Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Czy znacie jakieś audycje radiowe (mogą to być radia internetowe), w których prowadzący puszczają ciekawą muzykę? Coś w stylu Nocy Muzycznych Pejzaży (czy już teraz Pejzaże Dźwiękiem Malowane), Trzy Kwadranse Jazzu, W Pół Rocku. Słuchając tam pojedynczych kawałków można z niektórymi wykonawcami zostać na dłużej poprzez własne poszukiwania ich twórczości. Nie chodzi tylko o rock, generalnie czy znacie tego typu audycje?
  • 3 weeks later...
Napisano
Cytat

Witam
Czy znacie jakieś audycje radiowe (mogą to być radia internetowe), w których prowadzący puszczają ciekawą muzykę?

Dla mnie jazdą obowiązkową są w niedziele:
-audycje Wojciecha Manna & Co od godz. 9 do 11 w Trójce
-audycje Noviki ("Leniwe serwuje Novika") w Czwórce od 12 do 13
Także w niedzielę w Trójce audycje Kydryńskiego ale po porannej sesji wyżej wymienionej trochę już nie mam siły na dalsze słuchanie.
Oprócz tego kiedyś świetne były audycje muzyczne w wykonaniu "Dużego Pe" w Czwórce od poniedziałku do piątku w godzinach 19-21 ale niestety od nowego roku już ich nie ma. Duże Pe nadal ma audycje ale w innych godzinach czyli wtedy kiedy normalny człowiek wraca z pracy.
Napisano
Od kiedy przez sześć dni w tygodniu pracę zaczynam w okolicach 4.30 słucham z przyjemnością w soboty w godz.: 4.00-6.00 audycji Mikrokosmos w Trójce.
Wiem,normalni ludzie w sobotę o tej porze JUŻ śpią icon_smile.gif Dzięki tej audycji odkryłem australijską pianistkę Sophie Hutchings. Jest cudowna,acz jej płyty jechały do mnie z drugiego końca świata - w sklepie na "E" jej nie spotkasz icon_neutral.gif Czasem warto się przemęczyć i wstawać w środku nocy - można trafić na perełki.
Co do NMP to dla mnie wielka strata,myślę jak technicznie podpiąć moje ananlogowe audio do netu żeby słuchać DJ Kosjaka.
  • 3 months later...
Napisano
Takie audycje na pewno są w radiu trójka. To jest dość poważne radio. Podejmują dość istotne tematy. Teraz nie wiem o której godzinie to nadają ale jednak czasem jak się dobrze trafi to można liczyć na całkiem dobrą audycję, której faktycznie dobrze jest posłuchać.
Napisano
a znacie może jakieś zagraniczne stancje radiowe, dostępne online, grające właśnie taką muzykę? bo widzę, że w Polsce jest z tym naprawdę kiepsko. jakoś nie uśmiecha mi się wstawanie o 4 rano icon_wink.gif
  • 1 month later...
Gość dalmer
Napisano (edytowany)
W trójce jest dużo takich audycji icon_smile.gif . Nawet ich piątkowa lista przebojów znacznie się rozni od listy na innych rozgłośniach Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości.
  • 2 months later...
  • 3 months later...
Napisano
Cytat

Witam
Czy znacie jakieś audycje radiowe (mogą to być radia internetowe), w których prowadzący puszczają ciekawą muzykę? Coś w stylu Nocy Muzycznych Pejzaży (czy już teraz Pejzaże Dźwiękiem Malowane), Trzy Kwadranse Jazzu, W Pół Rocku. Słuchając tam pojedynczych kawałków można z niektórymi wykonawcami zostać na dłużej poprzez własne poszukiwania ich twórczości. Nie chodzi tylko o rock, generalnie czy znacie tego typu audycje?

Choćby dzisiaj (w niedziele) od 22:00 do 02:00 w Radio Afera (studenckie radio Politechniki Poznańskiej) - polecam do słuchania na co dzień, jeśli macie dość reklam leków co 10 minut w innych stacjach. Tutaj praktycznie reklam nie ma.
Nawiedzone Studio prowadzone od lat przez Andrzeja Masłowskiego (który notabene prowadzi także swój sklep muzyczny, głównie z używanymi vinylami i cd). Dużo wspaniałej, najlepszej (gitarowej, ale także trochę elektronicznej i popowej) muzyki z dawnych lat - ale są i nowości.

Można słuchać przez stronę albo ściągnąć plik do playera. Można też w odbiorniku na 98,6, ale jak nie jesteś akurat w Poznaniu i/lub okolicach, to nie ma bata, żebyś złapałicon_smile.gif

LINK

Miłego! Myślę, że nie będziesz zawiedziony.
  • 8 years later...
Napisano

A Wojciecha Padjasa znasz? Jeśli nie, sprawdź RMF Classic w sobotę o 21. Prowadzi audycję o muzyce, warte przesłuchania :) Ogólnie to bardzo ciekawy człowiek. Niegdyś radiowiec, prowadził świetne programy, pasjonował się dobrą muzyką. Potem jednak, przez problemy ze słuchem, musiał zrezygnować ze swojego hobby. Aż do teraz! Dzięki leczeniu i odpowiedniemu sprzętowi powoli wraca na dobre tory :) Jakby ktoś był ciekawy jego historii, sprawdźcie to: Aparaty słuchowe w codziennej pracy Wojciecha Padjasa - dziennikarza muzycznego i melomana Jest krótka notka, jak i filmiki, w których on sam o tym wszystkim opowiada. Bardzo inspirujące!