pirat_sc Napisano 8 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2015 Witam wszystkich.Jestem świeżakiem i totalnie nie znam się na kinach domowych/podłączeniach idt. dlatego prosze o lekką wyrozumiałość ;DPewnego dnia robiąc porządki w magazynku znalazłem stare kino domowe które było nieużywane przez lata,stało i tylko sie kurzyło..więc postanowiłem zabrać wszystkie kolumny do domu z nadzieją że je jakoś podłącze i tu powstaje problem. Jak to zrobić? Czy istnieje możliwość podłączenia spzretu w jakis magiczny sposob do komputera tzn laptopa?Zebrane dane na temat kina:Firma: Akira2x Duże głosniki model :GW-26B/FS2x Mniejsze model:GW-26B/SSTaki podłużny średniej wielkości model: GW-26B/CSZnalazłem do tego też kable jakieś zwykłe najprostsze kabelki-z izolacji wystaje zwykły drut nie ma tam żadnych końcówek itd ;DMam też amplituner tak to się chyba zwie też Akiry ale chyba coś nie działa ;dPytanie moje jest takie czy ktoś wie co to za sprzęt? Czy da się go jakoś podłączyc pod kompa? Czy musze kupić jakis nowy wzmacniacz czy amplituner?Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedźPozdrawiam Łukasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2015 Sprzęt tej marki można było jakiś czas temu spotkać w Biedronce. Również artykuły typu np. maszynki do strzyżenia. Były to rzeczy tanie ale dość przyzwoitej jakości wykonania. Co do jakości dźwięku nie mogę się wypowiadać bo ich nie znam . Nie spodziewał bym się jednak nazbyt wiele. Do ich podłączenia przydał by się jakiś niedrogi amplituner AV ( działający). Można spróbować reanimować niesprawną Akire . Innej magicznej metody podłączenia laptopa za bardzo nie widzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat_sc Napisano 9 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2015 Dzięki za odp A możecie mi polecic jakiś niedrogi a w miarę dobry amplituner? I mam jeszcze jedno pytanko jeżeli już bede miał ten amplituner to jakim kablem podłącze go pod laptopa? Tak żeby wszystko dobrze działało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2015 To jaki amplituner można polecić zależy od tego ile możesz na niego wydać. Jeśli w tym który masz nawaliło coś banalnego może to być rozwiązanie najtańsze.A to jak go podłączyć znowu zależy od tego jaki to amplituner i jakiego masz laptopa ( jakie są w nim wyjścia) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat_sc Napisano 10 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2015 No właśnie chciał bym taki amplituner który umożliwił by mi podpiecie wszystkiego pod laptopa. No w lapku standardowe wejscia pod usb,słuchawkowe i hdmi.A amplituner hmm 500zł? Cos do tej kwoty mysle+może być uzywany oczywiscie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2015 Skoro masz wyjście hdmi w laptopie i on będzie źródłem filmów i muzyki, zrozumiałym jest koniecznośc kupna najlepiej amplitunera kinowego z wejściami hdmi, optykiem dla tv. Za ok.500 zł trafisz 2 latka z hdmi typu Pioneer vsx serii 4~~ czy Denon x500. Dokupisz kabel hdmi i załatwione . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamaha Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Dnia 8.01.2015 o 12:28, pirat_sc napisał: Witam wszystkich. Jestem świeżakiem i totalnie nie znam się na kinach domowych/podłączeniach idt. dlatego prosze o lekką wyrozumiałość ;D Pewnego dnia robiąc porządki w magazynku znalazłem stare kino domowe które było nieużywane przez lata,stało i tylko sie kurzyło..więc postanowiłem zabrać wszystkie kolumny do domu z nadzieją że je jakoś podłącze i tu powstaje problem. Jak to zrobić? Czy istnieje możliwość podłączenia spzretu w jakis magiczny sposob do komputera tzn laptopa? Zebrane dane na temat kina: Firma: Akira 2x Duże głosniki model :GW-26B/FS 2x Mniejsze model:GW-26B/SS Taki podłużny średniej wielkości model: GW-26B/CS Znalazłem do tego też kable jakieś zwykłe najprostsze kabelki-z izolacji wystaje zwykły drut nie ma tam żadnych końcówek itd ;D Mam też amplituner tak to się chyba zwie też Akiry ale chyba coś nie działa ;d Pytanie moje jest takie czy ktoś wie co to za sprzęt? Czy da się go jakoś podłączyc pod kompa? Czy musze kupić jakis nowy wzmacniacz czy amplituner? Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź Pozdrawiam Łukasz. Witam. Posiada Pan moze kolumny Akira GW-26B Fs. Frontowe te duze, posiadam takie skrzynki ale nie mam w nich zwrotnicy. Chce taka zwrotnice odwzorowac, jak moze Pan zrobic zdjecie lub schemat. Jak jest podlaczony dany element pod glosnik w kolumnie. Przepraszam za problem i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts