ariel_matrix #1 Napisano 25 listopada 2014 Witam serdecznie,Jestem posiadaczem tego amplitunera od kilku dni i mam kilka pytań co do ustawień:1. Jak wymusić by zamiast stereo grało w 5.12. Da się ustawić, aby na hdmi out 1 i 2 były dwa różne obrazy?3. Można na stałe ustawić 720p lub 1080p?4. Póki co mam subwoofer pasywny i on nie ma wejść na cinche, to jak mam go podłączyć? odciąć z jednej strony cinche i wtyknąć same kabelki do głośnika?Na ten moment nie mam więcej pytań Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość #2 Napisano 26 listopada 2014 A instrukcji nie posiadasz? Kupiłem nie dawno pioneera 924 i tez studiowałem instrukcje kilka dni bo funkcji sporo... także najlepiej czytaj i działaj Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ariel_matrix #3 Napisano 27 listopada 2014 właśnie tylko była szybkiego uruchomienia.. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 27 listopada 2014 Cytat 1. Jak wymusić by zamiast stereo grało w 5.1 Masz różne tryby pracy (i symulacji różnych sal/teatrów/stadionu) - zazwyczaj w "direct" grają tylko 2 kanały. Cytat 2. Da się ustawić, aby na hdmi out 1 i 2 były dwa różne obrazy? Raczej nie - przecież dajesz tylko jeden sygnał wideo Cytat 3. Można na stałe ustawić 720p lub 1080p? Nie wiem - musisz poszukać i sprawdzić w instrukcji ... Cytat 4. Póki co mam subwoofer pasywny i on nie ma wejść na cinche, to jak mam go podłączyć? odciąć z jednej strony cinche i wtyknąć same kabelki do głośnika? W żadnym wypadku!!!Jeżeli sub ma wejście i wyjście głośnikowe - to możesz go podłączyć pod gniazda głośnikowe.Będzie to wyglądało tak:zaciski A w amplitunerze połączone kablem głośnikowym w WEJŚCIEM (IN) w subie,WYJŚCIE (OUT) w subie podłączone kablem głośnikowym do kolumnJaki masz model subwoofera? Zrób zdjęcie jego tylnej części z widocznymi gniazdami połączeniowymi (o ile jakieś posiada...)To jest sub od jakiegoś plastikowego zestawu kina domowego typu "wszystko w jednym" z subem i małymi głośniczkami???PozdrawiamPS. To tak na szybko - na podstawie ogólnej znajomości amplitunerów kd Pioneera Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ariel_matrix #5 Napisano 28 listopada 2014 1. pokombinuje2. mam podłączone dokładnie 4 urządzenia - chodzi o to, że czasem gram na rzutniku na konsoli, a moja dziewczyna będzie mogła oglądać coś w tv, da się tak?3. Ok - ma ktoś po polsku instrukcję do tego modelu?4. Subowoofer to jest z zestawu amtech hts-002 - sw ma tylko wejscie na dwa kabelki + i - do podłączenia go do wzmacniacza. Zdjęcie podglądowe pobrałem z internetu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #6 Napisano 28 listopada 2014 Cytat 3. Ok - ma ktoś po polsku instrukcję do tego modelu? A na dołaczonej płycie Cd nie masz instrukcji ? Gruba ksiązka ponad 120stron powinna tam być w pdf. Przecież tam jest masa rozdziałów, opcji ustwień dla różnych konfiguracji itd. bez tego ani rusz. Kino domowe potrafi czasem odebrać przyjemnośc użytkowania, dlatego lepsze stereo.W necie jest tylko ( albo aż) po angielsku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ariel_matrix #7 Napisano 28 listopada 2014 Niestety, ani płyty nie miałem, ani książki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #8 Napisano 28 listopada 2014 Na stronie Pioneera masz instrukcje m.in. do tego modelu - ale nie ma w języku polskim.Mimo wszystko warto sobie ściągnąć np. po angielsku i mieć pod ręką.A co do podłączenia subwoofera - jeżeli już musisz go mieć podłączenia, to jest możliwość ustawienia kolumn A+B i wtedy kolumny frontowe podłączasz pod zaciski głośnikowe A, natomiast subwoofer pod B (obojętnie ewy kanał lub prawy amplitunera, oczywiście czerwony w subie do czerwonego w amplitunerze, a czarny do czarnego). Masz na froncie przycisk do przełączania głosników, gdy na wyświetlaczu będzie A+B to wtedy taki sam sygnał idzie na A jak i na B.Nie wiem czy warto, ale jak się uprzesz - to możesz tak zrobić.Ale pierw ściągnij sobie instrukcję i poczytaj Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ariel_matrix #9 Napisano 1 grudnia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie:mam tak podłączone:Hdmi out 1 - tvhdmi out 2 - projektorjak podłączam komputer po hdmi, to gdy jest włączony tv, to dzwięk z komputera leci po głośnikach kd, ale jak mam włączony sam projektor to tylko po głośnikach komputerowych...Tuner telewizyjny normalnie działa, czemu tak to się dzieje ktoś wie?instrukcje czytałem, ale za dużo z niej nie połapałem się. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mirekwalec #10 Napisano 1 grudnia 2014 coś pokręciłeś.. mi normalnie śmiga, przypomnij się to sprawdzę w doma co i jak mam podłączone Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ariel_matrix #11 Napisano 1 grudnia 2014 Dla mnei też to jest dziwne, bo tuner telewizyjny puszcza dźwięk przez amplituner jak mam włączony projektor, a komputer już nie.Znając życie muszę coś przestawić, albo przełączyć hdmi out, by projektor był na out1 a tv na out2 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach