Vlateral Napisano 30 marca 2014 Udostępnij Napisano 30 marca 2014 Witam.Nie chciałbym sie rozpisywać, żeby nie odrzucać innych od przeczytania wiec postaram sie krótko. Otóz jestem wielkim fanem BOSE aktualnie posiadam QC15(quiet comfort) oraz posaidalem MIE2 (ktore niestety sie uszkodzily tuz po gwarancji). Chciałem zakupić ostatnio nowe MIE2 ale zobaczylem na stronce BOSE nowe renowacyjne sluchawki QC20 (douszne) redukujace dzwiek z zewnatrz. Patrzac na koszt pomyslalem ze BOSE wydalo kolejny swietny produkt. Myslalem ze beda jak MIE2 tyle, ze z wytlumieniem. Bylem juz bliski kupna przez internet, jednak poszedlem dzisiaj do sklepu w którym mogłem wszystko pięknie przetestować i powiem ze jestem STRASZNIE ZAWIEDZIONY. Redukjca szumu jest, ale to jedyny plus :< Moim zdaniem jakościowo nie dorównuje MIE2 a wydawalo mi sie ze bedzie podobnie. I teraz pytanieMyślicie ze moze to byc spowodowane odtwarzaczem? (testowalem na iPod touch 2g oraz IPhone5, format dzwieku ALAC oraz mp3)W kazdym aspekcie wygraly MIE2 za wyjatkiem oczywiscie redukcji suzmu ktorej MIE2 nie posiadaja oraz QC20 byly troszke wygodniejsze w uchu. Więc czy istnieje taka możliwość, że po zakupie odtwarzacza FLAC wygrałyby QC20 z dużą przewagą ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 30 marca 2014 Udostępnij Napisano 30 marca 2014 Nie, słuchawki z aktywną redukcją szumów zwykle grają na poziomie konstrukcji, bez tego typu wynalazków, w wielokrotnie niższej cenie. Nic nowego.Z tytułem tematu trochę przesadziłeś, BOSE robi bardzo dobre produkty w specyficznych aspektach i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vlateral Napisano 30 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2014 Możliwe ze troszke przesadziłem. Po prostu byłem bardzo nastawiony na wybitną jakość dzwięku, a to co usłyszałem to... eh.. wielka szkoda, bo chetnie bym kupił gdyby tylko dorównywały jakościowo do MIE2. Podkreślam, że jestem "fanboyem" bose i to jedyny produkt który mnie zawiódł, reszta zazwyczaj zaskakuje.Tak czy inaczej Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2014 Pacio ma rację, a słuchawki z redukcją szumów raczej nie aspirują do hi-endu. Mają tłumić szumy otoczenia i umożliwiać komfortowy odsłuch (lub spanie ) i to jest podstawowe zadanie. A ceny zaczynają się od około 150zł a kończą się dużo wyżej, różniąc się m.in. skutecznością.PozdrawiamPS. Zmieniłem temat, bo faktycznie przesadziłeś z krytyką firmy BOSE na podstawie jednego produktu i Twoich wyobrażeń o tych słuchawkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts