darthi Napisano 4 września 2014 Udostępnij Napisano 4 września 2014 Witam,Budżet 2000-2500. Pokój 25m2. Muzyka/kino 50/50. Kochani co się stało z polecanymi jeszcze niedawno Quintasami 5000. Stały się nie modne? Popsuły się? Warto kupić? A jeśli to co myślicie o QQ5000 + QQ sub-60. Jaka jest wasza opinia o QQ6000 ? Proszę o pomoc. Ja w zamian mogę zdradzić jak kupić nowiuśkie ONKYO TX-NR535 (535!), którego w dniu dzisiejszym stałem się posiadaczem, w cenie 1260zł , oczywiście w 100% legalnie, z pełną gwarancją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Cytat Witam, Kochani co się stało z polecanymi jeszcze niedawno Quintasami 5000. Stały się nie modne? Popsuły się? Warto kupić? Szukasz modnych kolumn, o których się mówi ? Czy warto je kupić?, idąc Twoim priorytetem chyba już nie, bo cicho o nich . Ciężko doradzić na podstawie takiego postu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Napisz coś na temat Twoich preferencji brzmieniowych, będzie łatwiej coś doradzić. Kolumny nowe, używane ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 A czy ktoś polecał tanie modele kolumn Quintas?Zastanów się lepiej nad tym, by kupić używane kolumny...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Nie chciałem już na samym początku pisać wprost o tym, ale inwestycja takiej kwoty w solidne podłogówki z drugiej ręki, to rozsądne rozwiązanie. Póki co czekamy na Twoje zdanie na ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthi Napisano 10 września 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2014 Proszę, nie pytajcie mnie o rodzaj słuchanej muzyki, preferencje, itp. To nie ta półka, żadnych audiofilskich skrzywień. Oczywiście bez obrazy: audiofile wzbudzją mój szacunek i podziw. Chcę najsensowniej wydać ok. 2500zł. Cieszyć się fajną jakością w kinie i muzyce. No może jedna "preferencja": chciałbym żeby przy cichym słuchaniu nie obcianły niczego za bardzo. Co myślicie o Quadralach Ferrum 700. Warto? Dostrzegę jakąś różnicę pomiędzy nimi a QQ5000 lub 6000? Nie do końca jestem przekonany do używek. Proszę też o inne propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 września 2014 Udostępnij Napisano 10 września 2014 Audiofilskie skrzywienia za 2500 zł ? Ja sam nie mam droższych kolumn, z tą różnicą, że kiedy były nowe to kosztowały co najmniej kilka razy tyle. A kupiłem używki i to jest ta cała sztuka inwestycji w sprzęt używany. Płacić tyle samo co za nowe, ale słuchać na dużo lepszym. Jak się obawiasz to oczywiście nie namawiam, ale polecam.I nie trzeba być audiofilem, żeby słyszeć różnicę między dobrze, a średnio grającymi kolumnami, ale to chyba wiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 września 2014 Udostępnij Napisano 10 września 2014 Cytat Proszę, nie pytajcie mnie o rodzaj słuchanej muzyki, preferencje, itp. To nie ta półka, żadnych audiofilskich skrzywień...Chcę najsensowniej wydać ok. 2500zł. W przypadku amplitunera kina domowego w tej cenie to faktycznie nie ma odlotu - ale już 2500zł za kolumny to można coś znaleźć (ale raczej nie za nowe...). Cytat Nie do końca jestem przekonany do używek. Jeżeli się boisz "wtopy" w używkach - to warto poszukać używanych kolumn na gwarancji - sporo zaoszczędzisz, a mało ryzykujesz ...Pojawiają się takie w ogłoszeniach - a jak kupisz od osoby dbającej o sprzęt to nie zauważysz żadnych śladów użytkowania!Część kolumn miało nawet pięcioletnią gwarancję (bo te, co miały 10lat - to kosztowały często równowartość niezłego samochodu więc może sobie je odpuścmy ).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts