liblias Napisano 26 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2015 Panowie, muszę jeszcze kupic kabel RCA <> Mini jack , myślę aby tez QED'a czy jest istotna tutaj jakość kabla ? czy jakiejkolwiek marki będzie taki sam sygnał ? Polecają mi tez kupić listwę zasilającą m.in. z filtracja EMI/RFI zapewnia lepszą jakość dźwięku i obrazu Monstera : MP EXP 600A , warto ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 26 września 2015 Udostępnij Napisano 26 września 2015 Jakość z taką listwą to nie tyle się poprawi co nie doznasz awarii jak będzie przepięcie i nie będzie zakłóceń . Również w przypadku jak mieszkasz w budownictwie wielorodzinnym, mieście a sąsiad, lub ty włączy jakieś urządzenie typu CB raio, suszarki, wszelkie urządzenia z silnikami które zakłócają sieć nie będzie ci szumieć w sprzęcie/kolumnach.Nawet komputer, zwłaszcza klasyczny piecyk PC bardzo sieje w sieci elektrycznej jak podepniesz do samego gniazdka razem ze wzmacniaczem, bywa że wręcz buczy w kolumnach, nadchodzące połączenie w telefonie też może wywołać zakłócenia . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liblias Napisano 26 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2015 Czyli wnioskuje, że warto a kabelek ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 26 września 2015 Udostępnij Napisano 26 września 2015 Wnioskuje że pod jakiegoś smarfona, laptoka, czy warto qeda ? Są różne. Osobiście mając taki wybór wolałbym dołożyć do lepszej ,, łączeniówki,, rca wzmacniacza z CD, a na takie połączenie minijackowe coś w standardzie prolinka exclusive. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liblias Napisano 12 listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2015 Witam ponownie nie zakladam nowego tematu, bo to ciag dalszy pytan w zwiazku z moim sprzetem, ktory zakupilem dzieki Waszym wskazówką dla przypomnienia mam wzmacniacz denon pma720ae i do tego CD dcd720ae , mam tam pilot rc-1173 .Powiedzcie mi proszę jak mogę podlączyć ten sprzet z tv ? pod aux mam mini jack do ipada , na CD odtwarzacz ale zostal tuner, network, recorder ? jak rozsądnie i najlepiej będzie podłączenie wygladac z TV .dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 12 listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 listopada 2015 Musisz kupić DAC który zamieni sygnał audio typu optic z tv led na rca dla wzmacniacza. Np Fiio D3 taishan. Czy podepniesz potem chinche pod network, tuner, aux niema znaczenia. (Byle nie pod Phono bo to dla gramofonu.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liblias Napisano 13 listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2015 Tylko, że ten DAC jest podlączany/zasilany pod USB? czyli na froncie wzmacniacza by musial byc ?I lepszy dzwiek uzyskam niz np teraz aux <> minijack podpiety w sluchawki w tv ? Cytat Musisz kupić DAC który zamieni sygnał audio typu optic z tv led na rca dla wzmacniacza. Np Fiio D3 taishan. Czy podepniesz potem chinche pod network, tuner, aux niema znaczenia. (Byle nie pod Phono bo to dla gramofonu.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 listopada 2015 DAC podłącza się do TV do jego wyjścia cyfrowego audio i z drugiej strony do wejścia we wzmacniaczu. Jest tylko zasilany z zasilacza USB lub z portu USB jakiegoś urządzenia w pobliżu.Tak , dzięki takiemu DACowi dźwięk powinien być lepszy niż z wyjścia słuchawkowego TV. Wyjście słuchawkowe , jak sama nazwa mówi , służy głównie do podłączenia słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts