Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month later...
Napisano
Cytat

Prosze o pomoc w ustawieniu.
Jak podlaczyc do tego TV, nc+, Xbox, PC i jak to skonfigurowac na razie w stereo.

TEMAT DO ZAMKNIECIA !!!!!!!
Zbyt duza ilosc odpowiedzi i za malo czasu zeby wszystko przeczytac.
Napisano
Zastanawiam się w czym problem.Obejrzałem w necie tylną scianę tego denona i tam wszystkie wejścia są.Konsolę podłączasz do hdmi in, dekoder nc+ też.Tv do hdmi out.Pc to nie wiem bo nie podłączałem do swojej Yamahy RX-V773- natomiast konfiguracja w stereo u mnie odbywa się przez menu ekranowe.U ciebie tez powinno być audio option i tam powinny ustawienia 5.2,7.1, 2ch stereo.Tak przynajmniej jest u mnie.
Napisano
Cytat

Żadne ustawienia tu nie pomogą aby to jakoś razem zagrało, chyba że chodzi o podstawowe kwestie podłączeniowe...

Juz wszystko OK
Teraz wiem ze ten wzmacniacz nie napedzi E90
Pobawilem sie tym troche i znalazlem ustawienia sopran i bass ale nie duzo to zmienia
Dziwne bo glosniki skacza mocno ale srodki zagluszaja wszystko i pomimo duzych wychylen membran niskotonowych nie przeklada sie to nijak na moc dolu.
Wzmacniacz do sprzedania i trzeba jednak stereo.
BTW Jaki wzmak KD trzeba by do tych kolumn zeby to zagralo ?
Napisano
Jeśli membramy skaczą mocno a efektu brak - to taki jest objaw wzmacniacza który nie potrafi ich kontrolować (no chyba że to wina akustyki pomieszczenia).
Ale tak jak pisałem - ja przerabiałem to samo z niemal tym samym modelem amplitunera. Koniecznie musi być amplituner do kina ? Przecież możesz do tego Denona dokupić wzmacniacz i podłączyć przez pre-out, a reszta kolumn zasilana będzie z amplitunera.
Jak jeden amplituner to potrzeba czegoś w rodzaju Denon AVC / A1SR itp, Onkyo serii 9xx, Harman serii 4 lub 6, żeby to w miarę zagrało.