bugaj Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 witam jestem nowym posiadaczem wzmacniacza htr 2866 mam problem związany opcją stanby . mam podłączone pod wzmacniacza za pomocą kablli hdmi na (in) dekoder kino domowe etc. zaś na (out) tv. W momęcie wprowadaenia wzmacniacza w standby znika mi obraz oraz głos . pytanie moje dotyczy opcji (switch) czy ten wzmacniacz pośada taką opcje .mianowicie chodzi mi o to że w momęcie wprowadzenia wzmacniacza w tryb stanby głos i obraz był przekazywany na tv, jeżeli taka opcja istnieje proszę o pomoc ponieważ w ustawieniach nic takiego nie znalazłe ani w instrukcji pełna nazwa wzmacniacza to yamaha natural sound av receiver htr-2866 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 Ta opcja to nie switch, czy standby, tylko ustwienie w menu" pass through ", chodzi by sygnał przechodził przez amplituner kiedy jest pozornie wyłączony. Niby mają je tanie amplitunery, ale może ten nie. Kwestia poczytania instrukcji papierowej, lub pełnej z cd. Jak nie ma, trzeba będzie puścić audio z dekodera czy dvd dodatkowym, innym torem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaj Napisano 15 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 gdzie można dostać instrukcje w języku polskim ponieważ w sklepie pomylili pudełka i mam to co nietrzeba a przejechać 1000 km po instrukcje to troche daleko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaj Napisano 15 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 w tej którą posiadam czyli od htr 2067 nic takiego niema Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 Z językiem polskim możesz mieć problem. Prędzej znajdziesz coś w angielskim.wystarczy wpisać w wyszukiwarkę : Yamaha htr-2866 manual Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 Chłopie, wpisz model w google i dodaj do tego manual/instrukcja. No bez przesady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 dokładnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaj Napisano 15 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 tyle to potrafie tylko chodzi mi oto żeby była w języku ojczystym bo po angieksku w języku technicznym nie wszystko rozumiem a tłumaczyć każdy zwrot niezrozumiały to tez nie sztuka ogólnie moje pytanie odnosisie do piewszego spisu instrukcje w języku angielskim mam już dośc długo wiem tylko że dostarczono mi instrukcje w języku polskim ale nie od tego modelu co trzeba bo jakiś nierozgarnięty sprzedawca spieszył się przy pakowaniu tą co mam po polsku przetłumaczono przez wyłączny dystrybutor w polsce audio klan Sp.jawna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 Faktycznie jechać 1000km nie trzeba, można napisać maila do sklepu, zadzwonić, wszędzie są ludzie i można się dogadać, przeproszą wyślą listem, obojętnie czy ich wina, czy nie. Lub inaczej, napisać do dystrybutora Yamahy i wyślą Ci w formie listu, czy pdf-em. Skoro trochę ją masz nie wpadło Co w menu, czy setupie sformułowanie pass through, czy jakoś tak, przcież nie ma tam 100tys opcji i kombinacji, może faktycznie model ogołocony z tej funkcji. Jak ja wybierałeś wtedy i porównywałeś z innymi modelami to ta funkcja była w ogóle wymieniona ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaj Napisano 15 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 napisałem e-mail do dystrybutora w polsce o dostarczenie instrukcji w języku polskim jeżeli chodzi o pass through z tym sformułowaniem spotkałem sie na audio klan "4K pass-through dla obrazów superwysokiej rozdzielczości następnej generacji" na tej stronie http://audioklan.com.pl/htr2866,k,0,p,2685.html w menu nic takiego nie znalazłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts