Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
Budżet 2000-2500. Pokój 25m2. Muzyka/kino 50/50. Kochani co się stało z polecanymi jeszcze niedawno Quintasami 5000. Stały się nie modne? Popsuły się? Warto kupić? A jeśli to co myślicie o QQ5000 + QQ sub-60. Jaka jest wasza opinia o QQ6000 ? Proszę o pomoc. Ja w zamian mogę zdradzić jak kupić nowiuśkie ONKYO TX-NR535 (535!), którego w dniu dzisiejszym stałem się posiadaczem, w cenie 1260zł icon_smile.gif, oczywiście w 100% legalnie, z pełną gwarancją.
Napisano
Cytat

Witam,
Kochani co się stało z polecanymi jeszcze niedawno Quintasami 5000. Stały się nie modne? Popsuły się? Warto kupić?

Szukasz modnych kolumn, o których się mówi ? Czy warto je kupić?, idąc Twoim priorytetem chyba już nie, bo cicho o nich .
Ciężko doradzić na podstawie takiego postu.
Napisano
Proszę, nie pytajcie mnie o rodzaj słuchanej muzyki, preferencje, itp. To nie ta półka, żadnych audiofilskich skrzywień. Oczywiście bez obrazy: audiofile wzbudzją mój szacunek i podziw. Chcę najsensowniej wydać ok. 2500zł. Cieszyć się fajną jakością w kinie i muzyce. No może jedna "preferencja": chciałbym żeby przy cichym słuchaniu nie obcianły niczego za bardzo. Co myślicie o Quadralach Ferrum 700. Warto? Dostrzegę jakąś różnicę pomiędzy nimi a QQ5000 lub 6000? Nie do końca jestem przekonany do używek. Proszę też o inne propozycje.
Napisano
Audiofilskie skrzywienia za 2500 zł ? Ja sam nie mam droższych kolumn, z tą różnicą, że kiedy były nowe to kosztowały co najmniej kilka razy tyle. A kupiłem używki i to jest ta cała sztuka inwestycji w sprzęt używany. Płacić tyle samo co za nowe, ale słuchać na dużo lepszym. Jak się obawiasz to oczywiście nie namawiam, ale polecam.
I nie trzeba być audiofilem, żeby słyszeć różnicę między dobrze, a średnio grającymi kolumnami, ale to chyba wiesz.
Napisano
Cytat

Proszę, nie pytajcie mnie o rodzaj słuchanej muzyki, preferencje, itp. To nie ta półka, żadnych audiofilskich skrzywień...Chcę najsensowniej wydać ok. 2500zł.

W przypadku amplitunera kina domowego w tej cenie to faktycznie nie ma odlotu - ale już 2500zł za kolumny to można coś znaleźć (ale raczej nie za nowe...).

Cytat

Nie do końca jestem przekonany do używek.

Jeżeli się boisz "wtopy" w używkach - to warto poszukać używanych kolumn na gwarancji - sporo zaoszczędzisz, a mało ryzykujesz ...
Pojawiają się takie w ogłoszeniach - a jak kupisz od osoby dbającej o sprzęt to nie zauważysz żadnych śladów użytkowania!

Część kolumn miało nawet pięcioletnią gwarancję (bo te, co miały 10lat - to kosztowały często równowartość niezłego samochodu więc może sobie je odpuścmy icon_cool.gif ).

Pozdrawiam