Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam Szanownych Kolegów.
Mój znajomy przymierza się do sprzedaży swojego amplitunera o symbolu wymienionym w tytule. Osobiście poszukuję dobrego amplitunerka, bo niestety mój Philips FR 984 ma pewne przypadłości które mnie wkurzają szczególnie przy odsłuchach stereo płyt CD. Poszukuję amplitunera w miarę uniwersalnego, zarówno o dobrych parametrach do kina domowego jak i do odsłuchu stereo płyt CD.Słucham muzyki raczej spokojnej ( jazz, blues) ale nie gardzę też dobrym starym rockiem.
Dlatego proszę Was, jeżeli ktoś miał lub ma jakąkolwiek wiedzę dotyczącą akurat tego modelu Onkyo o podpowiedzenie mi, czy przy moich preferencjach warto podejmować temat ewentualnego kupna tego klocka.Co w ogóle sobą te Onkyo reprezentuje?I ile można za niego w razie waszych dobrych opinii dać? Nadmieniam, że do filmów służy mi DVD Philips 763 SA ( z SACD) a do muzyki używam Sony CDP-690.Kolumny to Koda AV 702.

Pozdrawiam.
Napisano
To całkiem niezły model ONKYO, jeżeli nie potrzebujesz HDMI i mikrofonu pomiarowego to warto. Moc większa od SR-505, i wygląda (wg mnie) też lepiej.
Spisuje się dobrze i w stereo i w KD, niezły pilot, solidnie wykonany. Powinien zagrać dużo lepiej od Philipsa icon_cool.gif
Co do ceny - na Allegro używane są w cenie porównywalnej z najtańszymi 505 (o 100zł taniej).
Pytanie, ile Twój znajomy chce za niego...
Pozdrawiam
Napisano
ja do tej pory urzywam amplitunera Onkyo do sluchania muzyki w stereo i nie narzekam choc moj ma juz prawie 8 lat...
jezeli Twoj znajomy da dobra cene to warto zainteresowac sie kupnem.
pozdrawiam icon_smile.gif