Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Rozumiem, w sumie niegłupie podejście. Zawsze można liczyć, że się trafi na coś fajniejszego, na jakąś super okazję. Choć i to według mnie jest jeśli nie okazja, to bardzo dobra cena.
Czyli ile tak maksymalnie mógłbyś dać za kolumny? To popatrzymy jeszcze. A nóż, widelec icon_biggrin.gif
Napisano
No to żeby kupić coś fajniejszego, to trzeba będzie dołożyć. Przynajmniej na ten moment nic fajniejszego nie widziałem. W sumie jak masz nadal ten wzmacniacz, to mógłbyś zaszaleć i pójść na całość. To już byłaby znaczna różnica. A z czasem dokupiłbyś lepszy wzmacniacz. Przynajmniej miałbyś większą motywację.
Napisano
Niestety kwota którą podałem jest maksymalna, nie chcę więcej przeznaczać na głośniki.
Dzwoniłem do sprzedającego od kolumn DALI umówiliśmy się, że zmieni cenę na 600 zł i je wezmę, zgodził się, mówił że w przeciągu 10 minut zmieni cenę.
Mija 6 godzina a cena nadal nie zmieniona a sprzedając nie odpowiada...
Obawiam się kupić te kolumny od tego sprzedającego, nawet po normalnej cenie.
Napisano
Nie chodzi o cenę, chodzi o sam fakt, sprzedający sam zaproponował, że musi za nie dostać 600 zł, no to super, proszę zmienić cenę i je od razu kupuje, ceny nie zmienił oraz nie odpowiada.Nie chce po zakupie mieć problemów z miesięczną przesyłką lub w ogóle jej nie otrzymać.
Napisano
No niestety MAreve, ale F1angel ma rację. Za te pieniądze, trudno znaleźć lepsze kolumny, niż te Dali i to fakt.
I nie ma co się obrażać. Tak więc nie czuj się urażony, ale co do tych nowych typów względem Dali 505, mogę je określić mianem 3D. A o d, już było wspomniane wcześniej.
Napisano
Jasne, może być i tak że lepszych się znaleźć nie uda.
Sprzedający nie odbierał telefonu, nie chciałem kupować ich na siłę, a później o nie walczyć albo co gorsza o pieniądze, które bym mu wpłacił.
Wolę na spokojnie poszukać nawet czegoś słabszego i mieć pewność, że głośniki do mnie dotrą.
Napisano
To już lepiej.
Bo widzisz, chodzi mi o to, że ostatnio składałeś zestaw w podobnym przedziale cenowym. Teraz szukasz innego, lepszego, do większego pomieszczenia, ale znów w podobnym przedziale cenowym. Wniosek jest prosty, chcesz lepiej, ale na takich warunkach się nie da.
Miałeś bardzo fajne Kefy podstawkowe za 500 zł, a teraz chcesz podłogowe za 600 zł ... Ale za 1000 zł to już trochę trochę lepiej.

Tutaj masz świetne kolumny :
http://allegro.pl/alr-jordan-nummer-3-kolu...4594076635.html
[ ALR JORDAN Nummer 3 ]
oraz tutaj :
http://allegro.pl/acoustic-energy-evo-3-cz...4584094042.html
[ACOUSTIC ENERGY EVO 3 ]
Napisano
Szczerze mówiąc jedne i drugie średnio mi się podobają, choć jeśli miałbym wybierać wybrałbym ALR Jordan, co o nich możesz powiedzieć?
Podoba mi się to, że są one z drewna a nie jak większość oklejane.
"Grają sucho ale neutralnie . Potrzebują mocnego wzmacniacza" czy aby na pewno mój da radę?

Dzwoniłem do sprzedającego i niestety podniósł on cenę do 1100 zł.

Co sądzisz o tych głośniczkach ?

http://allegro.pl/dali-104-jubilee-od-pier...4603870801.html
Dali 104 Jubilee
Napisano
Te ALR są w opłakanym stanie, a dodatkowo, ten sprzedający ma ceny z kosmosu.
Reszta tak sobie, a jeszcze jedno mnie troszkę zbiło z tropu. Nie rozumiem, bo zdecydowałeś się podnieść budżet do 1000 zł, a szukasz w kolumnach za połowę tej kwoty.