arti Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 witam wszystkichstaje przed malym dylemate ktore dvd wybrac. do rywalizacji przystepuje yamaha s2700 i denon 3930. moze ktorys z Panstwa mial doczynienia z ktoryms z podanych i moglby cos mi o nich napisac.bede wdzieczny.pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 Witam.Z tego co sie orietuje to w tej chwili Denon 3930 w swojej kategorii jest nie do pobicia.Sam posiadam Denon 2930 czyli model niższy i jestem zniego bardzo zadowolony.Obraz znakomity.Poczytaj troche recenzji.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 13 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2008 wlasnie poczytalem troche recenzjii na temat dvd denona i modeli 2930 i 3930. w sumie to zbyt duzo sie nie roznia od siebie. potrzebuje dvd tylko do ogladania filmow wiec moze model 2930 bylby dobry...moge kupic nowa yamahe s2700 za 495 funtow (polowe ceny) czyli okolo 2300 zlotych na polskieco sadzisz czy yamaha w tej cenie jest okazja? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 Jestem sceptycznie nastawiony na wszelkiego rodzaju okazje.Nowy za połowe ceny to troche dziwne.Żeby nie być gołosłownym to Ci powiem że mam syna w Angli i On również kupił okazyjnie laptopa.Po przyjściu do domu i dokładnym sprawdzeniu wyrzucil go do kosza.Nie piszę tego żeby Ci odradzać ale miej się na baczności.Jeżeli jesteś pewien to bierz.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 Po prostu Denon to Denon klasa sama w sobie . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 13 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2008 hmm...sklep w ktorym stoi ta yamaha jest naprawde dobrym sklepem. stoi tam sprzet takich marek jak: Linn, Meridian, Arcam, B&W i wiele innych marek.a ta obnizka jest stad ze w anglii na poczatku kazdego roku sa wielkie obnizki na "doslownie" wszystko!!! tez jestem sceptycznie nastawiony na kazdego rodzaju obnizki a zwlaszcza tak duze wiec podejrzewam iz odpuszcze sobie ta yamahe i skoncentruje sie na denonie wkoncu jak napisal kol. Audionet "denon to denon klasa sama w sobie"pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 Tak trzymać .Jak mawiają żeglarze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 14 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2008 jakie sa zauwazalne roznice miedzy dvd 2930 a 3930 denona i czy naprawde odczuje wzrokowo i sluchowo ta roznice? bo nie jestem do konca przekonany o wydaniu 1500 wiecej na model 3930.pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Witam.Nie ma zbyt wiele różnic między nimi.3930 ma troche inny napęd (aluminiowa tacka),podwójny zasilacz,inny procesor skanowania progresywnego.Poza tym jest trochę większy.Jak pisałem wczesniej mam 2930 i jestem z niego bardzo zadowolony.Oczywiscie nie odradzam Ci kupna 3930.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Nie ma sensu wchoszić w zbyt drogie DVD kiedy już nowy format depcze mu po piętach.Choć rynek zdecyduje czy sie przyjmie.SACD jednak padło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Kibic1.W pewnym sensie masz racje.Ale kiedy to będzie.Nowe odtwarzacze(tańsze),odpowiednia ilość płyt (tańszych).itd.A poza tym kiedy nowy system wejdzie na dobre to znowu cos wymyśla nowego i będziemy dalej czekać.Kazdy zrobi co zechce.Jedni będą czekac a drudzy nie.Ja należę do tych drugich.No ale to jest indywidualny wybór.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 15 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2008 widze ze tak duzych a zarazem istotnych roznic nie ma miedzy tymi modelami wiec moj wybor padnie najprawdopodobniej na 2930... wydaje mi sie ze format dvd jeszcze bardzo dlugi okres czasu bedzie sie mial jak najlepszej kondycji wiec kupno troszke drozszego dvd jest calkiem uzasadnione nie odejmujac nic nowym formatom...pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 16 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2008 no i kupilem dvd 2930 denona. dziekuje wszystkim za wyczerpujace uwagii ktore pomogly mi w wyborze...pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Wybór słuszny, a droższy model niewiele więcej wniósł by do poprawy dźwięku i obrazu. Skoda wydawać więcej pieniędzy skoro nie widać zbytniej różnicy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Temat zamykam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts