Wyimaginowany Wirtuoz Napisano 12 lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 lipca 2015 Witam. Może ktoś mi pomóc iż mam problem podłączenia głośników sb ak-45 (wychodzą 4 kable - czarny , czerwony , szary, niebieski ) do wzmacniacza Sony Ta-313. Sprzęt będzie grał pod gramofonem Technis SL-Q210. Zamieszczam parę zdjęć: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 lipca 2015 Najprawdopodobniej te kolumny nie mają zwrotnicy i wymagają odpowiedniego podłączenia do specjalnego wzmacniacza:2 kable do niskotonowych (lub niskośredniotonowych) oraz pozostałe 2 kable do wysokotonowych.Uwaga na tabliczce z tyłu kolumn sugeruje, że są one przeznaczone do konkretnego zestawu (miniwieży albo wzmacniacza), który ma właśnie po 4 zaciski głośnikowe na każdą kolumnę - a nie do normalnych wzmacniaczy/amplitunerów czy miniwież (jak o SONY)..Twój wzmacniacz SONY jest przeznaczony do współpracy z normalnymi kolumnami (plus i minus), a nie takimi Panasonicami.Jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to skorzystaj z wyszukiwarki i poszukaj opisu do tego Panasonica.PozdrawiamPS. Przeniosłem wątek do właściwego działu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyimaginowany Wirtuoz Napisano 12 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2015 (edytowany) Już wszystko git. Okazało się ,że Phono coś "nie działa". Pojechałem do kolegi i podłączyliśmy pod ta-212 i wszystko działa a potem pot ta-313 pod wejście aux z telefonu i działało na tych głośnikach a także na jvc. Czyli wejście phono jest zrąbane.Z góry dzięki za chęci! Edytowano 12 lipca 2015 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 lipca 2015 Cześć.Te kolumny, mówiąc delikatnie są kiepskie. Pomimo tego, że je podłączysz do Soniaka, proponowałbym Ci na przyszliść szukać czegoś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 12 lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 lipca 2015 Cytat Już wszystko git. Okazało się ,że Phono coś "nie działa". Pojechałem do kolegi i podłączyliśmy pod ta-212 i wszystko działa a potem pot ta-313 pod wejście aux z telefonu i działało na tych głośnikach a także na jvc. Czyli wejście phono jest zrąbane.Z góry dzięki za chęci! Bo phono kolego jest do gramofonu. Podłącz gramofon to zadziała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 lipca 2015 Ja zrozumiałem, że do tego wejście będzie podłączony ten Technics. Jeżeli podpiąłeś tam sygnał z telefonu, to nie będzie działać. Możesz podłączyć pod każde inne, ale nie pod gramofonowe. Wejście PHONO jest przeznaczone tylko dla gramofonu.Tak więc, nie sądzę, że to wejście jest zrąbane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts