jacek75 Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Model 207 to już coś więcej niż 105, czy eltaxy, ich nowszy model Elac 207A (z wstęgowym jestem) to kolumny za ponad 5tys... podczas gdy sympatyczne missiony kosztowały koło 2 tys, a nawet potem sporo taniej, choć polecam je, bo mają swój urok i przyjemny dźwięk, mission 33 z allegro za 700-1tys wart jest przygody. Elcki są warte posłuchania, warto to zrobić, są w salonach, tylko czy tak świetne do kina i na pierwsza przygodę, dla osoby która nie słuchała za wiele ?, nie ma w nich kinowego efekciarstwa pompowanego basu itd, bas owszem niski i szybki, z dobrą kontrolą i zróżnicowany, barwa średnicy ładnie nasycona, całość melodyjna, wyraźna góra. Ameryki nie odkrywam , są testy, można posłuchać... może mały szkopuł, a nawet duży, są wymagajce prądowo, często spadki poniżej 5ohm, bywa że i 4 - z czymś słabym, niedobranym zagrają cienkim głosem. http://www.elac.de/en/archive/archiv_produkt_alt.php?f=44161Eltaxów nie znam, ale możesz poczytać w necie sporo jest .Do mission m33, łatwo dostaniesz fajne efekty bipolarne i centarlny, lub zwykłe m30 i centralny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Do oglądania koncertów , sadzę że lepiej jest używać kolumn bardziej do słuchania muzyki niż takich gdzie priorytetem jest kino akcji Tych Elaców nie znam ale wydają mi się intrygujące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Moby..nie pij już!! , nigdzie nie napisałem,że kino to będzie dobre stereo, źle doczytałeś , zawsze powtarzam : kino do kina, stereo do muzyki !!Misiek, co do głośniczków to musisz zapiepszać jak wydobrzejesz do salony i posłuchać bo z Tobą może być różnie , musisz sobie upolować swój dźwięk tak ażebyś był happy bo nam się może co innego podobać a Ty szukasz ostrej jazdy i basu co normalne przy Twoich koncertach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 To ty mnie źle zrozumiałeś Właśnie chodzi mi o to że można połączyć dobry dźwięk stereo z kinem.Osobiście nie rozumiem zachwytów dźwiękiem kinowym ( również w prawdziwym kinie)Gdzie subwoofer gra ze słabą kontrolą i przypomina walenie w tekturowe pudło.Towarzyszy mu dość mocno zdeformowany głos. I tak można by tak dalej ....Dobry dźwięk to dobry dźwięk.Jeśli jest zniekształcony , nie jest dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 No tak, załapałem teraz, zmęczenie już wychodzi . Kilka lat próbowałem połączyć kino z stereo, padłem na cyce i zrobiłem dwa zestawy : do kina i do stereo i teraz już nie muszę kombinować , wiem, że dupa blada z takiej kombinacji i lepiej dołożyć parę srebrników . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Najprościej jest postawić to wszystko obok siebie:)Do oglądania filmów bardzo dobre jest zwykłe stereo (również)Nie wiem czy wiesz jak JBL rozwiązał połączenie zaawansowanego kina domowego z możliwością słuchania na nim muzyki.Jest system elektroniki Procesor i dobierane w odpowiedniej ilości końcówki mocy.Do tego podłącza się kolumny. W kinie działają jako dwudrożne z wysokotonowymi z tubami, lub do muzyki 3-drożne z kopółkowym wysokotonowym. Głosnik niskotonowy jest zawsze ten sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Dla mnie bomba ale ja już wybrałem opcje a nie szukam rozwiązania . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Ja bym na coś takiego nie poszedł Z zasady nie lobie dźwięku zniekształconego w tzw kinowy sposób.Ale dobrze że jest wiele możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Pamiętaj, że kluczowym hasłem w tym temacie jest jednak - POMOC MIŚKOWI !! , bo nas przeklnie kolega, postaraj się chociaż trochę mu pomóc . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Staram się i razem z Toba chyba wyjaśniliśmy że nie ma sensu kupować lepszej elektroniki do bardzo kiepskich kolumn.(ta seria 606 jest dobra w swojej klasie, ale to niska klasa)Komuś kto kupił amplituner z takimi głośnikami poradził bym aby je sprzedał i dokupił coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Coś mi się wydaje, że pomyliłeś wątki bo mamy dwa podobne na forum , misiek nie chce dobrej elektroniki tylko sensowny piecyk i taki ma już w polowaniu, natomiast kolega w wątku obok grubo poszedł po łuku na dzień dobry i tu fakt, można zniżyć poprzeczkę . Coś lepszego może kupić jak ma na to fundusz, jak nie ma to znasz zasady....jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 I tu masz absolutna rację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek00 Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Dzieki Panowie za wszelkiej maści komentarze - to wszystko na prawdę pomaga, czasem wumaszając na mnie konieczność głębszego szperania - ale to dobrze. Czuje, że mnie to zaczyna interesować...no ale nie o tym miało być...Onkyo poszło za 1075 zł - nie do mnie jednak, jak już wcześniej pisałem w tym układzie dopłacę do nowego Pionka VSX 528 - ale to dopiero po świętach lub nawet w Nowym Roku. Taki jest plan. No chyba, że się coś nadarzy na znajomym portalu okazyjnym Póki co znikam - życzac wszystkim Forumowiczom Wesolych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Zdrowych i Wesołych Świąt Misiek a może Onkyo pod choinke i czekamy na Ciebie znów po Świętach i walczymy dalej .Pozdrawiam,Andrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek00 Napisano 30 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2014 Witam ponownie !Sytuacja wygląda tak - zamówiłem Pionka VSX 528 - stało się to faktem, więc proszę, miejcie litość dla mego wyboru Teraz poszukuję kolumienek - jak już wcześniej pisałem, chciałbym zacząć od kolumn stereo. Tak na początek. Później pomyślę o reszcie, ale chciałbym to tak rozegrać, co by mi na przyszłość sensowne fronty z nich zostały. Przeznaczyć mogę max 1000 zł.Z tego co wyczytałem, z tzw budżetówek Eltax Liberty 5+ prezentuje się nieźle, gdzieś wyczytałem ,ze Dali 105 i tak się bujam od opini do opini...Pomożecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts