michalwronki Napisano 17 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Witam. Dziękuję za odpowiedź. Juz wiem wszystko, nie są kierunkowe. Dzwoniłem do dostawcy. Ale dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Biorę się za podłączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 17 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2015 witam wszystkichjuz po bólu, kable zapięte. cóż moge powiedziecjestem szczesliwy !!!!!!!!!!po chwili przesiadki ze zwykłych czinczy na STINES SILVER różnica jest taka, że szok, wiecej detali, wszystkiego (nie bede wyszczególniał bo zainteresowani wiedza what’s the matter ) co bedzie po wygrzaniu ? tego nie wiem przywołuje tych PANÓW którzy nie wierza w to że kabel również gra !!!!!!!!!!!!!!!jestem żywym przykładem i niech nie wciskaja kitów hehehehpozdrawiam wszystkichps. mam nadzieje że pomozecie mi również w wyborze głośnikowych, ale również jasnych, lubie cykanie heheheh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Najpierw posłuchaj choć kilka dni albo lepiej dłużej na tym co masz. Pewne rzeczy wychodzą po czasie.Bo "cykanie" choć z początku może wydawać się efektowne, to na dłuższą metę zazwyczaj męczy.Zestaw ma grać a nie cykać. Wysokie czy niskie tony powinny się odzywać tylko tam i wówczas, gdzie są niezbędne, jak najbardziej naturalnie, bez zbytniego przerysowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Cytat Najpierw posłuchaj choć kilka dni albo lepiej dłużej na tym co masz. Pewne rzeczy wychodzą po czasie. Dokładnie tak. uzbruj sie w troche cierpliwości i daj trochę czasu nowym kabelkom. wiem ze jak coś w systemie się zmieni na plus to człowiek chciałby od razu pojechać dalej i wymienić pół systemu, a czasami wcale to nie jest potrzebne. Jedynie co to możesz popatrzec za kablami głośnikowymi. One również wniosą świerzość to systemu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Jak widać jedni słyszą różnice po zmianie kabli inni nie. Jak zauważyli Koledzy warto dołożyć jeszcze pare groszy do głośnikowych, ale to raczej za jakiś czas. Teraz słuchaj, a po jakimś czasie bedziesz mógł z tym pokombinować. Dobre osluchanie się z obecną konfiguracją pozwoli Ci na pełniejszą ocenę przy ewentualnych kolejnych zmianach.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 18 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Zgadzam się z Wami. Cierpliwość cierpliwosc i zobaczymy co to będzie. A powiem Wam, że nie mam jakościowo dobrych utworów. Mój BD nie obsługuje plików flac, także zostaje mi mp3 i kilka oryginałów ale tak jest super, nowe głośnikowe na pewno wniosą jeszcze lepszy efekt, ale to będzie temat na później Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Skoro już teraz słyszysz różnicę, to pozniej moze już być tylko lepiej. Szkoda, że nie masz możliwości odtwarzania flacków, ale oryginalne krążki to już nie mp3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suzana Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 STINES SILVER i mp3, hmm musi to naprawdę nieźle brzmieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Z biegiem czasu bedziesz mial material lepszy od mp3 i delektowanie sie brzmieniem bedzie dla Ciebie codzienna przyjemnoscia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 18 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2015 po pierwsze ADMIN przepraszam za to co teraz napiszepo drugie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUZANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jakies aluzje ?????teraz do mnie pijesz??? naprawde ludzie przebywajacy na tym forum, do ktorych miales jakies sapki, byli bardzo cierpliwimasz szczescie ze to tylko wirtualne poznawanie ludzi....bo odemnie w realu juz dawno dostal bys w gębe. rozumiem wszystkich, ze maja do Ciebie cierpliwosc, ponieważ żeby zniżyć sie do Twojego poziomu, zarówno ja , jak i inni musieliby zamówic koparke tacy jak Ty powinni byc niezwlocznie uswani z forum.to tyle co mam Tobie do powiedzenia i nie wypowiadaj sie w żadnej kwesti, prosze jesli ja cos napisze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suzana Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Posłuchaj trochę muzyczki i wyluzuj bo szkoda żeby żyłka pękła Nie uważasz że to trochę absurd - szukasz nowego brzmienia, nowych doznań, liczysz że dzięki nowym kablom poczujesz się jak w innym świecie... a słuchasz skompresowanej muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Nie wiem po co te docinki, składa sobie człowiek zestaw, to z czasem pewnie i uposaży się w płyty (z resztą coś już tam ma). Czy wszystko ma być na raz za pstryknięciem palców ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 18 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Absurd? Juz znalazłem inny dźwięk. Zaraz powiesz że nie mam CD tylko bd s671 i to kolejny absurd A więc tak, jeśli słychać różnice w brzmieniu na bd i na mp3 tzn . że kable grają i nie podlega to wątpliwości.Zylka nie pęknie delektuje się moimi mp3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 18 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Zieluwid mam najważniejsze wyrozumiała żonę, fajnego synka 4 latka a reszta to pikuś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Kazdy z nas zaczynal od komponentow na jakie mogl sobie pozwolic w danej chwili i kazda nawet najdrobniejsza zmiana ktora odczulismy w brzmieniu nas cieszyla. I to bylo wtedy najwazniejsze. Teraz kiedy mamy juz sprzet na jakims poziomie nadal szukamy roznych rozwiazan aby brzmienie bylo coraz lepsze. Tak to juz jest i nie przejmujmy sie jednostkami tylko cieszmy sie muzyka Gratuluje super rodzinki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 I to jest najważniejsze. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suzana Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Zamiast tak cukrować to można byłoby koledze zaproponować FLAC przekonwertować do WAV a następnie wypalić to na płycie i cieszyć się bezstratną jakością. Chyba by przyjemniej się w tedy tego słuchało niż mp3 Cytat nie mam jakościowo dobrych utworów. Mój BD nie obsługuje plików flac, także zostaje mi mp3 i kilka oryginałów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Cytat STINES SILVER i mp3, hmm musi to naprawdę nieźle brzmieć No i player BD! To musi miazdzyc czaszki. Cytat Nie wiem po co te docinki, składa sobie człowiek zestaw, to z czasem pewnie i uposaży się w płyty (z resztą coś już tam ma). Szkoda ze od d... strony. Ale tu trzeba podziekowac kolegom z forum. Audiofilom. Dobry kabel to podstawa. A ze mp3 i gowniay player BD to juz pal licho. Takie male przeoczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Rafal735r Przeciez Twoj Denon 755ar to takiej samej klasy zrodlo co naszego kolegi wiec co sie czepiasz!!!Chcial zaczac od tego skladac swoj system to zaczal. Z biegiem czasu przyjdzie kolej na wymiane komponentow. To nie Ty masz byc zadowolony tylko on a z tego co pisze to jest wiec po co drazysz temat... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Moj Denon pracuje tylko jako transport i nie wierze w lepsze i gorsze cyferki. Mam teraz w domu jeszcze Marantza CD-63 MKII K.I S i Denona DCD-3000.Po drugie domyslam sie ze i ten Denonek 755AR po analogu rozjedzie wiekszosc BD na rynku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 No widzisz masz sprzet na jaki Cie stac i sobie na nim sluchasz. Naszego kolege bylo stac i chcial sobie kupic na poczatek to co kupil i jest zadowolony. Uwierz mi ze w przyszlosci bedzie mial lepszy sprzet od nie jednego z nas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Ale tu nie chodzi o lepszy/gorszy. Ja cos napisalem w tym temacie? Ja na poczatku mialem zwykly mini system Sony, potem glupie DVD Grundig. Smieszy mnie inwestycja w glupie kable gdzie tak naprawde leżą podstawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Przyjdzie czas na wymiane podstaw...Nie od razu Krakow zbudowali... Jak ktos jest zadowolony z ulepszenia swojego systemu to trzeba sie cieszyc razem z nim. I nie ma sie co niepotrzebnie spierac tylko trzeba w razie mozliwosci pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Cytat Nie od razu Krakow zbudowali... Pewnie zaczeli od centrów handlowych. Autor zrobi co chce. Podnieca go cykanie, OK, ale dla mnie to wywalanie kasy w bloto, a napewno na tym poziomie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RS75 Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Czytam ten wątek, i sam troszkę nie daję wiary. Zakup kabli do BD ? Do stereo ? Albo już późno i mnie ćmi, albo gdzieś tutaj popełniono błąd. Popieram kolegę "rafal735r", chyba ktoś tutaj się zapędził w fakt, iż kable z mp3 zrobią SACD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts