keith Napisano 30 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2015 Witam Zestaw Abrahamsen-cd V1.0,Preamp V3.0,koncówka mocy V4.0.Proszę o opinie ,jeżeli ktoś miał okazje słuchac lub ma w/w zestaw.Brzmienie,dzwiek,scena,stereo,detalicznosc itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keith Napisano 31 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2015 Czyli nikt nie ma ani nie słyszał Abrahamsena?V1.0+V3.0+V4.0 lub cd V1.0+integra V2.0 Nikt nie miał ani nie słyszał?Może- f1angel,RoRo,Jacek75 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2015 Cześć.Ja akurat nie słuchałem. Ale zadałeś pytanie w taki sposób, że nawet gdybym miał doświadczenie z tymi klockami, to nie znając choćby powierzchownie Twoich upodobań brzmieniowych, nie sposób na nie odpowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keith Napisano 31 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2015 sorry-wszystko było w temacie Cambridge-Audiolab ,no ale masz racje,nie wszyscy sledzą.Pomieszczenie 20m-muzyka 90%rockLubie szeroka scene,dobre stereo,raczej jasniej,detaliczniej,nie za bardzo nachalny bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 31 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2015 Cytat Czyli nikt nie ma ani nie słyszał Abrahamsena?V1.0+V3.0+V4.0 lub cd V1.0+integra V2.0 No niestety - nie bawiłem się tymi klockami.Ale założyciel firmy robił Elctrocompanieta, więc dziedzictwo zacne - poziom porównywalny, a ceny niższe.Mnie to się kojarzy z AVMem, a to już fajne skojarzenia... albo bardzo fajne Patrzyłeś na stronę firmy ?http://www.abrahamsenaudio.no/produkter.asp#p45Myślisz o nowym zestawie z polskiej dystrybucji - czy o używce?Tutaj widzę nowego CDka za 3399zł i komplet z integrą za 7599 (w Lesznie).http://allegro.pl/abrahamsen-v1-0-up-elect...5612069808.htmlPozdrawiamPS. Poczytaj tutajhttp://www.audiostereo.pl/abrahamsen-mlods...niet_98664.htmli masz tam pochlebną opinię Shreka.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keith Napisano 1 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2015 Dzieki RoRoCzytałem opinie Shreka i rozmawiałem już ze sprzedającym z Leszna.Znalazłem tez używany zestaw jak w temacie za 6000zł.Wiem też ze to założyciel Electrocompaniet i powinno być zacnie.Będę musiał i tak znaleźć wolny dzień żeby podjechać i odsłuchac osobiście.Myslałem tylko ze więcej osób miało z tym styczność-więcej opinii to szybsza decyzja o odsłuchu lub nie.Dzieki i pozd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 września 2015 Udostępnij Napisano 1 września 2015 6 tysięcy za zestaw CD+pre+końcowka mocy to rozsądna cena ...Za nowy wyjdzie około 11 tysięcy (no może dałoby się zejść na 10).Masz możliwość pojechania do sprzedawcy/salonu z własnymi kolumnami? Jak sprawdziłem w Twoim poprzednim temacie - masz MA BX5?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 września 2015 Udostępnij Napisano 1 września 2015 Posłuchanie tego zestawu z własnymi kolumnami wydaje się najrozsądniejszym wyjściem w tej sytuacji.Ciekawe jakie kolumny sprzedający podłączał pod tę elektronikę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keith Napisano 1 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2015 Mam możliwość podjechać do Leszna i przesłuchać zestawu (wersja ugraded) jest nowy i o wiele droższy od używanego.Ja mam możliwość kupna używanego (wersja bez ugraded) ale o wiele tańszego.-odsłuch nie wchodzi w gre ,gdyż musiałbym przejechać cała Polske.Ale mysle ze chyba wielkiej roznicy być nie powinno(chociaż kto to wie)?Sprzedający z Leszna ma podłączone kolumny Acoustic Energy Reference 3.Ja mam MA bx5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 września 2015 Udostępnij Napisano 1 września 2015 Na pewno są różnice we wzmacniaczach. Ale podejrzewam, że charakter brzmienia pozostaje podobny. Ja bym posłuchał.A Twoje kolumny, jeśli nawet za mało wyrafinowane w stosunku do Abrahamsena, to z jednej strony są na tyle dobre w swej stosunkowoniewielkiej cenie, że nie zepsują dźwięku.Poza tym taka elektronika może być przyczynkiem do rozwoju zestawu stereo. Będziesz miał motywację, by zbierać na lepsze kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 września 2015 Udostępnij Napisano 1 września 2015 Cytat Ja mam możliwość kupna używanego (wersja bez ugraded) ale o wiele tańszego.-odsłuch nie wchodzi w gre ,gdyż musiałbym przejechać cała Polske. Zrobisz wtedy "trochę" kilometrów - ale nie dość że posłuchasz sprzętu, to masz pewność że dobrze gra i że nic nie uszkodzisz w transporcie.A poza tym przy odbiorze osobistym czasami można jeszcze trochę wytargować (np. na połowę paliwa), bo sprzedawca nie musi się męczyć z pakowaniem.PozdrawiamPS. Sporo osób woli zrobić kawał drogi - ale osobiście odebrać sprzęt i być pewnym, że wszystko jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keith Napisano 2 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2015 Niestety mogę posłuchać tylko tego zastawu w Lesznie -mam ok.200kmTen zestaw który kupie jest za daleko,musiałbym przejechać ok700km w jedna strone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 września 2015 Udostępnij Napisano 2 września 2015 No to jeśli jedziesz do Leszna - to sugestia zabrania swoich kolumn jest nadal aktualna.Zresztą jeśli masz jakieś lepsze kable głośnikowe - to też warto.Poza tym - nie zapomnij zabrać płyt z muzyką, której słuchasz i którą dobrze znasz.Rewolucyjnych zmian miedzy starszą a nowszą wersją nie będzie, więc charakter dźwięku Abrahamsena poznasz i usłyszysz.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts