr. Dlatego musze miec na odsłuchu i w miare mozliwy dojazd. Ale chetnie skorzystam z tego co mi polecisz do tych 450zł.
Napisano
Patrzyłem. Niestety nie ma nic ciekawego w Twojej okolicy.
A co do kolumn KEF i wymienionych głośników, to pewnie jakoś tam to gra, tylko miej świadomość, że pewnie to brzmienie ma już mało wspólnego z oryginalnym. Jak chcesz pojedź, posłuchaj. Najwyżej z czasem wymienisz głośniki na oryginalne albo kolumny na inne.

Co do tego, czy nagłośni dobrze 30 metrowy salon, wątpię. Ale i tak nie znajdziesz chyba niczego w tych pieniądzach zdolnego to uczynić i by jeszcze można takiego zestawu słuchać bez bólu.
Napisano
Cytat

Patrzyłem. Niestety nie ma nic ciekawego w Twojej okolicy.
A co do kolumn KEF i wymienionych głośników, to pewnie jakoś tam to gra, tylko miej świadomość, że pewnie to brzmienie ma już mało wspólnego z oryginalnym. Jak chcesz pojedź, posłuchaj. Najwyżej z czasem wymienisz głośniki na oryginalne albo kolumny na inne.

Co do tego, czy nagłośni dobrze 30 metrowy salon, wątpię. Ale i tak nie znajdziesz chyba niczego w tych pieniądzach zdolnego to uczynić i by jeszcze można takiego zestawu słuchać bez bólu.

Dzieki za pomoc i checi w poszukiwaniu icon_smile.gif, hmm no jest ciezko tutaj w trojmiescie jak juz to drozsze sprzety a moj budzet narazie nie jest wystarczajacy moze w przyszlym miesiacu icon_smile.gif. Jesli chodzi o oferty to znalazlem jeszcze inne zestawy np jak technics sl-eh 560 oraz ,, tutaj ciekawa opcja'' Wzmacniacz Yamaha Htr-5930 i kolumny M audio hcs-8800 tylko ze tutaj to 500 zł ale do negocjacji icon_wink.gif..