Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Ja zdania o kolumnach podstawkowych nie zamierzam zmieniać, bo u mnie zawsze miały pierwszeństwo przed podłogowymi. icon_wink.gif

Przepraszam, jeśli zadam teraz głupie pytanie, ale po co jest ta koślawa rameczka wokół głośnika wysokotonowego w LS3/5A?
Napisano
Myślę, że jest tak, jak napisał Pacio94. Zazwyczaj stosuje się podobne pierścienie z filcu by poprawić charakterystyki kierunkowe głośników wysokotonowych. Ale tu ramka rzeczywiście jest za daleko, by takie rzeczy robić.
A koślawa nie musi być, po prostu z racji materiału z jakiego jest wykonana czasami się deformuje.
Napisano
LS3/5A jakoś specjalnie mojego zmysłu estetycznego nie rozpieszczają, ale na szczęście nie o to w tym wszystkim chodzi. Obserwuję aukcje, może coś się trafi korzystnego. Fajnie byłoby gdzieś posłuchać, ale chyba szanse na to nikłe.

Wracając do tematu AE1, myślicie że wzmacniacz typu MI-120, E100 albo inny tej klasy mógłby sobie z nim w miarę "poradzić"? Tak na dobry początek.
Atoll IN 100 i jemu podobne - raczej poza moim zasięgiem cenowym.

Cytat

W sumie MF E-100 jest bardzo dobry i kto wie, może nawet jakoś się dogada w przyszłości z Acoustic Energy o ile je kupisz.

Może jednak ktoś wie, a jak nie, to będziemy zgadywać. icon_cool.gif
Napisano
Czy jest na forum ktoś, kto słuchał zarówno E100 jak i MI-120? Waham się pomiędzy tymi dwoma, cena niemalże identyczna, jeden i drugi z pilotem. Chętnie przeczytałbym jakieś małe porównanie.