Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
proszę o pomoc w doborze zestawu kina domowego do salonu około 19 m2.

Interesuje mnie sprzęt niezbyt dużego gabarytu o małych głośnikach (tyle co pozbyłem się dużych drewnianych kolumn - mieszkam w bloku).

Posiadam TV Samsung UE55HU6900, sprzęt będzie służył głównie do słuchania muzyki i oglądania filmów.

Myślałem o czymś takim:
-Harman Kardon AVR 151 + HKTS 5 lub HKTS 16 ew. HKTS 16BQ
-Sony BDV-N7200WB
-Philips Fidelio E5
-LG BH9530TW
-a może coś zupełnie innego?

Jak już pisałem, duże kolumny nie wchodzą w grę. Fajnie by było, by tylne głośniki były bezprzewodowe. Poradźcie panowie co wybrać?

W załączniku dodaję obrazek jak mniej więcej wygląda salon.

DSC01446.jpg

Napisano

Kurcze pokój nie taki mały i do słuchania muzyki chcesz się obstawić podłym plastikiem z kina domowego ? Za 2500zł mógłbys kupic klasyczny wzmacniacz stereo i nieduże ładne podłogówki z dobrym dźwiękiem . Zajmują tyle samo miejsca co te stojące plastki o jednak szerokiej podstawie ( co by się nie przwróciły jak będzie przeciąg) w dodatku dwie, a nie 5, a z subem 6.

Cytat

głośniki były bezprzewodowe. Poradźcie panowie co wybrać?

Dyskusyjna sprawa. Zamiast przewodu sygnałowego musisz mieć obok takiej kolumny gniazdko do przewódu zasilania, icon_eek.gif albo na baterie ?
  • 2 months later...
Napisano
Witam,
proszę o pomoc w doborze zestawu kina domowego do salonu około 19 m2.

Interesuje mnie sprzęt niezbyt dużego gabarytu o małych głośnikach (tyle co pozbyłem się dużych drewnianych kolumn - mieszkam w bloku).
Posiadam TV Samsung UE55HU6900, sprzęt będzie służył głównie do słuchania muzyki i oglądania filmów.
Napisano
Kolejny post odnośnie kina domowego pozbawiony podstwowych informacji, poza wpisaniem nazwy telewizora ( zresztą tego samego) I pewnie będzie to pierwszy i ostatni post icon_wink.gif .
Przeczytałeś dwa posty przed swoim wpisem, jakieś wnioski ? Zestaw all in one-plastik, czy jednak oddzielne elementy ? Na miejsce "drewnianych" podłogówek chcesz postawić teraz plastikowe wąskie i słuchać muzyki ?
Tak już na poważnie, bo pewnie chcesz małe głośniczki posatwić na komodzie, więc poniżej modeli Harman Kardon HKTS 35, czy 65 nie ma co schodzić, grają całkiem całkiem w kinie.
Napisano
LoL icon_biggrin.gif Fajny zestaw z bardzo małymi kolumnami 20 razy droższy od wyznaczonego budżetu.

Pomyślałem o soundbarze z odłączanymi akumulatorowymi głośnikami Philips Fidelio HTL 9100 , ale zdrożał i kosztuje 3,5tys.

Sądzę że w tej cenie można kupić klasyczny amplituner 5.1 z zestawem małych głośników i dźwięk będzie lepszy.