Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!

Mam na stanie sprzęt fisher'a i marantz'a. Fisher studio standard: Kolumny STE-98, stero cassette deck CR-W863R, compact disc player AD-723, oraz Marantz: monitoring cassette deck SD-74. Wiecie czego brakuje? Słyszałem że marantz to jednocześnie wzmacniacz ale nie mam jak podłączyć do niego kolumn. Dzięki Wielkie za wyjaśnienie!
Napisano
Marantz SD-74 to tylko magnetofon i nic więcej. Aby podłączyć do tego sprzętu kolumny potrzebny jest właśnie wzmacniacz. Jeśli wszystko ma być podłączone potrzebny jest wzmacniacz z możliwością podłączenia 2 magnetofonów.
A jaki do tego wzmacniacz to kolejny temat.
Napisano
Zapewne potrzebujesz wzmacniacza...

Marantz SD-74 to tylko deck - ale niezły, trzygłowicowy.

Tak więc masz prawie wszystkie elementy zestawu (z kolumnami włącznie), ale bez wzmacniacza.
Ile możesz na ten cel przeznaczyć - i czy chcesz również Marantza, czy niekoniecznie?

Jaką masz powierzchnię pokoju?

Pozdrawiam
PS. W międzyczasie Mobydick już Ci odpowiedział...
Ale to nie twórz nowego tematu, tylko kontynuuj w tym.
Napisano
pokój jakieś 20-25 m2. Całe mieszkanie 90m2. Dostałem w podziękowaniu ten sprzęt i powiem szczerze że nie mam za dużo na dokończenie zestawu i niestety wolałbym po taniości. Może w przyszłości coś lepszego kupię. Dodatkowo mam jeszcze gramofon Fishera z tej samej serii. Niekoniecznie Marantz czy Fisher. Najważniejsze żeby dało się słuchać icon_wink.gif

Niekoniecznie muszę podłączyć wszystkie elementy. Dwa magnetofony nie są mi potrzebne, jeden zdecydowanie wystarczy;)

Dzięki wielkie!