Celdur Napisano 29 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2014 Witam.Czy ktoś kiedykolwiek słuchał kolumn Jamo S626, S628 i może cokolwiek o nich powiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 29 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2014 Seria s6 to bardziej pod kino dom., ale pewnie to wiesz. Model 628 to nowsza wersja obecnego jeszcze czasem w sklepach 608 - z racji obecności 3 głośnikõw średniotonowych jest lepsza średnica, przyjemniejszy odbiõr niż w najpopularniejszej s606. Natomiast 628 to większy brat 626. Jak masz okazję, a w stolicy pewnie, tak to jest pośredni model między taniutkimi 426 , a serią 626, model 506-łatwiejsze w ustawieniu, bo niskotonowy na froncie, dość solidne i ciężkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 29 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2014 Cytat Seria s6 to bardziej pod kino dom., ale pewnie to wiesz. Pewnie nie, ale są ładne . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 30 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2014 Ładnych to kilka innych modeli też by się znalazło, oryginalnie wykonanych i przy okazji dobrze grających w cenie około 1500-1800zł. Natomiast z takich z bocznym głośnikiem jak w jamo to np. Audio pro Avanto - też uczta dla dla oczu, a cena zbliżona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 1 lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 lipca 2014 Cytat Pewnie nie, ale są ładne . Nie chcę kupować kolumn bo są "ładne" W testach audio.com.pl piszą o s628 całkiem pozytywnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 lipca 2014 Z tego co pamiętam z Twoich zdjęć masz miejsce, aby je odpowiednio ustawić ( nie blisko ścian bocznych). Musisz posłuchać może nie warto dopłacać do większego modelu 628 i tańszy 626 będzie wystarczający, bo według mnie już w 606 bas wystarczająco "masuje", a 606 i 626 mają tej samej wielkości przetworniki głośnikowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 2 lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2014 A jak ze szczegółowością średnich? Pamiętasz coś jeszcze oprócz niskich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 2 lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 lipca 2014 WitajTak jak już koledzy pisali, jest to na pewno pozycja godna polecenia w tym przedziale cenowym. Odnośnie słuchania, to bez problemu powinieneś je znaleźć w każdym salonie audio w Twojej okolicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 lipca 2014 Cytat WitajTak jak już koledzy pisali, jest to na pewno pozycja godna polecenia w tym przedziale cenowym. ? Myślałem że to Ty pisałeś w wątku "jeniseja" o kinie domowym i też tym modelu s626. Celur mieszka w stolicy i wydaje mi się że, to na tyle duże miasto na mapie kraju, że gdzie jak gdzie, ale wybór tam jest największy. Pewnie nie byłoby nawet problemu posłuchać może czegoś innego w tym samym sklepie w podobnej cenie. Pisał czego brakuje mu w obecnych kolumnach, za podobne, pieniądze co s626/s628 może kupić np. monitor audio mr4 (w sklepie 1650zł) , tannoy V4 ( na allegro po 1550zł), mission mx4 (allegro 1600zł) tylko 3 propozycje z pamięci wydaje mi się ciekawsze i łatwiejsze w ustawieniu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 6 lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2014 W tych Jamo podobają mi się też podpórki (bolce)Nie wyobrażam sobie stawiania kolumn znowu na ostrych kolcach bo to się giba jak ta lala.+ ładnie ważą , ponad 20kg. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekino Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Witam. Mam pytanie jak wyczyścić kolumny bo po dłuższym czasie kolumny są brudne i ciężko czymkolwiek doczyscix Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts