krakers11 Napisano 6 lipca 2015 Napisano 6 lipca 2015 Witam.Otóż ,że nie bardzo mam się jak ruszyć z domu (w sensie dokonać odsłuchu w salonie muzycznym) muszę się oprzeć tylko i wyłącznie na opiniach internetowych. Chciałbym stworzyć dobry zestaw Hi-FI do odsłuchu muzyki dyskotekowej ale zestaw miałby również pracować w parze z telewizorem i służyć jako kino domowe. Posiadam dosyć spore pomieszczenie 80mkw. Zastanawiałem się nad wzmacniaczem z tytułu+odtwarzacz sieciowy+BluRay. Nie mam najmniejszego pomysłu jakie kolumny dobrać do tego wzmacniacza. Pragnę zaznaczyć ,że w tej kwestii jestem laikiem. Budżet na całość to około 15tys. Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 7 lipca 2015 Napisano 7 lipca 2015 Wzmacniacz z tytulu to odtwarzacz sieciowy. Odpisz, cytując
krakers11 Napisano 7 lipca 2015 Autor Napisano 7 lipca 2015 Cytat Wzmacniacz z tytulu to odtwarzacz sieciowy. Przperaszam. Chodzi o wzmacniacz PMA-2020AE Odpisz, cytując
Angel Napisano 7 lipca 2015 Napisano 7 lipca 2015 Rozumiem, że wzmacniacz już kupiony. Czy jeszcze nie? Bo może można by inny.Chyba, że chcesz składać "wieżę" od jednego producenta i bardziej niż na dźwięku zależy Ci na jednorodnym wyglądzie.A jakie kolumny? Przede wszystkim dobrze by było znać Twoje upodobania co do barwy dźwięku (jego stopnia twardości, nasycenia barwami/soczystości, jasności, konturowości, itp... .)Ja mogę wybrać fajny zestawik. Dla siebie . Ale Tobie wcale może nie przypaść do gustu.Sprzęt pewnie ma być nowy? Bo wiesz, że taki z drugiej ręki miałbyś jeszcze lepszy, może nawet miażdżąco lepszy. 15 kzł, to już spora suma i można wyszukać elementy, które kiedyś ocierały się o hi-end (ten prawdziwy a nie "allegrowy" rzecz jasna).Kino domowe masz na myśli oczywiście takie, że wzmacniacz i dwie kolumny podłączasz do odtwarzacza video, tunera telewizyjnego czy telewizora by wzmocnić dźwięk. Czy się mylę? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 lipca 2015 Napisano 8 lipca 2015 Witaj,jeśli dobrze zrozumiałem (w kwocie 15 tys. zł. chcesz kupić system do muzyki dyskotekowej, zawierający wzmacniacz i odtwarzacz strumieniowy), to zdecydowanie proponowałbym Ci dwie konfiguracje. Spójrz proszę na elektronikę Denon PMA-1520AE i odtwarzacz DNP-730AE lub Cambridge Audio CXA80 z CXN. W kwestii kolumn natomiast wybierałbym pomiędzy moim zdaniem zdecydowanie najlepszą propozycją Focal Aria 948 i Dali Ikon 7 MK2.Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań, w przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą. Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 8 lipca 2015 Napisano 8 lipca 2015 Masz 15tys i na sam wzmacniacz wydasz 8? Odpisz, cytując
krakers11 Napisano 8 lipca 2015 Autor Napisano 8 lipca 2015 Cytat Rozumiem, że wzmacniacz już kupiony. Czy jeszcze nie? Bo może można by inny.Chyba, że chcesz składać "wieżę" od jednego producenta i bardziej niż na dźwięku zależy Ci na jednorodnym wyglądzie.A jakie kolumny? Przede wszystkim dobrze by było znać Twoje upodobania co do barwy dźwięku (jego stopnia twardości, nasycenia barwami/soczystości, jasności, konturowości, itp... .)Ja mogę wybrać fajny zestawik. Dla siebie . Ale Tobie wcale może nie przypaść do gustu.Sprzęt pewnie ma być nowy? Bo wiesz, że taki z drugiej ręki miałbyś jeszcze lepszy, może nawet miażdżąco lepszy. 15 kzł, to już spora suma i można wyszukać elementy, które kiedyś ocierały się o hi-end (ten prawdziwy a nie "allegrowy" rzecz jasna).Kino domowe masz na myśli oczywiście takie, że wzmacniacz i dwie kolumny podłączasz do odtwarzacza video, tunera telewizyjnego czy telewizora by wzmocnić dźwięk. Czy się mylę? Wzmacniacz nie jest jeszcze kupiony . Nie upieram się na siłę ,że wszystko ma być marki Denon ale miło by było jak by to ładnie pasowało do siebie stylistycznie. Jeżeli chodzi o gusta muzyczne to głównie Polska muzyka lata 80 i 90 . Nie jestem w stanie się określić jeżeli chodzi o parametry które podałeś (nasycenie barwami jasność konturowości). Sprzęt ma być nowy. Suma 15k nie jest sztywna jeżeli będzie to miało duże znaczenie to jestem w stanie wydać do 20k.Jeżeli chodzi o kino to tak jak napisałeś chciałbym podpiąć to pod telewizor (które używam okazjonalnie) ma być też podpięty odtwarzacz BluRay DBT-1713UD oraz odtwarzacz sieciowy DNP-730AE Odpisz, cytując
Recommended Posts