Kostku Napisano 11 maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2014 Ja zdania o kolumnach podstawkowych nie zamierzam zmieniać, bo u mnie zawsze miały pierwszeństwo przed podłogowymi. Przepraszam, jeśli zadam teraz głupie pytanie, ale po co jest ta koślawa rameczka wokół głośnika wysokotonowego w LS3/5A? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 maja 2014 Udostępnij Napisano 11 maja 2014 Jest raczej zbyt daleko, żeby rzutować jakoś specjalnie na promieniowanie głośnika wysokotonowego, więc podejrzewam, że to tylko dla bezpieczeństwa (przytrzymanie materiału maskownicy). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 maja 2014 Udostępnij Napisano 11 maja 2014 Myślę, że jest tak, jak napisał Pacio94. Zazwyczaj stosuje się podobne pierścienie z filcu by poprawić charakterystyki kierunkowe głośników wysokotonowych. Ale tu ramka rzeczywiście jest za daleko, by takie rzeczy robić. A koślawa nie musi być, po prostu z racji materiału z jakiego jest wykonana czasami się deformuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 12 maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2014 LS3/5A jakoś specjalnie mojego zmysłu estetycznego nie rozpieszczają, ale na szczęście nie o to w tym wszystkim chodzi. Obserwuję aukcje, może coś się trafi korzystnego. Fajnie byłoby gdzieś posłuchać, ale chyba szanse na to nikłe.Wracając do tematu AE1, myślicie że wzmacniacz typu MI-120, E100 albo inny tej klasy mógłby sobie z nim w miarę "poradzić"? Tak na dobry początek.Atoll IN 100 i jemu podobne - raczej poza moim zasięgiem cenowym. Cytat W sumie MF E-100 jest bardzo dobry i kto wie, może nawet jakoś się dogada w przyszłości z Acoustic Energy o ile je kupisz. Może jednak ktoś wie, a jak nie, to będziemy zgadywać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 15 maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2014 Czy jest na forum ktoś, kto słuchał zarówno E100 jak i MI-120? Waham się pomiędzy tymi dwoma, cena niemalże identyczna, jeden i drugi z pilotem. Chętnie przeczytałbym jakieś małe porównanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts