Kubi Napisano 2 września 2015 Napisano 2 września 2015 Witam! Mam na stanie sprzęt fisher'a i marantz'a. Fisher studio standard: Kolumny STE-98, stero cassette deck CR-W863R, compact disc player AD-723, oraz Marantz: monitoring cassette deck SD-74. Wiecie czego brakuje? Słyszałem że marantz to jednocześnie wzmacniacz ale nie mam jak podłączyć do niego kolumn. Dzięki Wielkie za wyjaśnienie! Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 2 września 2015 Napisano 2 września 2015 Marantz SD-74 to tylko magnetofon i nic więcej. Aby podłączyć do tego sprzętu kolumny potrzebny jest właśnie wzmacniacz. Jeśli wszystko ma być podłączone potrzebny jest wzmacniacz z możliwością podłączenia 2 magnetofonów.A jaki do tego wzmacniacz to kolejny temat. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 2 września 2015 Napisano 2 września 2015 Zapewne potrzebujesz wzmacniacza...Marantz SD-74 to tylko deck - ale niezły, trzygłowicowy.Tak więc masz prawie wszystkie elementy zestawu (z kolumnami włącznie), ale bez wzmacniacza.Ile możesz na ten cel przeznaczyć - i czy chcesz również Marantza, czy niekoniecznie?Jaką masz powierzchnię pokoju?PozdrawiamPS. W międzyczasie Mobydick już Ci odpowiedział...Ale to nie twórz nowego tematu, tylko kontynuuj w tym. Odpisz, cytując
Kubi Napisano 3 września 2015 Autor Napisano 3 września 2015 pokój jakieś 20-25 m2. Całe mieszkanie 90m2. Dostałem w podziękowaniu ten sprzęt i powiem szczerze że nie mam za dużo na dokończenie zestawu i niestety wolałbym po taniości. Może w przyszłości coś lepszego kupię. Dodatkowo mam jeszcze gramofon Fishera z tej samej serii. Niekoniecznie Marantz czy Fisher. Najważniejsze żeby dało się słuchać Niekoniecznie muszę podłączyć wszystkie elementy. Dwa magnetofony nie są mi potrzebne, jeden zdecydowanie wystarczy;)Dzięki wielkie! Odpisz, cytując
Recommended Posts