keith Napisano 30 sierpnia 2015 Napisano 30 sierpnia 2015 Witam Zestaw Abrahamsen-cd V1.0,Preamp V3.0,koncówka mocy V4.0.Proszę o opinie ,jeżeli ktoś miał okazje słuchac lub ma w/w zestaw.Brzmienie,dzwiek,scena,stereo,detalicznosc itp. Odpisz, cytując
keith Napisano 31 sierpnia 2015 Autor Napisano 31 sierpnia 2015 Czyli nikt nie ma ani nie słyszał Abrahamsena?V1.0+V3.0+V4.0 lub cd V1.0+integra V2.0 Nikt nie miał ani nie słyszał?Może- f1angel,RoRo,Jacek75 ? Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 31 sierpnia 2015 Napisano 31 sierpnia 2015 Cześć.Ja akurat nie słuchałem. Ale zadałeś pytanie w taki sposób, że nawet gdybym miał doświadczenie z tymi klockami, to nie znając choćby powierzchownie Twoich upodobań brzmieniowych, nie sposób na nie odpowiedzieć. Odpisz, cytując
keith Napisano 31 sierpnia 2015 Autor Napisano 31 sierpnia 2015 sorry-wszystko było w temacie Cambridge-Audiolab ,no ale masz racje,nie wszyscy sledzą.Pomieszczenie 20m-muzyka 90%rockLubie szeroka scene,dobre stereo,raczej jasniej,detaliczniej,nie za bardzo nachalny bas. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 31 sierpnia 2015 Napisano 31 sierpnia 2015 Cytat Czyli nikt nie ma ani nie słyszał Abrahamsena?V1.0+V3.0+V4.0 lub cd V1.0+integra V2.0 No niestety - nie bawiłem się tymi klockami.Ale założyciel firmy robił Elctrocompanieta, więc dziedzictwo zacne - poziom porównywalny, a ceny niższe.Mnie to się kojarzy z AVMem, a to już fajne skojarzenia... albo bardzo fajne Patrzyłeś na stronę firmy ?http://www.abrahamsenaudio.no/produkter.asp#p45Myślisz o nowym zestawie z polskiej dystrybucji - czy o używce?Tutaj widzę nowego CDka za 3399zł i komplet z integrą za 7599 (w Lesznie).http://allegro.pl/abrahamsen-v1-0-up-elect...5612069808.htmlPozdrawiamPS. Poczytaj tutajhttp://www.audiostereo.pl/abrahamsen-mlods...niet_98664.htmli masz tam pochlebną opinię Shreka.pl Odpisz, cytując
keith Napisano 1 września 2015 Autor Napisano 1 września 2015 Dzieki RoRoCzytałem opinie Shreka i rozmawiałem już ze sprzedającym z Leszna.Znalazłem tez używany zestaw jak w temacie za 6000zł.Wiem też ze to założyciel Electrocompaniet i powinno być zacnie.Będę musiał i tak znaleźć wolny dzień żeby podjechać i odsłuchac osobiście.Myslałem tylko ze więcej osób miało z tym styczność-więcej opinii to szybsza decyzja o odsłuchu lub nie.Dzieki i pozd. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 września 2015 Napisano 1 września 2015 6 tysięcy za zestaw CD+pre+końcowka mocy to rozsądna cena ...Za nowy wyjdzie około 11 tysięcy (no może dałoby się zejść na 10).Masz możliwość pojechania do sprzedawcy/salonu z własnymi kolumnami? Jak sprawdziłem w Twoim poprzednim temacie - masz MA BX5?Pozdrawiam Odpisz, cytując
Angel Napisano 1 września 2015 Napisano 1 września 2015 Posłuchanie tego zestawu z własnymi kolumnami wydaje się najrozsądniejszym wyjściem w tej sytuacji.Ciekawe jakie kolumny sprzedający podłączał pod tę elektronikę? Odpisz, cytując
keith Napisano 1 września 2015 Autor Napisano 1 września 2015 Mam możliwość podjechać do Leszna i przesłuchać zestawu (wersja ugraded) jest nowy i o wiele droższy od używanego.Ja mam możliwość kupna używanego (wersja bez ugraded) ale o wiele tańszego.-odsłuch nie wchodzi w gre ,gdyż musiałbym przejechać cała Polske.Ale mysle ze chyba wielkiej roznicy być nie powinno(chociaż kto to wie)?Sprzedający z Leszna ma podłączone kolumny Acoustic Energy Reference 3.Ja mam MA bx5. Odpisz, cytując
Angel Napisano 1 września 2015 Napisano 1 września 2015 Na pewno są różnice we wzmacniaczach. Ale podejrzewam, że charakter brzmienia pozostaje podobny. Ja bym posłuchał.A Twoje kolumny, jeśli nawet za mało wyrafinowane w stosunku do Abrahamsena, to z jednej strony są na tyle dobre w swej stosunkowoniewielkiej cenie, że nie zepsują dźwięku.Poza tym taka elektronika może być przyczynkiem do rozwoju zestawu stereo. Będziesz miał motywację, by zbierać na lepsze kolumny. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 września 2015 Napisano 1 września 2015 Cytat Ja mam możliwość kupna używanego (wersja bez ugraded) ale o wiele tańszego.-odsłuch nie wchodzi w gre ,gdyż musiałbym przejechać cała Polske. Zrobisz wtedy "trochę" kilometrów - ale nie dość że posłuchasz sprzętu, to masz pewność że dobrze gra i że nic nie uszkodzisz w transporcie.A poza tym przy odbiorze osobistym czasami można jeszcze trochę wytargować (np. na połowę paliwa), bo sprzedawca nie musi się męczyć z pakowaniem.PozdrawiamPS. Sporo osób woli zrobić kawał drogi - ale osobiście odebrać sprzęt i być pewnym, że wszystko jest ok. Odpisz, cytując
keith Napisano 2 września 2015 Autor Napisano 2 września 2015 Niestety mogę posłuchać tylko tego zastawu w Lesznie -mam ok.200kmTen zestaw który kupie jest za daleko,musiałbym przejechać ok700km w jedna strone. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 2 września 2015 Napisano 2 września 2015 No to jeśli jedziesz do Leszna - to sugestia zabrania swoich kolumn jest nadal aktualna.Zresztą jeśli masz jakieś lepsze kable głośnikowe - to też warto.Poza tym - nie zapomnij zabrać płyt z muzyką, której słuchasz i którą dobrze znasz.Rewolucyjnych zmian miedzy starszą a nowszą wersją nie będzie, więc charakter dźwięku Abrahamsena poznasz i usłyszysz.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts